tratatundra
25. sep 2019
1736 

Opäť krásna vďaka Annemarie Börlind

Vždy som mala skvelú pleť. Nie dokonalú, to by som preháňala, ale nijak výrazne mi neznepríjemňovala život. Drobné nedostatky, ktorými o sebe občas dávala vedieť, šli ľahko zamaskovať. Preto bol pre mňa nepríjemným prekvapením fakt, že hormonálne zmeny v tehotenstve a po oboch pôrodoch si odskákala predovšetkým práve moja pleť.

Vravela som si: "Čo už, veď sa to nejak spraví..." Ale prebehlo tehotenstvo, šestonedelie, ďalšie tehotenstvo, ďalšie šestonedelie a ten zmienený "Sa to" neprichádzal a pleť za tie roky prešla rôznymi štádiami. Popôrodné akné, ekzém, fliačky, komedony, rôzne viditeľné žilky a v neposlednom rade... za tých 5 rokov nijak výrazne neomladla. Práve naopak. Chcem, či nie, starnem a so mnou aj moja pleť. Objavili sa prvé vrásky, veľký podiel na zhoršení kvality mojej pleti mali okrem hormónov aj večné "nestíhačky", ktoré mali za následok zanedbanie starostlivosti. Tu som sa nestihla odlíčiť, tu použiť krém, inokedy zase krém došiel a ja som nemala čas kúpiť si nový. A tak sa mi moja pokožka začala odvďačovať za moju pozornosť, ktorú som jej (ne)venovala. Zombie efekt dotvárala našedlá farba v štýle "umieram, ale smrtka sa mi to bojí povedať".

Ja pred testovaním                   Ja po dvoch týždňoch testovania

A zrazu prišlo osvietenie. Som mladá baba a pleť mám horšiu, než moja mama v 50. Žiadne také! A tak som začala hľadať. Ale poviem vám, za tie roky, čo som čerpala zo zásob, sa zmenilo zloženie, ponuka a aj moje preferencie tak, že som bola v tom mori kozmetiky stratená. Moje stálice s novým zložením mi spôsobovali ekzémy a lišaje, hromady prírodnej kozmetiky boli síce šetrné, ale rovnako k pleti ako k jej neduhom. A tak som mala kúpeľňovú skrinku, až na pár výnimiek, plnú neúčinnej, zato 100 % ekobiovšetkomožnej kozmetiky.

Priznám sa, celkom som váhala, či sa do testovania kozmetiky Annemarie Börlind prihlásiť, pretože som o kozmetike všeobecne začala v poslednom čase pochybovať. V podstate nič z toho, čo som vyskúšala šala, mi nevyhovovalo, a čo viac, k mojim problémom sa pridávali ďalšie a ďalšie.

Annemarie Börlind

Skôr, ako som sa definitívne rozhodla, že skúsim šťastie, na internete som si prečítala nespočet diskusií a vo väčšine prípadov si používateľky kozmetiku tejto značky chválili. Idem teda do toho, veď čo. Maximálne úprimne skonštatujem vo svojej recenzii, že je to len ďalšia neúčinná kozmetika. Moju neistotu ale vystriedalo prekvapenie a postupne i nadšenie, ale o tom až neskôr. Produkty som začala testovať v podstate ihneď, a čo bolo prvým milým prekvapením? Žiaden ekzém! Žiadne lišaje! Žiadne fľaky! NIČ! Žiaden z postrachov sa nedostavil. Nuž, žeby konečne? 

Dôkladne som si prečítala zloženie, ktoré som si overila na stránkach biooo.cz, kde nájdete definíciu jednotlivých zložiek, ktoré sa bežne v kozmetike vyskytujú aj s ich účinkom a hlavne s informáciou, či zložka spĺňa normu pre použitie v prírodnej kozmetike a aká je jej prípadná funkcia. Posúdenie zloženia asi nechám na každú. Pre mňa bolo v tomto prípade dôležité, že je kozmetika bez parabenov, sulfátov a dráždivých látok, ktoré u mňa spôsobujú vyššie uvedené problémy a zloženie prípravkov sa javilo ako akceptovateľné.

Sada Aquanature

Čistiaca pena

Testovacej sade produktov, ktoré sme mali možnsť vyskúšať, dominovali dva výrobky zo sady Aquanature, a to čistiaca pena a denný krém. Priznám sa, voči čistiacej pene som bola skeptická, keďže práve tento typ produktov sa v súvislosti s mojimi kožnými prejavmi javil doteraz ako najproblematickejší, a tak som dlhodobo dávala prednosť prírodným tuhým mydlám, ktoré, hoci moju pleť mierne vysušovali, boli prijateľným kompromisom. 

