schiffelka
15. nov 2017
279 

Chutný rybí olej? Nonsens? Nie. Realita.

K testovaniu rybieho oleja Moller's som sa dostala úplne náhodou. Riešili sme s mužom, ako posilniť imunitu našej dcérky a vtedy to tu na koni na mňa "vyskočilo" 😊 bol to skrátka osud.

Nikdy som nič nevyhrala, ale povedala som si, že toto skúsim a vyšlo to. Boli sme vybraní.

Anetka má 4 roky a je extrémne nedonosené predčasniatko. Na to, že sa narodila s váhou 820g, svojich rovesníkov dobehla ukážkovo. 

Imunitu si vybudovala tiež celkom dobrú. Zvykne sa na ňu nalepiť nejaký ten bacil, ale väčšinou je do pár dní zase ok. V čom mierne zaostáva je reč. V podstate začala rozprávať v jednoduchých vetách až pred rokom, po nástupe do škôlky. Aj to bol ďalší dôvod, prečo je pre ňu vhodný rybí olej. Stimuluje činnosť mozgu a pozitívne vplýva na rozvoj nervovej sústavy. Anetka mala zväčšené predné mozgové komory, čo mohlo spôsobiť neskorší vývin reči. Ako ju v tomto ovplyvní rybí olej budem vedieť zhodnotiť až s odstupom času, dva týždne testovania sú na to krátka doba. Tak isto ako na posúdenie vplyvu na imunitu.

Aj napriek tomu, že ešte neviem podať osobnú skúsenosť verím, že je veľmi prospešný pre zdravie a to najmä v zimných mesiacoch. Obsahuje totiž aj vitamín D, ktorý tak nemusíme dopĺňať inými doplnkami. Z ďalších vitamínov tiež obsahuje A a E. O dôležitosti omega3 mastných kyselín DHA a EPA hovoriť ani nemusím. V našej strave ich máme veľmi málo. Viac o zložení rybieho oleja a vplyve na vaše zdravie si môžete prečítať tu: 

http://www.rybi-tuk.sk/Mollers

Rozhodla som sa dávať rybí olej aj môjmu 17 mesačnému mladšiemu potomkovi Filipovi, aj keď odporúčanie je od troch rokov.

Anetka tiež užívala rybí olej inej značky, aj keď bola mladšia. Do testovania som sa ďalej zapojila ja a ochutnala aj moja mamina.

Priebeh testovania: 

Najprv prišla škatuľa. O dosť väčšia ako som čakala 😂  Prišli totiž dva oleje s ovocnou príchuťou a dva s citrónovou.

Rozbaľovala samozrejme Anetka😊

A rozhodli sme sa hneď ten ovocný otvoriť . Voňal veľmi pekne. Ako ovocné cukríky alebo ako Pedro žuvačka 😂  Vôňa sa páčila mne aj Anetke, a tak sa rozhodla ochutnať.

Prvá reakcia bola rozpačitá, lebo chutí síce dobre, ale konzistencia je proste olejová a to bolo pre ňu niečo nové. Každopádne, nemá problém každý deň si dať za lyžičku a hlavne keďže vie, že je to pre jej zdravie. Tiež pomáha to, že ho užívam aj ja a aj Filip, ktorému veľmi chutí. Tomu dávam necelú mocca lyžičku. 

Ja som uchutnala aj citrónový, ktorý voňal tiež veľmi dobre a jemne. Pri prvom ochutnaní som tam trošinku tú rybacinku cítila, ale veľmi jemne. Pri ďalšom užívaní som to už nejako nevnímala. Ak to mám porovnať s rybím olejom bez príchute, ktorý som užívala kedysi, tieto ochutené sú veľmi chutné a jemné. Tiež to vie dobre porovnať moja mamina, ktorá užíva iný rybí olej pravidelne. Tá povedala po ochutnaní týchto len "mňááám". Ale ostane napriek tomu verná svojej značke, pretože je obohatený o jód, čo je pre ňu veľmi dôležité.

Rybí olej sa odporúča užívať pri jedle alebo tesne po jedle, lebo je ťažší na žalúdok. Mne osobne sa niekedy "grgol" aj po dvoch hodinách, ale cítila som len tu ovocnú/citrónovú príchuť 😂

A čo som si všimla, odkedy rybí olej užívame? 

Deťom viac chutí jesť. Dokonca pribrali, čo im len prospelo. 😊  Tiež mám pocit, že Anetka sa akoby ukľudnila. Lepšie zvláda svoje emócie a lepšie sa sústredí. 

Vplyv na imunitu a rozvoj reči budem vedieť posúdiť až po dlhodobom užívaní, ale už teraz môžem zhodnotiť, že ho budeme užívať aj naďalej a to s chuťou a s radosťou.

#test_mollers

15. nov 2017

Heeej, super článok, zaujímavý!!👍 Aj mne sa niekedy z neho grgne po 2 hodinách😀 🙂

15. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli