alohim
    13. okt 2017    Čítané 349x

    CEWE fotokniha - 2. časť: Zhmotnené spomienky, ktoré hrejú pri srdci

    Keďže som si na fotoknihu musela ešte troška dlhšie počkať, až teraz píšem druhú časť recenzie, v ktorej sa pozrieme, ako fotokniha vyzerá, aké je jej zhotovenie a kvalita. 
    Bola som plná očakávaní, v poličke ma totiž čakali fotoknihy od inej známej značky - bude sa aj porovnávať 🙂 A samozrejme, tešila som sa na to, že môj druhorodený synček, bude mať krásnu pamiatku...

    Aby som vám pripomenula, aká fotokniha mi mala prísť, zopakujem jej typ, ktorý je: veľký formát, fotopapier matný a tvrdá väzba.

    V tvrdom papierovom a ešte fóliovom obale mi prišla pedantne zabalená, s kvalitným pevným obalom. Fotografia a písmo na obale vynikli, obal je vytlačený kvalitne, ostro, je lesklý, neboli na ňom žiadne kazy.

    Čo oceňujem oproti iným fotoknihám, ktoré doma mám, je výborná  a pevná väzba. Pekne sa preklápa a nevznikajú "slepé" miesta, kde sa väzba lomí. Fotografie tak krásne vyniknú, aj keď sú umiestnené na celej ploche dvojstrany. Ešte dodám, že sa nerozpadáva, strany sa dobre otáčajú. Aj kvalita fotopapiera je výborná, matný povrch umocňuje najmä čiernobiele a emotívne fotografie, ale ani tie farebné nie sú nevýrazné a farby krásne vyniknú. Vernosť farieb tlače hodnotím veľmi pozitívne.

    Z tohto zhotovenia fotoknihy od CEWE mám výborný dojem, myslím, že to nepotrebuje ani veľa slov, stačí sa pokochať. Neustále si ju s manželom a deťmi listujeme a tešíme sa z nej: 

    Celkové hodnotenie fotoknihy zhrniem nasledovne:

    Plusy:

    - vysokokvalitné spracovanie

    - vernosť farieb, kvalitná tlač

    - veľmi kvalitný fotopapier

    - výborná a pevná väzba

    Negatíva:

    - pre niekoho vyššia cena, ale mne sa zdá adekvátna kvalite

    Určite to nebola moja posledná fotokniha od CEWE a uvažujeme nad jej rozmnožením pre starých rodičov a vytvoreniu ďalších. Myslím, že investovať do zachovania najkrajších spomienok sa oplatí a vyššia kvalita sa odrazí v ich dlhšom uchovaní.
    A najmä žiadna digitálna fotografia nemá také čaro, ak sa jej aj dotýkame a prezeráme si ju v istom koncepte a atmosfére s našimi najbližšími.

    mirka907
    12. okt 2017    Čítané 708x

    Smola... Pod vianočným stromčekom fotokniha nebude.

    Ešte predtým, ako sa mi dcérka narodila, pracovala som v jednom nemenovanom IT korporáte na pozícii test leadra. Kolegovia sa vždy smiali, že k čomu sa priblížim, to sa pokazí. No áno, mala som tendenciu vždy násjť v aplikácii chyby, ktoré iní nevideli.

    Kariéru testera som zavesila na klinec príchodom dcérky a po práci som nastúpila do úplne inej firmy na inú zábavnejšiu pozíciu, ktorej sa držím doteraz.

    Svoje testerské schopnosti som sa rozhodla oprášiť nedávno. Na ploche koníka sa nedali nevšímnúť rôzne výzvy k testovaniu a moje vnútorné testovacie JA sa stále viac a viac ozývalo. Tak som sa rozhodla, že sa prihlásim na testovačku, ktorá bude môjmu srdcu a počítačom poznačeným rukám, blízka. Teda testovaniu softvéru pre tvorbu CEWE fotoknihy. Sledovala som tým aj iný záujem, lebo CEWE fotokniha má každoročne miesto pod našim vianočným stromčekom a mapujeme v nej vždy aktuálnu kapitolu nášho života. Tento rok tomu tak nebude... Vianoce prišli na narodeniny.

    Hneď na úvod vám poviem, že táto testovačka nebude primárne o tom, čo softvér dokáže a ako sa používa. Ostatné testerky sa tejto téme povenovali za mňa a dole nájdete niektoré odkazy na ich články.

    Ja si dovolím napísať, na aké "problémy ale aj potešenia" som pri tvorbe knihy narazila.

