Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    bikita
    28. dec 2019    Čítané 252x

    Pôrod a esenciálne oleje

     V minulom roku sa nás viac našich tehotných pacientiek začalo pýtať na účinnosť aromaterapie alebo použitia esenciálnych olejov na zvládanie bolesti počas  doby pôrodnej a pôrodu. Videli sme trend medzi pacientmi, ktorí chcú používať esenciálne oleje počas pôrodu. A preto sme sa na túto problematiku pozreli lepšie.

     Aromaterapia je umenie a veda o používaní prírodných extraktov aromatických esencií (esenciálnych olejov) z rastlín na vyváženie a harmonizáciu tela, mysle a ducha každý deň alebo počas stresujúcich zážitkov. Práca a pôrod môžu určite spadať do druhej kategórie a výskum ukázal, že niektoré vône môžu mať upokojujúci účinok počas pôrodu a dokonca znižujú vnímanie bolesti.

     Rovnako ako všetky intervencie je však dôležité porozumieť tomu, ako používať esenciálne oleje a ako pracovať s lekárom alebo pôrodnou asistentkou pred pôrodom, aby ste vytvorili plán na zvládnutie pôrodu, stresu a bolesti. A pripravili sa na príchod nového člena s pokojom a dôverou v lekára.

    Esenciálne oleje, ktoré môžu pomôcť pri strese počas pôrodu

     Niektoré z najbežnejších olejov používaných na aromaterapiu počas pôrodu sú:

    Eukalyptus

    Levanduľa

    Citrusy napríklad Pomaranč

    Mäta pieporná, ktorá tiež môže pomôcť ovládať nevoľnosť

    Štúdia National Institutes of Health zameraná na účinok aromaterapie na úzkosť počas pôrodu pomocou esencialného oleja z pomaranča. Sto žien bolo náhodne zaradených do kontrolnej skupiny, ktorá mala destilovanú vodu rozptýlenú v miestnosti počas pôrodu, alebo do intervenčnej skupiny, ktorá dostávala rozptýlenú pomarančovú esenciu. Štúdia zistila, že tí, ktorí dostávali rozptýlený pomarančový esenciálny olej, mali počas pôrodu nižšie úrovne úzkosti.

     Stres môže ovplyvniť, ako reagujeme na bolesť. Znížením stresu môžeme efektívne zmierniť bolesť - najmä pri zavádzaní iných techník zvládania bolesti. Liečba bolesti je jednou z hlavných výhod aromaterapie počas pôrodu.

     Ako éterické oleje pomáhajú ženám zvládať bolesť

    Esenciálne oleje môžu pomôcť zmierniť pocity vyčerpania, ako aj nevoľnosť, zvracanie a bolesti hlavy. Niektoré z najbežnejších olejov používaných na dosiahnutie riadenia bolesti počas pôrodu s aromaterapiou sú: 

    ● Harmanček 

    ● Šalvia 

    ● Levanduľa 

    ● Citrónová tráva 

    Obľúbeným u pacientov je levanduľa, ktorú podporuje aj veda. Z prehľadu údajov z klinických štúdií vyplynulo, že keď sa levanduľa používa počas pôrodu ako aromaterapia, ženy hlásili menšiu bolesť. Iné štúdie zistili, že levanduľa môže znižovať bolesť, nevoľnosť a závrat po cisárskom reze, ako aj bolesť, začervenanie a potrebu lokálnej úľavy od bolesti po epiziotomii, keď sa používa v kúpeli. Esenciálne oleje môžu ženám pomôcť lepšie spať. Mnoho žien po pôrode má problémy so spánkom kvôli stresu. Výskum ukázal, že keď sú ľudia dobre odpočinutí, dokážu lepšie zvládať bolesť a stres. Štúdia s vôňou levandule sa uskutočnila so 158 matkami po pôrode. Tí z prvej skupiny vdýchli levanduľu z bavlnenej gule na 10 hlbokých vdýchnutí a spali s ňou vedľa vankúša až do rána štyrikrát týždenne počas ôsmich týždňov. Druhá skupina vykonala rovnaké kroky, ale s placebom. Na konci štúdie sa výrazne zlepšila kvalita spánku matiek, ktoré použili levanduľu.  

