Nezhubný nádor v prsníku

allie458
26. aug 2021

Ahojte ! Včera som bola u gynekológa na preventívnej prehliadke a na sone prsníkov mi našli nejakú 7 mm vec, bud udajne cystu naplnenu nejakou tekutinou s bielkovinou (ale to aj doktor vyzeral ze tomu velmi neveri) alebo na prvy pohlad nezhubny nador. Odporucili mi ist na kontrolu po 6 mesiacoch. Sama si to neviem nahmatat ani doktor to nahmatat nevedel ale na obrazovke to videl. Dosť ma to vydesilo pretože na sono chodim každy rok a za rok sa zam vytvorili nove objekty, tak mi pride tych 6 mesiacov celkom dlho. Mal to niekto tak? Su nejake doplnky ktore by mi s tym pripadne pomohli? Dakujem!

sprjuska
26. aug 2021

@allie458 ja som mala, tuším 6mm, bola som aj na punkcii, vyšlo, ze to je cysta, tak potom kontrola o rok, stále to tam mám, ale nenarástla mi to, tento krát s bola na sone u inej dr( náhoda) a tá mi vysvetlila, že je to po dojčení, s ze to asi tam už bydem mať stále...po tej prvej kontrole som panikarila, a keď som yo vravela v práci, zaistila som, že malinké hrčky sú celkom bežné aj kolegyňa má uz roky a chodí raz za 6m na sono..

allie458
autor
26. aug 2021

@sprjuska Dakujem za info, mne povedal doktor ze do mna nebude pichat pretoze to moze byt cysta tak ak to na dalsej kontrole bude vacsie tak z toho zoberie vzorku. Mamina mi tiez hovorila ze teraz maju vsetky zeny nieco, nech sa nestresujem ale tak este som taketo nieco nemala tak ma to pochopitelne trocha vystresovalo.

miriam11
26. aug 2021

@allie458 mala som to, na jednom prsníku 6x2 mm, na druhom 7x4 mm. Chodila som 5 rokov na kontrolu každé 4 mesiace. Potom usúdili, že nieje žiadna zmena, tak to nechali tak. Po prvom pôrode hrcky zmizli, po druhom sa tiež neobjavili a nemám tam tohto času nič.

ejbyk
26. aug 2021

ja to mam uz roky rokuce....citelnu hrcku, len to kontroluju a neriesia nic....ja som zas pokial ma netlacili do zakroku nechcela do toho vobec zasahovat...takze si len tak spolu zijeme...

leuska15leuska15
26. aug 2021

@allie458 ja to mávam celý život. Žiadny stres.... Teraz užívam Indolan Forte. Užíva sa to 3 mesiace, potom mesiac pauza a mali by byť výsledky ale to mi len odporučila mamina že to takto funguje tak skúšam a uvidím. Ja mam ale nie pár mm ale tak 4,2 cm nádory

nikpa
26. aug 2021

@allie458 ja mám cysty v oboch prsníkoch a teda dosť. Spravili sa mi počas kojenia (vtedy sa prvýkrát objavili na sone) a odvtedy už nezmizli. Niektoré si sama nahmatam, iné nie. Zo začiatku som chodila na kontroly každého pol roka, no keďže sa 1,5 roka nezväčšovali, teraz už chodím len raz za rok. Bola som u 3 lekároch a každý z nich ma ubezpečil, že je to bežné a má to veľmi veľa žien ale treba to sledovať.

simca06022011
26. aug 2021

Presne pocuvaj mamu, prstan stresovat. Maloktora zena, ktora na vysetrenia chodi, ostane bez nalezu niecoho. Cysty a podobne veci v takomto tkanive, kde dochadza k zmenam nemozu byt nic zvlastne. Pred 20r ked figu kontrolvoali takto kazdemu, by si o nej ani nevedela... Toto ti budu kontrolovat, ak bude zmena, zmenia aj interal napr. na 3m, urobia punkciu, podla vysledkov odporucia vybrat/sledovat...
Inak ja som mala 4x3x2cm nezhubny nador, kontrolovali by to kontrolovali stale (pritom lekar mi to nenahmatal, sono nenaslo.. musela som im to sama ukazat kde to mam, lebo nasla som si to sama) :D tak som im do toho rozhodovania skocila, dala som si to vybrat a mam pokoj. Lenze realne som mala problem, pretoze pri tom rozmere ma to bolelo...

