Ženský problém

31. mar 2023

Ahojte. Potrebujem radu… svŕbia ma veľké vaginálne pysky. Trvá to už približne mesiac. Prišlo mi akoby to bolo z rastucého ochĺpenia, ale nechala som viac dorásť a svŕbi rovnako. Jedine keď to nesvrbelo bolo, keď som bola oholená nahladko. Vnútorne- vaginálne je všetko v poriadku, žiadna mykóza ani nič pod.
Hygienu samozrejme dodržiavam pravidelne každý večer čistou vodou, občas intímny gél.
Skúsila som nato použiť krém Jenamazol ale žiadna zmena.
Neviete o čo by sa mohlo jednať? A čím zmierniť svŕbenie.?

gejb
31. mar 2023

Ja by som začala zmenou pracieho prášku, sprchového gelu, a avivaž nepoužívať vôbec...

humajnicek
31. mar 2023

Mne sa toto dialo keď som zmenila aviváž. Hlúpa som, vyhovovala mi jedna, ale chcela som proste zmenu a tak to aj dopadlo. Vrátila som sa k tej predošlej a zase som v pohode :D Ale je to sranda, ako málo stačí a hneď je lepšie.

lucka243
31. mar 2023

súhlasím s dievčatami, prípadne pridávať do prania miesto aviváže trochu octu - dezinfikuje + odstraňuje zvyšky pracieho prostriedku. Ak máš doma čajovníkový olej, skús si potrieť miesta, ktoré svrbia, niekto znesie čistý, niekto si kvapne na navlhčený tampón alebo ak máš doma sudocrem atd, tak tym, to mi radila aj dr a možno zvážiť miesto holenia depiláciu.

lamonita
31. mar 2023

Možno ti vadia nohavičky. Skus len bavlnené a žiadne tangače

elenka.k
31. mar 2023

canesten krém je dobrý

monka206
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. apr 2023

Nie som tangáčový typ, takže týmto to nebude. Mám aj alergiu na textil a farbivo v ňom, ale nikdy sa mi to zatiaľ nijak neprejavilo. Toto sa deje 1x. Skúsim niečo vymyslieť. Asi si preperiem nohavičky bez aviváže, skúsim to tak. A prostriedky na pranie som nemenila.

gabika0825
1. apr 2023

Môže to byt aj rastom chĺpkov ak máš citlivejšiu kožu celkovo. Ja toto mávam tiež, akonáhle 3 dni neoholim nahladko, tak mi začína tiež takéto svrbenie. A čím dlhšie neoholim tým horšie. Čiže môžeš mat toto.

autor
1. apr 2023

@gabika0825 to vie vzniknúť len tak? Nikdy som nič podobné nemala…