    Baby rozmýšľam ze by sme si zohnali psíka. Nepoznáte nejakú blogerku ktorá píše alebo blogu je o tejto téme? Ešte sme psíka nemali a potrebujem sa trocha vzdelat. Môže byť aj na insta.

    bikita
    4. dec 2019    Čítané 404x

    Tehotenstvo a esenciálne oleje

    Téma esenciálne oleje a tehotenstvo je často diskutovaná, pretože práve tehotné ženy sa začínajú zamýšľať nad tým, čo môžu a čo nie. 

    Počas tehotenstva sa naši lekári často pýtajú napríklad: „Čo jete?“, „Konzumujete alkohol?“ A „fajčíte?“ Je to preto, že naše rastúce dieťa dostáva od matky všetky svoje rast formujúce látky a živiny. Či už jeme správne, cvičíme alebo konzumujeme kofeín počas tehotenstva, toto všetko môže mať na naše rastúce malé dieťa nejaké účinky. Mnoho z týchto látok prechádza placentov priamo k plodu. 

    „Primárnou funkciou placenty je podpora selektívneho transportu živín a odpadových produktov medzi matkou a plodom. Takýto transport je uľahčený tesnou aproximáciou materských a fetálnych vaskulárnych systémov v placente. “

    Esenciálne oleje sú organické látky a prechádzajú placentou priamo k plodu.  Z tohto dôvodu pri výbere použitia esenciálnych olejov v prvom trimestri odporúčame veľmi obmedzené použitie. Je to preto, že v tele matky dochádza k mnohým zmenám. Vo všeobecnosti sa neodporúča aktívne alebo denné používanie esenciálnych olejov počas prvého trimestra. Ak však chcete pomôcť s nevoľnosťou, môžete zvážiť pridanie kvapky mäty piepornej alebo pomaranča do osobného inhalátora pre jemnú inhaláciu, aby ste zmiernili niektoré z príznakov tehotenskej nevoľnosti.

    Po prvom trimestri môžeme byť trocha menej prísny a začať používať viac olejov.
    Najprv si preberieme spôsoby použitia, pretože všetci vieme, že existuje niekoľko rôznych metód použitia esenciálnych olejov. Prostredníctvom lokálnej aplikácie sa do vášho krvného obehu skutočne dostane stredné množstvo oleja a rýchlosť absorpcie je nízka. Prostredníctvom difúzie dostanete inhaláciou vyššiu, ale dlhšie trvajúcu dávku esenciálnych olejov. Parná inhalácia ponúka vysokú, ale veľmi krátku dávku. Nakoniec pri použití osobného aromaterapeutického inhalátora dostávame dávku, ktorá nie je taká silná ako parná inhalácia, ale silnejšia ako difúzia.

    Odporúčame používať esenciálne oleje hlavne na zmiernenie príznakov ako je nevoľnosť, nechutenstvo, únava, či bolesť hlavy. V týchto prípadoch je použitie bezpečné aj účinné zároveň. Rovnako efektívne sú esenciálne oleje na zmiernenie tráviacich problémov, ktoré trápia tehotné ženy. Určite odporúčame preventívnu aplikáciu na strie a pokožku pre podporu elasticity. 

    Odporúčané riedenie je 1%  pre všetky aplikácie na pokožku. Do kúpeľa maximálne 4 kvapky.

    Posledným a najdôležitejším faktorom, ktorý treba vziať do úvahy, sú druhy esenciálnych olejov, ktoré používate. Musíme pamätať na to, že niektoré esenciálne oleje sú kontraindikované z dôvodu povahy ich chemických zložiek, ktoré môžu byť príliš silné (a zbytočné) na tehotenstvo.

    Na vyžiadanie mám zoznam na vytlačenie, ktorý slúži ako praktický ťahák aby ste vedeli ktoré esenciálne oleje sú v tehotenstve vhodné. Tak ak budete chcieť napíšte mi 🙂

    Baby idem v piatok prvý krát na školenie do Trenčína. Nikdy som tam nebola. Nemáte tip na nejaký dobrý taxík. Musím sa dosť ďaleko prepraviť. Ako to tam chodí? Lebo keď som bola v Košiciach tak tam za 3e po celých Košiciach bez problémov všetci z autobusu rovno na taxík chodili. Ako je to v Trenčíne?

    Kreslíme 🙂

    bikita
    27. nov 2019    Čítané 222x

    Esenciálne oleje a autizmus

    Na poruchu autistického spektra trpí na svete viac detí ako na Downov syndróm, rakovinu a diabetes 1. typu dokopy.