    1.  Začneme zľahka... Asi trikrát ma pri štartovaní softvéru na tvorbu knihy vystrašil úvodný zvuk, keď sa spustí 😀. Ja viem, blbosť ale keď knihu tvoríte o polnoci, lebo len vtedy máte čas, všade okolo je ticho, tak vás občas vydesí aj vlastný dych.
    2.  SW som už na počítači mala nainštalovaný a iba ho aktualizovala, po roku nepoužívania s tým nebol problém, žiadne nič nehovoriace chyby sa neobjavili, takže táto časť bola pre mňa (ako človeka denne pracujúceho s xy rôznymi softvérovými programami) vysoko potešujúca.Viac by sa mi síce páčilo riešenie bez inštalácie a teda webová aplikácia alebo riešenie v cloude, no je mi jasné, že toto by bolo na úkor funkčnosti.
    3.  Po spustení programu a vybraní typu papiera a veľkosti knihy (matný, formát XL, nech tú poukážku na 50eur využijem čo najlepšie)  mi systém vyhodil hlášku, že zlatá moja, prečisti si počítač, lebo nemáš dosť miesta na disku C. Tam sa totiž ukladá súbor s knihou. Takže ak ju nedorobíte, vždy si ju jeho načítaním viete otvoriť a pokračovať v jej tvorbe. To ma donútilo premazať fotky, vymazať z počítača filmy z časov minulých a rozlúčiť sa s filmovými lahôdkami ako 50x a stále poprvé.
      Aby som ale nikomu nekrivdila, bolo načase si urobiť údržbu počítača, takže vlastne softvéru ďakujem.  Páčila sa mi funkcia Asistenta, teda že sa viete rozhodnúť, či si knihu tvoríte vy alebo vám ju asistent CEWE fotoknihy navrhne sám. Ja síce  uprednostňujem darčeky, kde je vidno niečo zo mňa (teda nie doslovne 😀 )a to žiaden asistent nedokáže, no v dnešnom uponáhľanom svete to určite ľudia ocenia.
    4.  Po otvorení programu na mňa systém vyhodil toľko funkcií a možností, že som sa na najbližšiu hodinu zahrabala ich ľúštením. Nechápte ma zle, systém je intuitívny, no ja mám rada ak poznám všetky možnosti. A veruže od minulého roku nejaké novinky pribudli a ja som si všetko nepamätala. Takže ak nezvolíte asistenta, počítajte s tým, že vám tvorba knihy niekoľko hodín zaberie. Tu tak nejak zastávam názor, že menej je niekdy viac.
    5. Jednotlivé funkcie  softvéru nájdete veľmi pekne popísané v tejto recenzii. Ja si dovolím ich preskočiť, nech sa neopakujem.
    6. Keď som sa dostala do tohoto bodu, uvedomila som si, že najväčšia sranda ešte len prichádza. Všetky fotky mám totiž v mobile. Program na tvorbu knihy je v notebooku. Čo teraz.  No nič iné ako pracne skopírovať všetky foto do počítača a pretriediť ich. Síce som na App Store našla aplikáciu CEWE photoworld, no rozmerovo sa knihy v nej nezhodovali s tými našimi. Dôvod neznámy. Veľmi by sa mi v danom momente hodila mobilná aplikácia na upload fotiek, cez ktorú by som fotky nahádzala do nejakej adresárovej štruktúry, ktorú by som si cez mobil vytvorila a následne po prihlásení na počítač, by som rovnakú adresárovu štruktúru videla a vedela z nej fotky použiť do knihy (alebo spomínané cloud/online riešenie). Ušetrili by mi to obrovské úsilie a čas a bolo by to pre mňa rozhodujúce, ak by som zvažovala koho si vybrať... CEWE fotoknihu alebo konkurenciu. Zatiaľ je stále rozhodujúca cena.
    7. Pri triedení fotiek som dopracovala aj nápad, ako má kniha vyzerať. Tohtoročná kapitola bola vytvorená na štýl televízneho seriálu. Kniha obsahuje rekapituláciu minulých sezón, zoznam účinkujúcich a jednotlivé epizódy. Každá zaujímavá časť, výlet, udalosť v našej mini rodinke počas tohoto roku, predstavuje jednu epozódu 🙂  Pri tvorbe som použila na všetko vlastné rozloženie fotiek, hoc systém sa pýta na rozloženie aj množstvo fotiek. Ja som ale chcela, aby každá strana bola iná, lebo každá obsahuje iný počet fotiek, ktoré sú v rôznych rozmeroch.
    8.  Tri posledné strany sú prázdne. Obsahujú len text. Je to zámerné, lebo posledné epizódy tejto série (roku 2017 sa ešte nekonali ).
    9.  V tomto texte, teda na 3 posledných stranách som zakomponovala môj narodeninový darček pre priateľa. Keď prišiel na stranu s návrhom posledných 3 epizód roku 2017, jedna z nich sa volala Depeche Mode. A symbolizuje koncert v Barcelone začiatkom decembra, na ktorý dostal lístky. Sebecky je jeden pre mňa.  To sa mi na CEWE knihe páči. Tým, že sa pred jej tvorbou musíte zamyslieť a fotky   pretriediť, vzniká vám veľký priestor zapojiť kreativitu.
    10.  Pri tvorbe knihy sa mi podarilo aj pár chýb. Odrezala som napríklad hlavu priateľovej sestre. Verím, že mi tento barbarský čin bude odpustený. Na moju obhajobu musím povedať, že som si pri tvorbe knihy zvykla, že sa systém pýtal, či chcem fotku zamerať tak, aby nebola orezaná. Škoda že sa nepýtal aj na orezanie hlavy...táto funkcia tam žiaľ ešte nie je 🙂
    11. Z čoho som bola celkom schaosená, je počítanie ceny za knihu. Neviem prečo a akým spôsobom som sa dopracovala k príplatku 5.99 za obálku s povrchovou úpravou. Nič také som si nevyberala, no pri cene som to automaticky mala..Zrušiť som to nevedela. Možno ak by som to študovala detailnejšie, tak sa k tomu dopracujem. No kým zvyšok práce s programom bol naozaj intuitívny, toto nie. Zvýšilo mi to cenu knihy na 60,98 Eura, čo je teda dosť. Stále to bola cena bez dopravy. Verejne priznávam, že bez kupónu na zľavu, ktorý som za testovanie dostala, by som nebola ochotná takúto cenu za 26 stranovú knižku zaplatiť.  Hoc je naozaj pekná a kvalitne vyrobená.
    12. Samotné objednanie knihy prebehlo ľahko, prenos fotiek trval dlhšie a chvíľami som sa obávala,  že to spadne. Treba však byť trpezlivý a spraviť si počas toho kávu/čaj. Či zjesť Musli tyčinku? 😉

