Môžem užívať Femibion 800 pri ochorení štítnej žľazy?

tinara23
20. máj 2012

Ahojte, chcela by som sa opýtať, mám autoimunitné ochorenie štítnej žľazy, ktoré prešlo do hypotyreózy. Momentálne mám výsledky v norme, TSH okolo 2,0. Som po dvoch potratoch, jedno tehu som musela ukončiť z dôvodu vývojovej chyby v 12tt (problém mohol byť aj nedostatok kys.listovej) a ďalší bol spontánny potrat v 9tt. Momentálne som v štádiu objednania sa na hematologiu. Chcem začať brať Femibion 800, len neviem ako je to v súvlislosti s ochorením na štítnu žľazu, keďže obsahuje jód, zase aby som sa nepredávkovala. Počula som, že Femibion obsahuje látku, ktorá pomáha dobre vstrebávať kyselinu listovú, ktorá je ako prevencia hlavne pre vývojové vady. Momentálne idem na endokrin. až v sept., tak preto sa pýtam, ak máte niekto skúsenosť. Ďakujem.

saranata
20. máj 2012

ahoj , tak ja som ho brala pri snazení , teraz v prvom trimestri a na začiatku druheho som brala už femibion 400 , ale kázala mi ho vysadit, lebo tam vznika kontraindikácia kvoli jodu, takze mi poradila acidofolan, tj, vitB+ kyselina listová+zelezo, v plnej miere to čo potrebuješ pred otehotnením a v tehotenstve, odporuča sa hlavne pre zeny s ochorením stítnej zlazy.
tak radšej by som volila toto

margarita
20. máj 2012

moja endokrino mi vravela to iste, ze nesmiem Femibion kvoli jodu a hypotyreoze.
Kyselina listova je aj cista - ale na predpis - Acidum folicum 10mg v 1tbl.
Ako tak citam Tvoj pribeh, myslim, ze na hemato Ti isto nieco najdu....ja mam za sebou uz 3 potraty, a okrem endokrinologickej diagnozy - ako Ty - mam aj vrodenu trombofiliu, ak sa Ti potvrdi, myslim, ze Ti daju tu cistu listovku, a mozno Ta neminu ani injekcie na riedenie krvi (ale s nimi ja cakam na svoj druhy stastny porod 😉 )

drzim palce

bettypo
20. máj 2012

presne toto som riešila na hematológii a endokrinológii. Endokrinologička povedala že femibion max. 1 tbl za dva dni ale hematologička to pre istotu stopla a predpísala acidofolan

renca55
29. apr 2013

tak naozaj ten vitamín femibion moze ovplyvnit vysledky stitnej zlazy??? uz som zvedavá. 😒

natalienka12
29. apr 2013

Ak ti môžem poradiť, akýkoľvek liek, aj voľnopredajný, aj vitamín ti môže uškodiť a zvlášť, ak si tehotná, preto choď na endokrinológiu už teraz, nie až v septembri alebo aspoň lekárke zavolaj a pýtaj sa jej, nie tu, kde nedostaneš zodpovednú odpoveď. Len lekár ti dokáže podľa tvojho zdravotného stavu a výsledkov krvi dať jednoznačnú odpoveď.

gabikababika
13. aug 2013
any81
29. aug 2015

Ahojte, mam zvysny Femibion 800. Mam balenie Femibion 800 (25 tab) a mam aj Femibion 800 bez jodu (26 tab), ten som uzivala kvoli problemu so stitnou zlazou. Cena dohodou 🙂