    Do polovice 20. storočia bol pojem autizmus úplne neznámy. Dnes sa z neho stal fenomén a stres pre nejedeného rodiča. Je moje dieťa iné? Alebo má len pomalšie dozrievanie centrálnej nervovej sústavy? To sú otázky, ktoré trápia každého rodiča, keď spozoruje najznámejšie prejavy poruchy autistického spektra PAS a to je nezdieľanie očného kontaktu, nereagovanie na oslovenie, oneskorený vývin reči, neukazovanie na veci prstom a mnohé ďalšie. Je veľmi ťažké diagnostikovať autizmus a nezameniť si ho napríklad s vývojovou dysfáziou.

    Pred troma desaťročiami diagnostikovali autizmus u jedného z 10 tisíc detí, dnes trpí na autizmus jedno dieťa zo sto, pričom chlapci sú postihnutí 4 až 5-krát častejšie.

    Dievčatá, u ktorých bola diagnostikovaná porucha autistického spektra (PAS) sú postihnuté výraznejšie a s menšou šancou na zlepšenie. U dievčat obyčajne chýba citová deprivácia, a výraznejšie sa prejavuje kognitívne zaostávanie.

    Nárast detí s diagnózou PAS za posledných 5 rokov predstavuje 68%, pričom sa vedci domnievajú, že dokonalejšia diagnostika mohla navýšiť toto číslo maximálne o 20%.

    Možno práve vy máte doma autistu alebo poznáte niekoho koho zasiahlo toto ochorenie a snažíte sa vyhľadať, čo najviac informácii na túto tému a pomôcť im lepšie zvládať každodenné rituály a interakcie. Práve príroda je cenným zdrojom ako pomôcť svojim najbližším. 

    Každý príznak autizmu je jedinečný ako diagnostikovaný jednotlivec, považujte tieto návrhy iba za nápad. To, čo funguje dobre pre jedného, nemusí fungovať rovnako pre druhého. Buďte trpezliví a pochopte, že autizmus je individualizovaná celoživotná porucha.

    Deti a dospelý môžu pociťovať obrovskú frustráciu počas dňa. Boj s verbálnou a alebo neverbálnou komunikáciou je výrazným príznakom autizmu a môže vážne ovplyvniť to, ako je táto osoba schopná komunikovať s ostatnými - dokonca aj s rodinnými príslušníkmi a najbližšími priateľmi. Ďalší spoločný znak pre jednotlivcov s autizmom je hyperaktivita a agresívne správanie. Agresívne správanie môžu prameniť z ťažkosťami s porozumením  inej osoby alebo pochopením ich konania a reakcií. Tieto esenciálne oleje môžu pôsobiť upokojúco a zmierniť pocity frustrácie.

    Santalové drevo - je známe, že podporuje duševnú čistotu a zároveň uvoľňuje a upokojuje telo a myseľ.

    Bergamot - vďaka svojej sviežej a žiarivej vôni vám pomôže zažiť radosť a zbaviť sa starostí.

    Ľudia s autizmom alebo PAS môžu tiež zápasiť so svojou schopnosťou sústrediť sa, organizovať svoje myšlienky a zostávať pri jednej činnosti. Toto ovplyvňuje najmä to, ako fungujú počas školy alebo v práci. Tieto éterické oleje sú skvelé na upokojenie, sústredenie a vyváženie mysle!

    Kadidlo - je známe, že pomáha udržiavať zameranie a znižuje pocity stresu a negatívnych emócií.

    Vetiver - zmierňuje hyperaktívnu myseľ a vyčerpanie.

    Mnoho ľudí s PAS môže mať problémy s pravidelným neprerušovaným nočným spánkom. Nedostatočný spánok môže vážne ovplyvniť pozornosť, schopnosť učiť sa, fyzické zdravie.

    Levanduľa - upokojujúca a známa tým, že zlepšuje kvalitu spánku, ako aj pocity nervozity a stresu.

    Harmanček pravý - upokojujúci, je to obzvlášť skvelá voľba, ak hľadáte olej, ktorý vám pomôže zaistiť hlboký a osviežujúci spánok.

    Senzorická nadmerná stimulácia sa vyskytuje u mnohých pacientov s PAS. Niektoré arómy alebo sila arómy môžu byť pre jednotlivca príliš silná. Ku každému oleju pristupujte opatrne s ohľadom na túto konkrétneho človeka.