allie458
autor
26. aug 2021

@leuska15leuska15 Ja uzivam take vitaminy na hormonalny balanc, je tam maca, alchemilka, vitex, Bcko, zinok, magnezium a este nieco. To som zacala mimo tejto veci s prsnikom tiez to mam na 3 mesiace tak uvidim ci to pomoze. Keby aj nie tak nevadi myslim ze nic z toho mi ani neublizi.

pragmaticka
26. aug 2021

Susedka 71r žena žije už 40r s niečím podobným v prsníku. Stále to iba pozorujú, tiež predpokladajú že to je nezhubne.

damianam
2. sep 2021

Ahoj, nooo to je haluz.. 😕 Som chcela otvoriť túto tému, možno to aj urobím.... Presne ten istý problém ako ty ... Doktor mi pri prehliadke našiel FA, ja som si ho nenašla,a ni on pri palpačnom vyšetrí, až na sono. Len ma zarazili že to spomenul len tak pomedzi zuby, že je to malé 0,5 mm a že normálne kontrola o rok ... Neviem som z toho na nervy, hlavne z toho že žiadne informácie nemám... Nebrali mi ani vzorku ako môže tak na isto povedať že to je FA.. Týždeň si to googlim 😒😠 sama ...Neviem čo mám urobiť, či mám isť inému lekárovi sa dať vyšetriť :( :( Akože nechcem stresovať, len tá neistota podľa mňa spôsobuje ten stres, neistota a nevedomosť ...

allie458
autor
2. sep 2021

@damianam Ja som sa rozhodla ze pojdem na kontrolu o 3 mesiace a ak to bude stale take iste tak potom budem kludnejsia a pojdem az o pol roka. Odkedy mi to nasli mam stale pocit ze ma bolia prsia 😂ale viem ze to bude skor psychikou.

joannita
2. sep 2021

@allie458 ja na tvojom mieste idem este k inemu dr. Pre tvoj klud. Nechcem ta strasit (aj ked ta asi vystrasim viem) ale mam 2 zname, ktorym dr. Povedal ze ten utvar nic nieje ale zial bol a zistili to len vdaka tomu, ze sli aj k inemu dr. A vdaka tomu sa vyliecili.
Ale verim ze to naozaj nic nieje, ale ja by som isla...

allie458
autor
2. sep 2021

@joannita no mne povedal ze ak to tam nabuduce bude tak mi urobi biopsiu len ze do toho nechce pichat kedze je šanca ze to je cysta. Takze si myslim ze to berie vazne, kontroloval mi aj vsetky ostatné uzliny etc. Ja si len myslím ze cakat pol roka je vela pre pripad ze by to bolo nieco vazne :(

karush
2. sep 2021

@allie458 Tiež mi teraz Dr. na sone našiel drobný pár mm útvar, že to vyzerá byť nezhubné +v oboch niekoľko drobných cýst, no lenže na tej strane v podpazuší mám aj uzlinu, tak sa ma pýtal či som nemala niekde v okolí nejaký zápal, keď som hovorila, že nie, na ten jeho zdesený výraz nezabudnem, ale potom to zachraňoval, že neľakajte sa, môže to byť kľudne z holenia, dôverujem mu, lebo fakt bol dôkladný, no nepáčia sa mi takéto náhody 😀 a tiež kontrola o pol roka.

allie458
autor
2. sep 2021

@karush mne povedal že mám viac uzlín na tej strane a že to je citlivá oblasť a holenie a deodoranty ju tiež možu narušiť. Som mala chuť nabehnut do bio obchodu a použivať do konca života len sodu bikarbonu :D :D :D Ale tak podla mna pri tolkych pacientoch si ten doktor niekedy neuvedomi, že všetko čo povie berie pacient vážne lebo je to jeho zdravie.

damianam
2. sep 2021

Môže.... hm aj nemusí ... Mne povedal že ko o rok, čo si myslím že je veľmi dlhý čas ... teraz mám svoje dni, ale objednám sa do nemocnice na vyšetrenie inému lekárovi ...

allie458
autor
2. sep 2021

@damianam Držím palce, daj kludne vedieť čo ti povedali. Ja mám tu v BA ešte jednu doktorku kde som chodila na sono predtým tak ak by sa mi niečo nezdalo možno pojdem tam.

damianam
2. sep 2021

@allie458 Aj ja mám viac uzlíkový pravý prsník, aj to viac cítim keď mám mať svoje dni ... A aj to je na ten pravej strane ... :( pol roka dozadu som mala tak bolestivý prsník pred menzesom, že mi dal Mastodynom, ten mi vtedy pomohol, hormonálna nerovnováha žltého telieska a kúpila som si aj pupalkový olej.