1 / 1

    A co mas v prilohe? O co tam ide?

    25. apr 2022

    Nedlzis nieco? Alebo co je v prilohe?

    25. apr 2022
    indira
    autor

    @ivik888 neotvorila som to
    Ale ja na Slovensku nežijem uz 15 rokov

    25. apr 2022
    indira
    autor

    @liv1 nikomu nic

    25. apr 2022

    Tak otvor prilohu ved kym nedas udaje alebo nekliknes na nejaky link tak sa nic nestane.

    25. apr 2022

    Tak tam zavolaj.

    25. apr 2022

    nezijes a sk 15 rokov a tvoj mail maju odkial ved ten neudavas vsade, nebrali ste nejaku pozicku? za mna divne a ten cz mail...

    25. apr 2022

    Nic neotvaraj, ved to by ti prislo doporucenou postou 🤷

    25. apr 2022

    Mgr et Mgr? Kazdopadne to vyzera ako podvod, pozri, co prislo v prilohe (zoscanovala by sm to este antivirom), vyzera to ako scam...

    25. apr 2022
    indira
    autor

    @galioska nic som nebrala isto podvod

    25. apr 2022

    @indira Podla mna jasny podvod, ani ta slovencina nie je v poriadku. Ani prilohu by som neotvarala, ta moze byt tiez nebezpecna, ako priloha sa to moze len tvarit a moze ti to narobit paseku v PC. Zmazat a zablokovat odosielatela.

    25. apr 2022

    toho advokata si si vygooglila? existuje taky vobec? vyzera to nedoveryhodne

    25. apr 2022

    Si zavolaj do tej firmy nájdi číslo na nete .
    Ale.podla mňa podvod veď toto oni riešia cez telefón alebo list .

    25. apr 2022

    https://www.mbalegal.cz/cz/ ja by som tam asi zavolala

    25. apr 2022

    vyzera to na nejakych vymahacov dlhov, ti sa radi ozyvaju po sto rokoch... aj v cechach to riesili, tak asi by som tam zavolala https://www.vasestiznosti.cz/stiznost/45432/opa...

    25. apr 2022

    ziadna seriozna firma by neodoslala takyto email - to co je za hatlaninu je to pisane v SJ alebo CJ a tolko hrubic 🤪 prilohu by som isto neotvarala, ked tak by som zavolala do tej spolocnosti alebo tomu advokatovi - email odosielatela vyzera seriozne?

    25. apr 2022

    Odkupili tvoj dlh, cim skor sa s nimi skontaktuj

    25. apr 2022

    Vygooglit si tie mena a keď sú real na internete zavolať im.

    25. apr 2022

    Jo a po rokoch, drviva vacsina veci je premlcana, ja by som sa ani nepohla... oni vedia, ze narok nemaju, ale tak zatlacia tak, az to boli a clovek zaplati, len aby mu dali pokoj.

    25. apr 2022

    @martinkatinka nie nechodi len postou, ale aj mailim taketo veci.

    25. apr 2022

    @anjelicek26 co sa ti nezda na Mgr. et Mgr.???

    25. apr 2022

    Počuj ak máš nejaký dlh, z M.B.A by ti zavolali..ak ti volat nebudú kasli na to,

    25. apr 2022

    @liana_k ze som taky titul este nevidela ako titul exekutora, nic ineho 😂

    25. apr 2022

    Zavolaj tam a žiadaj si, aby ti do mailu poslali zmluvu, na základe ktorej si niečo niekomu dlžná. A podľa toho rieš. Ak je to seriózne, tak ti pošlú do mailu všetky informácie, na základe čoho dlh vymáhajú.

    25. apr 2022

    @simonkos ak nežije na SK 15 rokov, tak nemusia mať na ňu číslo. Kašlať na to ešte nikomu nepomohlo, ak ide o reálny dlh. Nie je dôvod nezavolať tam a dotazovať sa na oprávnenosť. To je určite rozumnejšie riešenie ako kašľať na to.

    25. apr 2022

    @indira Napíš tu na MK do skupiny právne poradenstvo, tam ti poradia kvalitní právnici (či sa jedná o podvod alebo nie, či ak náhodou vznikla nejaká podlžnosť ( hoc aj taká drobnosť ako nezaplatené cestovné v MHD), či to už nie je dávno pradávno premlčané, ...celkovo ako postupovať, aby to bolo právne kóšer) https://www.modrykonik.sk/group/1900/

    25. apr 2022

    @veronikastrickova ale aby mali doklad, ze nieco poslali... Toto je podla mna cisty podvod. Nezije tu, nema tu zavazky a zrazu toto? Hadam kazdy vie, ci nieco taketo moze dostat.

    25. apr 2022

    pozri si e-mail odosielatela, mne chodia maily, akoze balik Slovenska posta, GLS, mail vyzera doveryhodne, pozriem odosielatela a adresa uplna blbost na prvy pohlad.

    25. apr 2022

    @rawmamka aby jej právnik poradil, či to nie je premlčané, musí vedieť, o čo konkrétne ide.
    @martinkatinka čudovala by si sa, koľko ľudí zabudne, že niekde niečo zabudli zaplatiť.