    No a na záver som si nechala bod, ktorý ma už dlhodobo hnevá a nebolo to len tentokrát. Nejde o softvér ale o služby s CEWE fotoknihou súvisiace.  Knihu som si objednala a čakala som. Kým sa kniha nachádzala vo výrobe, krásne som stav objednávky videla, keď som si ho cez web (fotolab.sk) kontrolovala. Potom sa ale stav zmenil na "Objednávka je na ceste", v ktorom je doteraz... Aj 3 dni, čo je kniha doma. Horšie je, že uvedené telefónne číslo na zberňu  nefunguje. Už dlhodobo, lebo tento problém som mala aj pri knihe prvej. Neostávalo mi nič iné, len sa autom otočiť a do zberne zájsť. Dvakrát, lebo prvýkrát tam kniha ešte nebola.

    Kto ste sa dopracovali až do konca tohoto, pôvodne krátkeho, článku gratulujem a verím, že ste v recenzii našli všetko pre vás dôležité. 

    Pridávam ešte spomínané odkazy na niektoré recenzie, ktoré bližšie popisujú funkcie pri tvorbe knihy:

    1. https://www.modrykonik.sk/blog/lili39/article/test_cewe-testovanie-cewe-fotoknihy-we0zdl/

    2. https://www.modrykonik.sk/blog/hedka17/article/cewe-fotokniha-testovanie-b6x242/

    3. https://www.modrykonik.sk/blog/trikrat_mama/article/testovanie-cewe-fotoknihy-2-4wj99e/

    misena91
    11. okt 2017    Čítané 287x

    Moje testovanie - CEWE FOTOKNIHA

    Veľmi pekne ďakujem za možnosť testovať tento produkt. Už dlhšiu dobu som si chcela vytvoriť fotoknihu z fotografií môjho synčeka. A konečne nastal ten správny čas :D.

    Keď mi prišiel balíček, našla som v ňom okrem poukazu, pera, tašky, vzorkovníka aj perfektný návod ako si vytvoriť fotoknihu. Tento návod mi pri tvorbe fotoknihy veľmi pomohol. Stiahla som si free program z webu - www.fotolab.sk a začala som tvoriť.

    Program je jednoduchý, prehľadný. Ponúka nám veľa pozadí, farebných podkladov, vloženie textu,obrázkov, ilustrácií, ozdobných prvkov, rozloženia fotografií...

    Veľkou výhodou je, že si fotografie nemusíme upravovať vopred, ale základné úpravy si vieme spraviť v tomto programe. Program ponúka úpravy ako je orezanie, úprava jasu a kontrastu, sýtosť, svetlosť, rozmazanie...V programe sa mi veľmi dobre orientovalo takže sa s ním veľmi dobre pracuje. Pred tým ako začnete vytvárať fotoknihu, pripravte a pretriedte fotografie. / Nemusíte potom ako ja zhladávať 2 dni fotky kade tade :D / Program ponúka veľa farebných pozadí , ale ja som si vybrala biele pozadie a jednoduché usporiadanie fotografií. 

    Dnes už držím hotovú fotoknihu v rukách a som veľmi milo prekvapená. Výroba trvala pár dní. Zvolila som si formát A4 .Väzba je pevná, kvalitne spracovaná. Matný fotopapier má vyššiu gramáž ako obyčajný papier a vyzerá to super.