    Esenciálne oleje sú úžasným spôsobom, ako zvýšiť kvalitu Vášho života. Môžu podporovať pozitívne emócie, pocity vlastnej hodnoty, zmierňujú nepokoj, zlepšujú duševnú bdelosť a náladu.

    Baby viete že seriál crown ma novu sériu. Pozeráte to na netflixe?

    „Keď sa raz stanete matkou, už nikdy nebudete sama vo svojich myšlienkach.“

    bikita
    14. nov 2019    Čítané 206x

    Čajovníkový esenciálny olej

    Všestranný čajovník

    Blahodarné účinky lístkov z austrálskeho čajovníka využívali pred vyše tisíc rokmi aborigénske kmene, ktoré pridávali šťavu z jeho lístkov do masiek na tvár, lístky s hojivými účinkami prikladali na zranenia a liečili si nimi aj prechladnutie a kašeľ.

    Západný svet s touto vzácnou rastlinou zoznámil prvýkrát kapitán Cook, ktorý z neho po pristátí na Botany Bay pripravil čaj pre svoju posádku.

    V lodnom denníku kapitána bol v roku 1777 nájdený aj záznam o tom, ako posádka lode používala listy čajovníka na dochucovanie piva. Okolo roku 1920 začali prvé klinické výskumy, ktoré sa zaoberali účinkami oleja Tea Tree na ľudské zdravie.

    Austrálsky čajovník

    Ako napovedá aj názov, ide o rastlinu, ktorá rastie výhradne na území Austrálie a dorastá aj do výšky sedem metrov. Austrálsky čajovník je bezfarebný až svetložltý a má latinský názov Melaleuca alternifolia.

    Spoznáte ho podľa príjemnej charakteristickej vône, ktorá sa podobá vôni eukalyptu. Správne označenie oleja, ktorý sa z neho vyrába je čajovníková silica, tea tree oil alebo TTO.

    Na trhu ho môžete získať v originálnej podobe ako stopercentný olej, aplikovať sa dá opatrne aj neriedený priamo na pokožku. Využíva sa aj ako prísada do kozmetických prípravkov. Tea tree olej je považovaný za jedno z najsilnejších prírodných antiseptík.

    Účinky Tea Tree oleja

     Olej z austrálskeho čajovníka sa využíva pri problémoch horných dýchacích ciest naparovaním. Stačí, ak si do horúcej vody nakvapkáte zopár kvapiek oleja a inhalujete.

    Tlmí bolesti svalov a kĺbov.

    Má antimykotické účinky, vďaka čomu ošetruje hnisajúcu a inak poškodenú pokožku, zbavuje plesní a je účinný v boji proti vaginálnym mykózam.

    Pomáha v liečbe hemoroidov, lokálnych infekcií, pri uštipnutí hmyzom, hojí kiahne, psoriázu a dermatitídy, tlmí svrbenie. Pomáha pri ošetrovaní preležanín. Pripisuje sa mu aj schopnosť zmierniť problémy s krvácaním ďasien, paradentózou alebo so zápalmi ďasien. Uľaví sa vám, ak si budete postihnuté miesta natierať olejom. Zároveň bojuje proti zápachu z úst.

    Je účinnou prvou pomocou pri nachladnutí a kašli, stačí, ak si budete olejom natierať nosné dierky a ich okolie. Zmierňuje bolesti svalov, kĺbov a hlavy, ak si ním potierate problematické miesta alebo si pár kvapiek pridáte do kúpeľa. Využíva sa aj na prečistenie vzduchu v miestnostiach, čo pôsobí ako úľava pre astmatikov a alergikov. 

    Stvorený pre krásu

    Tea Tree olej našiel široké a úspešné uplatnenie v oblasti dermatológie, gynekológie, aromaterapie  aj v oblasti kozmetiky. Uvoľňuje a utišuje väčšinu symptómov spojených s podráždením alebo s  infekciami pokožky, bez poškodenia zdravého tkaniva.

    Čistý stopercentný olej je účinný, antiseptický až baktericídny prostriedok so širokým použitím. Ak máte problematickú pleť, vyrážky, akné, bradavice vírusového pôvodu či vriedky, siahnite po tomto éterickom oleji alebo po originálne upravených výrobkoch s jeho obsahom.

    Na zapálené či hnisavé ložiská aplikujte čistý olej, rovnako postupujte v prípade drobných popálenín aj od slnka. Tea Tree olej môžete vyskúšať aj ako prírodný repelent. Pridáva sa do šampónov, zubných pást a krémov.