    25. apr 2022

    @martinkatinka mozu vymahat a vyzadovat kadeco aj po rokoch , ked si raz v pocitaci bude ta ,, vyhadzovat,, ja som tak posielala3x to iste overenie obdobia na sk urad ked som odisla do uk, nechapem ci si to neulozili ci co ale 3roky po sebe to odomna pytali jak chori a to nebol dlh nic take, len ze sme sa odstahovali🙄💁

    25. apr 2022

    @veronikastrickova Tieto veci, pokial pridu emailom, tak sa aj tak nejedna o ziadny pravny akt. Mozu napisat aj stokrat.
    @melanta Volat by som nevolala, pokial sa jedna o podvod, ziskaju dalsi jej udaj a to tel. cislo. Je asi rozumne odpisat z toho emailu kam jej to prislo tak ako pises ty, zmluvu, co a komu dlzi, z akeho obdobia ale byt velmi opatrna, pretoze ked som si vedoma, ze nemam dlhy, nemam sluzby, pozicky ci splatky, tak sa nenechat oklamat. Podvodnici su uz vsade.
    @indira

    25. apr 2022
    25. apr 2022

    @anjelicek26 to je bezne oznacenie, ak ma clovek 2 rovnake tituly (a chce si uviest oba)

    25. apr 2022

    mne takto prislo emailom za upc, ked som ukoncila zmluvu a nebola som si vedoma ze mam zaplatit aj zmluvnu pokutu. oni posielali upomienky postou na staru adresu. tak potom to postupili takymto vymahacom, ti poslali najprv iba mail. treba od nich zistit detaily ze coho sa to tyka.

    25. apr 2022

    Nastav si klirko na mobile a zavolaj tam ze co je vo veci.toho advokata najdes aj v obchodnom registri zapisaneho takze to asi to nebude len tak. Alebo ked tak odpis na mail a uvidis,ale urcite to ries

    25. apr 2022

    @veto pokial ta nevedia zohnat na adrese, posielaju aj mailom, ktory si mala v zmluve. Tiez mi prislo po rokoch. Nevedeli sa skontaktovat. Ignorovat by som neignorovala, nestoji to zato.

    25. apr 2022

    @martinkatinka pozri vymahaci sa ozyvaju po rokoch. Nezije tu, zrejme na zrusene cislo. Adresu. Odmieta otvorit prilohu. Ludia su realny, spolocnost tiez. Cize podvod to nebude. Akurat ked sa neskontaktuje, pekne jej to narastie.

    25. apr 2022

    Akože, keď si pozrieš na nete jeho údaje, tak je normálne registrovaný v orsr, aj tá firma sedí. Asi by som to len tak neodklikla. A titul Mgr. et Mgr. sa používa ak má niekto 2 školy skončené titulom Mgr. a chce používať oba tituly

    25. apr 2022

    Ďalšia vec, že mohli aj niečo poslať poštou ale nemusia mať aktuálnu adresu… máš tam kontaktné údaje, skús zavolať.

    25. apr 2022

    @veronikastrickova Ved v poriadku. Kontaktovat ta mozu ale nie je to ziadny pravny akt. Nikde to neobstoji.

    25. apr 2022

    @veto ale podvod to nieje. Ma sa s nimi skontaktovat a niesa nato vysr*t

    25. apr 2022

    @melanta Presne tak to v tej skupine funguje - ľudia zadajú čo najpresnejšie info o vzniknutej situácii, ak autorka nemá iné údaje, stačí aj to, čo zverejnila tu. Právnici jej poradia, čo urobiť ako prvý krok - niekedy stačí pár právnických formuliek, aby už viac neotravovali, niekedy niečo iné. Tých postupov a krokov môže byť xy možností, niektoré problémy sa riešia etapovite, niečo vyriešia jednoduchou radou s odkazom na riešenie v rovnakých prípadoch. Za poradenie sa neplatí, stačí len dodržiavať pravidlá spomínanej skupine.

    25. apr 2022

    @veronikastrickova Toto je podvod. Advokat sidli na inej adrese nez ma uvedene na webe, ju kontaktuje ceska inkasni poradkyna, o kterej neexistuje na webe zaznam, ze existuje, email je v cesko-slovencine s gram. chybami. A poradkyna udajne sidli v CR a vymaha pohladavky z uzemia SR od slovenskeho obcana?
    https://www.mbalegal.cz/cz/kontakty/

    25. apr 2022

    @anjelicek26 to nie je jeden titul, to znamená, že ten človek má vyštudovaný 2 rôzne vysoké školy ukončené magisterský titulom. Inak súhlasim, možno nejaký prastarý dlh a pokus o vymáhanie. Max by som tam zavolala, nech pošlú všetko doporučené

    25. apr 2022

    @veto aky je problem zavolat a opytat sa? Ked to je podvod, budu ich riesit, ked nie zisti co sa deje. Alebo ma cakat, kedy ju zacne sud hladat?

    25. apr 2022

    @veronikastrickova Problem je taky, ze podvodnikovi takto naserviruje dalsie svoje udaje, telefonne cislo, bude musiet povedat svoje meno, priezvisko, rodne cislo, datum narodenia, pripadne doklad totoznosti ked chce vediet ci u nich ma pohladavku a nabudce jej poslu uz presvedcivejsi email s osobnymi udajmi aby z nej vytiahli peniaze. O to sa jedna, osobne udaje su cenne.
    Fakt som tu jedina, ktora v tomto vidi jasny podvod? Zeny, ved si overujte udaje, moznosti mate, nedavajte zlodejom sancu vas okradat o peniaze a osobne udaje.

    25. apr 2022