    Kvalita tlače je výborná, fotky sú ostré, farby sýte. Na pár strán som použila fotografie z mobilu a tam je kvalita fotografií tiež výborná. Túto fotoknihu ODPORÚČAM a určite nebude posledná v našej zbierke ♥ĎAKUJEM♥

    lili39
    9. okt 2017    Čítané 348x

    Testovanie CEWE fotoknihy

    Keď mi prišla správa, že som bola na Modrom koníku vybraná na testovanie CEWE fotoknihy, najskôr sa mi nechcelo veriť. Ešte nikdy som sa totiž do žiadneho testovania nezapojila, na koníku som aktívna len v zopár skupinách a zrazu takáto šanca. Avšak potešila som sa, bola to pre mňa trochu aj výzva. Prvotná dilema však nastala hneď po tom, ako som začala uvažovať, aké fotky do fotoknihy vlastne dám. Naše rodinné som použiť nechcela, a aj keď sa venujem foteniu portrétov, detí a rodiniek, fotokniha zostavená z týchto fotiek by mi asi len ležala na poličke bez ďalšieho využitia. Fotoateliér totiž nemám, a tak ma ľudia kontaktujú ohľadne fotenia prostredníctvom internetu, kde si rovno nejakú tú fotogalériu prezrú a majú o mojej tvorbe predstavu. Potom sa mi však v hlave zrodil nápad, vytvoriť niečo, čomu sa poteší možno niekto aj o 100 rokov, nezávisle od toho, či ma poznal alebo nie. Ale pekne po poriadku. 🙂

    Okrem fotenia osôb sa v chvíľach voľna venujem aj mapovaniu môjho rodného mesta. Zbieram staré fotografie, pohľadnice, spomienky – často kvôli nim musím navštíviť pamätníkov, ktorí už na tom s pamäťou nie sú najlepšie a fotografií, ktoré by mapovali niektoré lokality je málo, menej ako by chcela a ako by mi pomohlo vytvoriť si v hlave predstavu ako v ktorom období vyzerali. Je to také skladanie čriepka s čriepkom, pričom niekedy treba použiť naozaj veľa lepidla. Keby som natrafila na dobový fotoalbum alebo na fotoknihu výlučne s fotkami môjho mesta, bolo by to pre mňa ako nájsť poklad. Tak som si teda povedala, že si jeden takýto poklad z mojich fotografií vďaka Cewe vytvorím. A že možno sa mu o tých 100 rokov skutočne niekto poteší. 🙂

    Ale aby som prešla k samotnej Cewe fotoknihe. 🙂

    To, čo mi odjakživa na fotoknihách veľmi nesedelo, je že podľa mňa fotky umiestnené v nej treba už fotografovať ako šité na ňu. Myslím tým predovšetkým formát fotiek, ak nepoužijete výlučne fotografie orientované na výšku alebo na šírku (prípadne nejaký crop, napr. štvorec), tvorba knihy a samotné rozloženie fotiek vám zaberie viac času. Treba tiež samozrejme myslieť nato, aby spolu jednotlivé fotky ladili, či už farebne alebo motívom.

    Ako prvý krok si teda nainštalujete softvér na tvorbu fotoknihy, stiahnete si ho zdarma na stránke www.cewe.sk, alebo na webovej stránke Fotolabu (možno ešte aj inde, nepátrala som do detailov). Inštalácia softvéru zaberie nie dlhú chvíľu, pri mojom cca 8 ročnom PC to trvalo asi 4 minúty.

    Po nainštalovaní softvéru sa môžete pustiť smelo do práce, pričom najskôr si vyberiete formát fotoknihy – je na výber celkom slušná škála možností od miniknižôčky až po knihu na panoramatické zábery alebo XXL knihu. Nasleduje výber kvality papiera, ja som si zvolila lesklý fotopapier – fotografie podľa mňa na ňom vyznejú profesionálnejšie a možno trochu dramatickejšie ako na matnom.

    Čo ma dosť prekvapilo, bolo naozaj množstvo políčok s funkciami, ktoré softvér ponúka. S photoshopom a lightroomom pracujem denne, takže som nebola zaskočená, ale skôr len prekvapená. Poslednú a zároveň jedinú fotoknihu som doteraz vyrábala pred 8-9 rokmi a musím povedať, že odvtedy sa možnosti naozaj zlepšili.