    Tea Tree do domácnosti

    Všestrannosť tohto esenciálneho oleja sa odzrkadľuje aj v jeho schopnosti pomôcť  čistote vašej domácnosti. Nezabíja len baktérie na pokožke, ale aj na povrchu rôznych predmetov.

    Ak si chcete vyrobiť vlastný domáci čistiaci prostriedok, zmiešajte vodu, vínny ocot, citrónový esenciálny olej a olej Tea Tree. Ak chcete, aby zmes voňala príjemnejšie, pridajte do nej pepermintový, levanduľový, eukalyptový či citrónový esenciálny olej.

    Vytvoríte tak prípravok schopný čistiť a dezinfikovať rôzne povrchy, pomôcky a riad v kuchyni, vaňu, sprchu, toaletu či umývadlá. Olej využijete aj pri ďalších domácich prácach.

    Veľmi špinavú bielizeň zbavíte pomocou neho baktérií, hmyzu, nečistôt či plesní. Stačí pridať do prania zopár kvapiek. Pridávať ho môžete aj do bežného prania, bielizeň bude sviežejšia.

    bikita
    13. nov 2019    Čítané 250x

    TOP 3 výhody Oreganového oleja

    Ak ste ešte nepočuli o oregánovom oleji, určite si prečítajte jeho výhody a použitia. Táto bylina je k dispozícií  rôznych formách sirupoch, olejoch či koreniach a prínos na naše zdravie je očividný.

    Oreganový olej je účinný na potlačenie rozširovania kožných plesní a vírusov. Pomáha aj na bolesť kĺbov.

    Oregano je veľmi silný éterický olej a s jeho použitím by sme mali začať veľmi opatrne. Je to silná intenzívna vôňa, ktorá je skvelá na dezinfekciu pri sezónnych chorobách. Keď je veľmi dobre zriedený, môže sa tiež použiť na bolestivé kĺby spojené so starnutím. Oregano je vhodné pri problémoch s dýchaním. Má silný odhlieňovaci účinok. Oregano je taktiež veľmi dobrý v boji proti vnútorným parazitom. 

    Hlavne vysoký obsah carvacrolu zaručuje vysokú účinnosť na rôzne druhy plesňových a bakteriálnych ochorení. 

    Jeho TOP 3 použitia sú :

    - prirodzená alternatíva k antibiotikám

    - antiparazitárny

    - antioxidačné účinky

    Vyskúšajte antibakterialny zábal na nohy s použitím oreganového oleja a ochráňte svoje nohy pred nepríjemnými následkami. Do teplej vody nakvapkajte oreganový olej pre upokojujúci a dezinfekčný kúpeľ nôh. 

    Oregano je jedna z najsilnejších a najúčinnejších bylín. Vplyv na naše zdravie je okamžitý. 

    bikita
    12. nov 2019    Čítané 103x

    Pomaranč esenciálny olej

    Väčšina z nás ocení lahodnú chuť a nutričné vlastnosti pomaranča, ale možno neviete, koľko výhod má olej z pomaranča. Pomarančový esenciálny olej sa získava zvnútra šupky a extrahuje sa pomocou destilácie alebo lisovania za studena. Výsledný olej, ktorý má sladkú vôňu aj cez svoju horkú chuť, môže poskytnúť množstvo zdravotných výhod, zlepšuje chronické ochorenia, detoxikuje a dokonca zbavuje domácnosť škodcov.

    Koža a svaly

    Pomarančový olej má blahodarné protizápalové a antiseptické vlastnosti. Použitie tohto oleja na kožu pomáha nielen znížiť zápal, ale aj upokojuje bolesti svalov. Zlepšuje tón a textúru pleti a bojuje s akné a dermatitídou. Prírodné dezinfekčné vlastnosti pomarančového oleja sú tiež užitočné na čistenie a ošetrenie drobných rán. Vždy buďte opatrní pri použití tohto oleja na kožu, a to najmä ak nie je riedený, pretože môže spôsobiť podráždenie a zvyšuje citlivosť pleti.

    Aromaterapia

    Silná, atraktívna vôňa pomarančovej silice je populárna voľbou pre aromaterapiu. Vôňa pomarančového oleja môže zlepšiť celkovú náladu, podporuje relaxáciu a pokoj v duši, znižuje hnev a úzkosť, a dokonca pôsobí ako prírodné afrodiziakum.

