Môžem mať príznaky tehotenstva i napriek tomu, že nie som tehotná?

5. jún 2023

Ahojte, keďže som nevedela kam mam zariadiť túto tému, tak som ju pridala sem. Dopredu píšem, že mám 25 a pocit, že mi tikajú biologické hodiny alebo že chcem dieťa ešte nemám.
Je to možno trochu bizarné, ale môžem mať príznaky tehotenstva aj keď niesom tehotná?
Mešká mi menzes, viac mi chutí, pribrala som (to je tým, že mi viac chutí 😃), bývam unavená, bolí ma v podbrušku, dnes ráno mi bolo zle, mám chuť na divné kombinácie jedál, dnes som si objednala rybu pričom ja ryby vyslovene neznášam (prídu mi slizké a nechutné), som nejaká citlivejšia, často mením nálady...
Tehotná určite niesom keďže už nejaký čas som s nikým nespala a pre istotu (aby som mala pokoj na duši) som si spravila aj test.
Stretli ste sa už s týmto? Mám s tým ísť ku lekárovi alebo ku gynekológovi?
Vopred ďakujem za každú normálnu radu.

amalka147
5. jún 2023

Nemáš pred MS?...

autor
5. jún 2023

@amalka147 práveže už mi vyše týždňa mešká

amalka147
5. jún 2023

Tak ak si s nikým nespala tak tehotná byt nemôžeš.. Pozor na cysty. Pri nich su príznaky ako keby bola žena tehu.

janetinka27
6. jún 2023

Ahoj, to moze byt cokolvek a moze to byt aj z pribratia. Na tuk sa viaze estrogen a ovplyvnuje cyklus. Ak ms meska, cyklus v niecom zlyhal, neprebehla ovulacia vobec alebo prebehla/prebehne s omeskanim a tym padom sa omeska aj ms.
Ak sa to bude opakovat, navstiv gyn

pininka1
6. jún 2023

Mne zacalo takto blbnut telo, menzes mi meskal aj dva tyzdne a za ten cas telo uplne simulovalo tehotenstvo, kedze som uz deti mala, vedela som ako sa citim, nakoniec mi zistili ze v druhej casti cyklu mi chybali znacne zenske.hormony a telo islo akoby do prechodu a to som mala 28 rokov. Brala som rok hormony a trocha sa to upravilo. Menzes mi sice meska skoro stale,.ale tie stavy uz nemavam

zenulkaaa
6. jún 2023

Nemyslis vazne toto. Tak ak si s nikym nespala, tak tehotna isto nebudes.. test nepises ako ti vysiel, ale predpokladam ze negativny, dalsi dokaz ze tehotna nie si. tu bude iny problem a vsetky priznaky sa daju pripisat aj PMS pred menstruaciou. Takze nie, nie si tehotna, bud sa Ti pre nieco rozhadzal cyklis, mozes mat cystu, alebo nieco ine. Treba zajst za lekarom.

marticka85po
6. jún 2023

Typicke PMS.žravka,a divne kombinacie jedal. 🙂

jaskolka
6. jún 2023

Pochopila som to tak, že ti tikaju biologické hodiny a chces veľmi dieťa?
Áno, psychicky je možné si "navodiť" v takom prípade tehotenske príznaky. Dokonca aj menzes bude meškať a môže aj sa zväčšiť brucho. Ale je to len samozrejme vec psychiky, "je to v hlave" ktorá takto akoby oklame telo a ide o fingovane tehotenstvo.
Realne tehotná nie si, ani nemôžeš byť,
keď si nemala sex.
Motes mat aj cystu, takte s tým bude treba ísť na gyndu.
Ale rovnako môžeš mať len PMS
Alebo proste príliš túžis po dieťati, ktoré momentálne mať nemôžeš. A s tým ti nijaký gynekológ nepomôže.