    Milo ma tiež prekvapilo, že fotografie, ktoré chcem nahrať do knihy nemusia byť použité priamo z hardvéru, ale dajú sa nahrať aj z online úložiska – aplikácie Google fotos alebo z Facebooku. Síce to nebol môj prípad, ale pre mnohých užívateľov to vnímam ako plus. Zo zvedavosti som najskôr rozloženie fotiek do fotoknihy vyskúšala pomocou tzv. asistenta, alebo ako si ho ja v mojej hlave (zvyknutá z iných softvérov) nazývam „collage wizzard“. Asistent vám však bude nápomocný iba, ak máte fotografie orientované rovnakým smerom a máte ich zoradené v poradí, v akom ich chcete maž aj v knihe. V opačnom prípade s ním nestrácajte vôbec čas, nebudete spokojní, tak ako som nebola ani ja. 🙂

    Tak som si teda povedala, že si jeden takýto poklad z mojich fotografií vďaka Cewe vytvorím. A že možno sa mu o tých 100 rokov skutočne niekto poteší. 🙂

    Na rad teda prišiel „manuálny režim“ – teda rozloženie strán a fotky, ktoré na nich majú byť som si určovala ja. Možnosti rozloženia strany sa vám zobrazia hneď po zadaní počtu fotografií, ktoré chcete na stránke mať. Každú stránku si nadstavujete samostatne, takže na jednej môžete mať iba jednu fotografiu a na susednej smelo aj štyri. Na výber sa tiež núkajú rôzne farby a motívy podkladu strany, kliparty a rámčeky. Ani jednu túto možnosť som však nevyužila, pretože po vizuálnej stránke u mňa víťazí jednoduchý dizajn s fotografiami bez okrajov.

    Takto jednoducho pokračujete stranu za stranou (ubehne to ako voda), pričom použité fotografie sa vám v priečinku vždy označia – nestane sa vám tak, že by ste rovnakú fotografiu vložili 2x, ak tak nechcete urobiť. Fotoknihy majú v základnej cene predurčený počet strán, ak však chcete aby ich mali viac, jednoduchým klikom si ich pripojíte a môžete tvoriť ďalej – cena za ne sa vám automaticky priráta do košíka, takže vidíte vždy aktuálne, koľko vás fotokniha bude stáť.

    Špeciálnu pozornosť treba samozrejme venovať obálke knihy. Okrem výberu vhodných fotografií si knihu nezabudnite označiť názvom alebo vami chceným textom. Na výber je viacero druhov fontov a orientácie písma, mne osobne však napríklad chýbali možnosti na ktoré som zvyknutá z profesionálnejších programov, najviac zrejme úkos a reliéf písma a jeho vytiahnutie.

    Keď máte fotoknihu hotovú, nezabudnite si ju poriadne skontrolovať alebo nechať prejsť hlavou – na toto veľmi dobre poslúži možnosť uloženia fotoknihy. Ľahko sa k nej tak vrátite aj po vypnutí a opätovnom zapnutí PC. Skontrolovanú fotoknihu vložíte do košíka, počkáte zopár minút na nahranie fotografií a už len zvolíte korešpondenčnú adresu, druh platby a spôsob doručenia.

    Ja som si zvolila doručenie fotoknihy priamo domov, pričom mi bol zaslaný predpokladaný termín, kedy bude kniha doručená. Nakoľko ma poštárka nezastihla doma, bola som si ju vyzdvihnúť na pobočku pošty a tu je výsledok (alebo aspoň ukážka):

    S fotoknihou som naozaj spokojná, kvalita papiera je podľa mňa naozaj slušná, farby sú realistické a živé. Niektoré fotky sa mi zdajú byť mierne preexponované (svetlejšie), ale to môže byť spôsobené aj nadstavením môjho monitora, v budúcnosti si dám väčší pozor. Za mňa teda - ak sa rozhodnete že fotokniha je pre vás to pravé, tak od Cewe-u rozhodne áno. 🙂

    Ďakujem ešte raz koníku a Cewe za túto možnosť. 🙂

    hedka17
    8. okt 2017    Čítané 364x

    CEWE FOTOKNIHA

    Keď som sa zapojila na testovanie CEWE FOTOKNIHA ani ma nenapadlo,že budem mať takúto možnosť a budem jedna vo výbere a preto sa chcem ešte raz POĎAKOVAŤ. Veľmi ma potešila správa od konik_testuje. Nebolo treba ani dlho premýšlať čo bude moja FOTOKNIHA obsahovať, nakoľko fotenie je práca aj hobby v jednom a mojou vášňou je newborn fotenie rozhodla som sa urobiť si radosť sebe nakoľko deťom som už fotoknihu urobiť dala. 

    V prvom rade som si do jedného súboru vybrala fotky, ktoré som chcela, aby boli v mojej fotoknihe.

    Druhý krok bol výber väzby, formátu a typu papiera. Vybrala som si štvorcovú fotoknihu s tvrdou väzbou a matným fotopapierom. 

    Tretím krokom bolo nainštalovanie softwaru, ktorý prebehol bez problémov a rýchlo.

    V štvrtom kroku som si poprezerala program aby som s v ňom vedela lepšie orientovať. Je v ňom veľa možností,ale nakoľko pre mňa "v jednoduchosti je krása" nepotrebujem žiadne pozadia, rámčeky, kliparty. Mám rada samostatné fotografie bez čačkania, ale to je na každom z nás čo si vyberie. Keď budem prechádzať knihou chcem aby ma zaujali dané fotografie a neudieralo mi v prvom rade do očí rámček, v ktorom je fotografia vložená. 