Vrhla som sa teda na testovanie. Čistiaca pena má naozaj skvelú konzistenciu a je hustá. Máličko som si musela zvykať na jej vôňu, ktorá mi hneď na prvé použitie "nesadla", ale postupne som ju prestala vnímať. Po umytí zostáva pokožka vláčna, hydratovaná a pružná. Očakávala som, že zareaguje ako vždy a stiahne sa a bude napätá, toto sa však nestalo, a dokonca niekoľko hodín po použití mi pod očami nenaskočili lišaje, ako to majú vo zvyku pri použití novej kozmetiky. Na druhý deň ráno som teda mohla pridať ďalší produkt, ktorému sa budem venovať neskôr. 

Tretím produktom v poradí, ktorý aplikujem ako tretí krok v každodennej starostlivosti o pleť ráno, je Denný krém z radu Aquanature. Tento krém v podstate dokonale vystihuje heslo "neohúri, neurazí". Vôňa tejto série produktov mi nejak veľmi nesedí, ale keďže som po čistiacej pene tak nejak tušila, do čoho idem, sklamaná som nebola. Konzistencia krému je veľmi príjemná, maslová, rýchlo sa vstrebáva, pokožku zanecháva na dotyk mastnú, nie však lesklú. Myslím, že zafunguje i ako podklad pod make up. Skúšala som priamo na krém aplikovať tónovací púder a milým prekvapením bolo, že hoci mi prišla na dotyk pleť mastná, púder nerobil fľaky a mapy, ale šiel naniesť úplne rovnomerne.

Sada prípravkov Aquanature sľubuje optimalizáciu vlhkosti pleti a vyhladenie prvých vrások. Druhý sľub posúdiť nemôžem, keďže tento rad produktov nie je jediný z testovaných. Čo sa však týka hydratácie, dávam palec hore. Poprvýkrát po niekoľkých rokoch som sa totiž zbavila suchých šupiniek, ktoré sa mi tvoria pod a nad perami, čo je jasným dôkazom, že k rehydratácií pleti došlo.

Doplnkové produkty

Spolu s čistiacou maskou a denným krémom v balíčku dorazili aj dva z kategórie doplnkových produktov. Myslím si, že v Annemarie Börlind volili testovacie produkty veľmi prezieravo a zodpovedne, a presne vedeli, čo s čím skombinovať, pretože kombo, ktoré vymysleli, myslím, i vďaka týmto dvom prípravkom, zaúčinkovalo na jedničku.

Dvojfázový hyaluronový shake

Popis produktu je jasný: Hydratuje, regeneruje, omladzuje, stimuluje tvorbu kyseliny hyalurónovej, ochranný film vyplňuje jemné línie a vrásky. Dvojzložkový shake, ktorý sa po premiešaní krásne trbliece mi vyrazil dych hneď niekoľkokrát. Prvým šokom bola konzistencia, ktorá je úplne tekutá. Akosi som s tým nepočítala a úplne som nepremyslela vopred, akým spôsobom ho budem aplikovať, tak skončila prvá dávka v umývadle. Ako najlepší spôsob aplikácie sa nakoniec ukázalo zmiešať obe zložky pretrepaním fľaštičky, dávkovať do dlane a rukami naniesť na tvár. Stačí jedno stlačenie (jediná dávka) na pokrytie celej tváre, takže, myslím, že shake vydrží naozaj dlho. Prekvapením bolo i v takmer okamžité vstrebávanie. Pár sekúnd a pleť je v podstate suchá, ale zároveň pružná a vláčna.

Používam ho miesto nočného krému pred spaním, po vyčistení pleti ako 3. krok v starostlivosti o pleť a myslím, že svoju funkciu zastáva s gráciou.