    Tráviace problémy

    Pomarančová silica pôsobí aj ako liek proti nadúvaniu. Príjem niekoľko kvapiek pomarančového oleja môže pomôcť redukovať alebo predchádzať plynatosti alebo zažívacím ťažkostiam. Olej je tiež diuretikum, čo znamená, že môže podporovať močenie, očisťuje telo od škodlivých toxínov a solí a zvyšuje chuť k jedlu. Okrem toho môže pomôcť zlepšiť celkový zdravotný stav tým, že zvyšuje imunitný systém a metabolizmus.

    Citrusový olej je účinný prírodný repelent. Odoháňa roztoče, blchy, vši a kliešte, ako z ľudí, tak zo zvierat. Ak vás už pohrýzli, použite olej na postihnutú oblasť. Pomáha to zmierniť svrbenie a podráždenie.

    Praktický čistič

    Citrusové esenciálne oleje a ďalšie prírodné látky sú účinné alternatívy syntetickým čistiacim prostriedkov. Zmiešajte pomarančový olej s olivovým olejom na čistenie dreva napr. krájacej dosky. Namočte vatový tampón do oleja a máte osviežovač vzduchu. Zmiešajte olej s inými zložkami a vytvoríte si aj sladko voňajúce leštidlo na nábytok alebo na odstránenie škvŕn z oblečenia.

    bikita
    11. nov 2019    Čítané 289x

    Rozdiel medzi zvlhčovačom a difúzerom

    Možno aj vy si kladiete otázku aký je rozdiel medzi difúzerom a zvlhčovačom. Pracujú predsa na podobom princípe. Alebo rozmýšľate nad tým, že ak máte doma zvlhčovač, či ho môžete použiť aj na esenciálne oleje? Pozrime sa teda na hlavné rozdiely. 

    Aroma difúzer

    Aroma difúzer je k dispozícii v rôznych tvaroch, prevedeniach a veľkostiach. Hlavným účelom je aby odparoval esenciálny olej do vzduchu pre získanie zdravotných výhod konkrétneho použitého oleja. Väčšina aróma difúzerov je určených k odparovaniu mikro častíc, jemnej hmly, rozptyľuje studený vzduch a vytvára hmlový efekt. Rozptyľuje a šíri molekuly vody v kombinácii s esenciálnymi olejmi po miestnosti.

    Aróma difúzery sú veľmi jednoduchý a efektívny spôsob, ako rozptýliť arómu v miestnosti, ale existuje mnoho ďalších dôvodov pre ich používanie.

    (1) pomôžu zničiť baktérie, plesne,  nepríjemné pachy.

    (2) uvoľňujú myseľ a telo, uvoľňujú napätie, úzkosť a stres.

    3) rozptyľujú ponurú náladu a smútok

    4) zlepšujú koncentráciu, ostražitosť a duševnú jasnosť.

    5) pomáha znižovať duševná a telesná námahu.

    Zvlhčovač vzduchu

    Zvlhčovač vzduch funguje na princípe odparovania vody do vzduchu. Zvyšuje množstvo vlhkosti v konkrétnej miestnosti.  Použitie olejov zvlhčovačom môže znížiť účinnosť éterického oleja a to hlavne pôsobením vyššej teploty. Účinok esenciálnych olejov nebude 100%

    V ponuke sú však aj zvlhčovače, ktoré sú vyslovene vhodné pre použitie esenciálnych olejov. Skontrolujte si konkrétny typ zvlhčovača, ktorý chcete použiť, či je vhodný pre používanie s esenciálnymi olejmi.  Zvlhčovače vzduchu sú vhodnejšie do väčších priestorov. Narozdiel d nich môžu byť difúzery použité aj v malom osobnom priestore, v kancelárií, či pri terapeutických masážach. 

    Takto sa liečime 🙂

    Malý prieskum🙂 Aké vône esenciálnych olejov máte najradšej?? Ja osobne milujem vôňu pomaranča 🙂

    Baby viete čo som dneska zistila mojej viki sa kyve zub. Má čerstvých 6 rokov. Viem ze je v tom veku ale nečakala som to. Mam pocit ze som ju ledva doniesla z pôrodnice. Hrozne ako tieto dtti rýchlo rastu. Tak ale poraďte mi ako to bolo u vás? To potom rastu tie zuby normálne ako keď bola babo alebo ako to je?

    Pozdravujeme vás ako sa tu máte? 🙂