    A nasledoval piaty krok, v ktorom som vkladala fotografie. Na každú dvojstranu som sa snažila fotky ladiť, čo uvidíte aj pri vložených obrázkoch z výslednej fotoknihy. Nakoľko som chcela využiť čo najviac strán a hodnota kupónu bola 50€ popridávala som si strany, kde hneď ukazovalo aj výslednú hodnutu fotoknihy. Ešte pred objednaním som si prešla celú fotoknihu stranu po strane aby som sa presvedčila, že všetko je tak ako má byť a posledným krokom bolo objednanie.


    Výroba fotoknihy trvala 10 dní, načo ma na modrom koníku upozornili,aj keď na stránke fotolabu majú uvedený čas 6-8 pracovných dní. Nevadilo mi,že sa fotokniha robila viac dní ako uvádzajú, pre mňa je dôležitá kvalita a tou som naozaj nadšená. Preto odporučujem ak to chcete dávať robiť ako darček, radím včasné objednanie aby ste neboli sklamaní. Keď som si fotoknihu pozerala, páčilo sa mi a som rada, že som vybrala matný fotopapier, keďže strany sú dostatočne tvrdé a keby som vkladala na dvojstránku jeden obrázok nezreže mi ho ako vo fotoknihách pre deti, čo ma sklamalo.

    Aj keď pravda je, že nemôžem ich úplne porovnávať nakoľko hodnota fotokníh pre deti bola nižšia. Po tejto skúsenosti viem,že keď budem dávať robiť fotoknihu radšej do nej vrazím viac peňazí, ale výsledok bude stáť zato.  Moju FOTOKNIHU si budú môcť pozrieť moji klienti a sami sa môžu presvedčiť, že kvalita tejto fotoknihy je super. Ja budem odporúčať hlavne typ papiera (fotopapier), lebo od neho naozaj veľmi záleží a výsledkom nebudú sklamaní a kľudne ju môžu pozerať aj deti a nemusia sa báť, že sa strany pokrčia ako pri našich predchádzajúcich fotoknihách.

    alohim
    8. okt 2017    Čítané 302x

    CEWE fotokniha - 1.časť: Ako zdigitalizovať spomienky

    Fotokniha je úžasným zhmotnením našich digitálnych spomienok. Prehrabávať sa v priečinkoch a prezerať fotografie na počítači predsa nemá žiadne čaro. Ale chytiť do rúk reálnu knihu s príbehom, listovať ju a dotykom aj vizuálne vnímať usporiadané najkrajšie momenty, to je iná káva, tá voňavejšia 🙂


    Digitálne fotografie potrebujeme zhmotniť, a tak popri klasickom vytváraní albumov, oceňujem tento nástroj, najmä pri špeciálnych udalostiach v živote, ako je svadba, očakávanie a narodenie dieťaťa, míľniky a dôležité udalosti v živote detí a pod. Navše sa takéto krásne knihy vedia pekne vynímať na poličke.

    Testovať CEWE knihu bolo pre mňa novinkou, ale skúsenosť s vytváraním fotokníh mám už u inej značky. Tak som bola zvedavá ako to bude s ovládaním softwaru, intuitívnosťou a celkovým výsledkom v kvalite fotoknihy. Som nesmierne rada, že som dostala túto príležitosť, aj preto, že rada fotografujem, čo svedčí že tu na koníku som v rôznych fotografických skupinách a okrem zvečňovaní svojich detí, fotografovania prírody, svojich líčení a blogu, rada fotografujem zatiaľ ako amatér deti mojich známych.

    Domov mi došiel balíček, v ktorom bol tlačený sprievodca vytváraním fotoknihy, zľavový kupón, vzorkovník papierov a reklamné pero, tak som sa do tvorby CEWE mohla smelo pustiť 🙂

    Ako na to - software a prvé kroky

    V návode je podrobný postup s tipmi, ako fotoknihu úspešne vytvoriť. Nebudem popisovať všetko, lebo sa to dá jednoducho nájsť na internete a navyše je to veľmi intuitívne. Tvorba fotoknihy začína stiahnutím software, ktorý je zdarma dostupný na stránke Fotolabu. Aj priamo v programe nájdete sprievodcu vytváraním a rôzne tipy a návody.

    Po inštalácii a spustení si vyberieme typ produkt, ktorý chceme vytvoriť, môže to byť kalendár, či iný fotoprodukt, máme vybratú fotoknihu.