To najlepšie nakoniec

Druhý krok dennej i večernej starostlivosti o pleť v podaní Annemarie som schválne v predchádzajúcom písaní vynechala, a to preto, že si myslím, že sa na to najlepšie oplatí počkať. Hneď na prvý pohľad ma zaujal, štíhla línia, krásna marhuľová farba, nadčasový sexy dizajn a tajomný spôsob aplikácie. Beauty Shot - Vitamin Energizer. Ten, po ktorom moja pleť prahla dlhé mesiace. Koncentrované aktívne látky a vitamínová bomba. Hoci pri mojich dvoch nespavcoch som ja zaručene denne k smrti unavená, moja pleť zažíva posledné dva týždne energetický boom. Nechcem byť dramatická, ale toto je skutočne bomba. Už dlho predlho sa sťažujem svojmu manzelovi, že som akási šedá. Proste pleť pôsobí tak zašednute, unavene, skoro až priesvitne. No a čo s ňou spravil Vitamin Energizer? Úplne ju zmenil k nepoznaniu. Ako švihnutím čarovného prútika som naraz dostala farbu. Pleť žiari, dokonca sa ráno budím s rumencom v tvári. Pre mňa neskutočné, malý zázrak. Myslím si, že ďalšie testujúce koníkovky mi dajú za pravdu, že tento produkt stojí za vyskúšanie. Ja osobne sa ho už zrejme nevzdám.

Drobnosti na záver

V rámci testovania sme dostali aj hromadu "literatúry" a v letáčikoch boli aj mini vzorky ďalších produktov značky. Za seba určite môžem doporučiť Čiernu masku 2 v 1. Okrem toho, že funguje ako intenzívna starostlivosť o zmiešanú pleť, je zároveň aj peelingom a zbavuje nečistôt a odumretých kožných buniek. Pleť je po nej fakt nádherne jemná.

Jediným drobným sklamaním pre mňa bola vzorka make-upu v letáčiku. A nebolo tomu tak, pretože vôbec nekorešpondoval s mojím odtieňom pleti. Keďže bolo kedysi líčenie seba aj iných mojím denným chlebom, prešlo mi rukami veľké množstvo dekoratívnej kozmetiky. Tento make-up ale mojím favoritom nebude. Ťažká konzistencia a problematické nanášanie boli pre mňa nemilým prekvapením. 

Každopádne, celkový dojem z kozmetiky Annemarie Börlind som si pokaziť nenechala a môžem bez okolkov prípravky, ktoré som mala možnosť vyskúšať, ODPORUČIŤ. A keby som ich mala ako v škole oznámkovať, tak 1* si vyslúžil BEAUTY SHOT- Vitamin energizer, Čistiaca pena Aquanature a Dvojfázový hyaluronový shake odomňa dostávajú 1 a Denný krém zo sady Aquanature, hoci na mňa zapôsobil úplne priemerne, má za svoje zloženie vo vegánskej kvalite 2. K skvelému dojmu prispieva určite aj atraktívne balenie, "okolkované" krabičky a krásny dizajn flakónov. Celkovo na prvý pohľad pôsobia jednotlivé prípravky luxusne a celková samoprezentácia značky je takmer geniálna. Len čerešničkou na torte je už potom fakt, že sa jedná o kozmetiku pýšiacu sa označením VEGAN.

Nakoniec, nie však v poslednom rade, by som týmto chcela poďakovať @konik_testuje a @annemarie_borlind za možnosť zúčastniť sa testovania a objaviť kúzlo tejto nevšednej nemeckej kozmetiky, ktorá si touto cestou získala novú fanúšičku.

#test_annemarieborlind #recenzia

(Fotografie mojej osoby použité v tomto článku sú vždy bez filtrov a bez make-upu.)

Ahoj, prave som docitala tvoju recenziu a akoby som pisala o svojich problemoch. Este aj pocet porodov sedi 🙂. Ale k veci.... kde v kamennych obchodoch je mozne tuto kozmetiku kupit? Dakujem.

25. sep 2019

Už som aj objednala 🙂 Teším sa, veľmi mi tvoja recenzia padla vhod.

25. sep 2019

Kde ju môžem objednať prosím?

25. sep 2019

Naureus.sk som objednala ja.

25. sep 2019

@evitka510 dakujem za info

25. sep 2019
25. sep 2019

@evitka510 nemajú tam penu 🤷‍♀️

25. sep 2019

@evitka510 koľko si platila ak sa smiem spytat?

25. sep 2019

Zatiaľ som skúsila len ten 2-fázový hyaluronovy shake, necelých 20€. A dala som si do zásielkovne poslať, to je 1,99€, lacnejšie ako kuriér. Takze tak.

25. sep 2019

@babindolcanka To netuším, možno poradí @annemarie_borlind

25. sep 2019
25. sep 2019

@evitka510 Dúfam, že budeš spokojná. Ja som fakt nadšená už preto že som bez nežiaducich reakcii.

25. sep 2019

Škoda, že si nespravila fotku pred a po v rovnakých svetelných podmienkach.

26. sep 2019

Začni písať komentár...

Odošli