    Vyberáme formát, zvolila som veľký, klasický A4. A príde na rad výber papiera.  Už vo vzorkovníku sa mi viac páčil fotopapier, fotografie pôsobili ostrejšie, kvalitnejšie. je to samozrejme, drahšie. Ak máme nižší rozpočet, aj digitálna matná Premium tlač je fajn voľba, tam sa mi výsledok páčil. Vybrala som matný fotopapier (to či sa osvedčil a ako vyzerá vo výsledku, si prečítate v druhej časti recenzie). Ďalej je v ponuke typ väzby, pri veľkej fotoknihe je odporúčaná pevná väzba.



    U mňa je vždy kľúčový obal fotoknihy - tam hľadám najlepšie fotografie, ktoré by fotoknihu a jej tému vystihli. A moja fotokniha bude o prvom roku môjho druhorodeného synčeka, tak som našla kľúčovú peknú bábätkovskú fotografiu (ktorá sa mi najviac vydarila) a tú doplnili malé náhľady - fotky v časovej následnosti z rôznych období. Vybrala som jednoduché a predsa efektné písmo a všetko ladila do šedej farby, aby pôsobilo čisto a minimalisticky.

    Rozloženie a obsah fotoknihy

    Pri vytváraní samotného obsahu a výbere fotiek mi pomohlo už ich uspriadanie v počítači, kde mám fotky chronologicky roztriedené - to mi prácu uľahčilo, pretože som chcela postupovať o obdobia tehotenstva, postupne po mesiacoch a dôležitých udalostiach. Snažila som sa vybrať najlepšie momenty a aby jeden moment, či časové obdobie bolo na jednej dvojstrane. Nie vždy sa to podarilo, ale zistila som, že takto to vyzerá krajšie a ucelenejšie.

    Z možností ako usporiadať fotografie na dvojstranách som si vybrala typ "plné usporiadanie", kde fotky nie sú na pozadí, ale natesno a bez okrajov. Páči sa mi ak vyniknú na stranách samotné fotografie. Samozrejme je výber na vás aj podľa témy fotoknihy. Dajú sa doladiť aj rôzne pekné pozadia a rámčeky.

    Okrem pozadí je na výber aj veľké množstvo rôznych klipartov. V tomto som bola striedma, hodil sa mi jediný jednoduchý biely polopriehľadný komiksový  klipart na popisky, písmo som vybrala rovnaké ako na titulke, v šedej farbe. Menej je viac 🙂

    Takto bola moja tvorba fotoknihy skôr o kombinovaní a vyberaní správnych fotografií. To mi išlo pomalšie, ale ostatná práca bolo rýchla a ľahká, kvôli jednoduchému usporiadaniu a dizajnu.

    Celkový dojem a práca so softwarom

    V porovnaní s inou značkou sa mi vytváranie fotoknihy aj rozhranie programu videlo veľmi podobné. Trochu menej sa mi páčila veľkosť ikon, dosť sú maličké a nevýrazné, aj rôzne rozklikávania, niekedy mi to prišlo chaotické (napr. zarovnanie textu som dlho hľadala, lebo sa rozklikáva). To by mohlo byť lepšie, ale zvykla som si na to. Ale inak sa mi pracovalo fajn. To, ako fotokniha vyzerá si pozrieme v ďalšom príspevku.

    18j88
    8. okt 2017    Čítané 191x

    Čítanie na dobrú noc alebo testovali sa obrázky

    Môj príbeh začal nevinne, napísaním komentu pod výzvu na testovanie fotoknihy. Chcete počuť pravdu? Vravela som si: ,,Žena tebe šibe, koľkokrát si sa už zapojila a nič z toho! Prečo by malo byť toto iné a vybrať práve teba? " Dni bežali, komentáre pribúdali ako huby po daždi a ja som aj zabudla, že už je nejaký výber na čase. Doma sa toho mlelo strašne veľa, v robote povinností ešte viac a ja som nevedela, kde mi hlava stojí. Ráno som mobilný internet nestihla ani zapnúť ako mám inokedy vo zvyku, bežala som s detmi do škôlky a rýchlo do práce... Keď sa deň ako tak spomalil, zapla som dáta a vybehlo milión správ zo všetkých app v mojom telefóne. Jednou z nich aj MK a interná správa. Otvorím sprácu a tam:"Gratulujeme vybrali sme ťa..."

    No viete si predstaviť tú eufóriu a priblblý úsmev na mojej tvári, ktorého som sa nevedela celý deň zbaviť? Ani ja nie, no verte mi okolo idúci sa na mňa pozerali zvláštne a úsmevu sa neubránili tiež.

    Keď som informáciu spracovala môj vnútorný kolotoč začal. Ako sa to bude robiť? Je to intuitívne alebo sa musím trápiť a niečo zložité študovať? Budem to vedieť? Hmmm a čo fotky? Mám ich síce pekne v priečinkoch mesiace a roky, ale čo z toho vybrať? Po všetkých týchto otázkach, ktoré mi razom preleteli hlavou, som si sadla k počítaču a otvorila program. Inštalovať som nemusela, keďže ho používam na vyvolanie fotiek, ale teda fotokniha pre mňa úplne španielska dedina. Nemali sme doma žiadnu, ani CEWE a ani žiadnu inú značku, keďže mám rada fotky, ktoré si založím do ručne a s láskou vyrobeného albumu.

    Otvorila som si možnosť fotokniha a začala som "lúskať" možnosti: panoráma, štvorec... V papieroch to nebolo o nič ľahšie fotopapier, matný lesklý, premium... Veru ťažká voľba, ale šla som na to intuitívne, bude to štvorec 30x30 papier premium. Keď k nám dorazil kuriér s obálkou, mohla som začať.


    A voalaaa, v obálke som našla kupón na zľavu, vzoky papiera pre predstavu, z čoho sa dá vybrať a krásny manuál s pomôckami 🙂

     V mojej tvorbe som sa nezamerala, na žiadnu špeciálnu časť roka, jednotný motív alebo

    iba jedného člena. Chcela som sa vyblázniť a skúsiť všetko čo sa v knihe dá vyrobiť. Ako prvé som si teda povedala, že si zhrniem jeden náš rok, keďže nebola  doma jediná vyvolaná fotka z posledného roku, bude to teda mix a všehochuť našich highlightov.

    Kniha dostala štvorcový tvar, matný prémium papier a vždy iný motív na každej strane. Vo výbere fotografií v programe sa zorientuje človek veľmi ľahko a začne tvoriť ani nevie ako. Na výber je predinštalovaných množstvo clipartov, "ozdôb", pozadí a bola možnosť aj doinštalovať, keby bolo niekomu málo a nevyhovovalo to čo v ponuke našiel.


    Keďže posený rok bola tuhá zima, využili sme aj zoznamovanie na ihrisku pri punčovaní. Táto udalosť sa mi dostala i do knihy aj spolu s clipartom, keďže to bolo vo vianočnom období a počet fotiek a ich tvar a veľkosť si viete navoliť tiež. Môžte mať fotku na celú stranu ale i 10 fotiek v rôznych veľkostiach s Vašim vlastným textom. Fantázii sa medze predsa nekladú ;)

    Ako jediné mínus považujem program, ktorý sa ma na začiatku pýta na doinštalovanie produktov a neurobí to sám. Kým si vy sami nevyberiete dobrovoľne možnosť nainštalovať v progame ponuku neuvidíte.

    Fotoknihu rozhodne chválim, stále uvažujem, či niečo také nevyrobím starým rodičom pod stromček, pretože keď videli moju, nechceli mi ju vrátiť. Odporúčam si už vyrobenú fotoknihu nechať "odležať", možno stačí aj hodinka - dve a napadne vám ešte množstvo zaujímavých a pekných nápadov na odskúšanie, ktoré vložíte do knihy. Možno tam ostanú, možno nie, ale aspoň si potom nepoviete ach toto som mohol ešte vyskúšať hodilo by sa to  tam.

    Good luck pri tvrení vlastného zväzku 🙂

    sany944
    8. okt 2017    Čítané 394x

    Testovanie CEWE fotoknihy

    V prvom rade sa chcem ešte raz srdečne poďakovať za to, že som mala takúto perfektnú možnosť otestovať CEWE fotoknihe. Veľmi ma to potešilo, pretože som akurát plánovala urobiť fotoknihy z dovolenky aj z dcérkinho prvého roka života. Ako prvé som sa musela rozhodnúť, či idem robiť fotoknihu z dovolenky alebo tú druhú. Začala som teda dávať fotky dokopy a zistila som že z dcérkinho prvého roka máme toho veľmi veľa a nepodarí sa mi to tak rýchlo pretriediť a navyše som vedela že bude mať asi aj 100 strán, takže by som ju cca za týždeň ani nestihla urobiť, popri ďalších povinnostiach. Takže nakoniec som musela zvoliť fotoknihu z letnej dovolenky. Fotky z dovolenky som mala už vytriedené, takže o to to bolo jednoduchšie. Pár dní po tom ako som dostala informáciu, že som bola vybraná na testovanie, mi prišiel kuriér s balíčkom, kde bol časopis s návodom, kupón, malá brožúrka s tipmi a 5 vzoriek s rôznym druhom papiera.

    Inštalácia prebehla hladko a rýchlo a mohla som sa pustiť do oboznámenia s programom. Keďže nejaké fotoknihy (od iných značiek) máme už doma, zorientovala som sa veľmi rýchlo, aj keď bol program odlišný. Pokiaľ mi nebolo niečo jasné, preštudovala som si časopis, kde bolo veľa vecí vysvetlených. Na začiatku bolo treba zvoliť typ fotoknihy, čo sa týka rozmerov, resp. formát. Na výber bol na výšku, na šírku (panoráma) a štvorcový . Pre mňa to bolo jednoznačné nakoľko máme fotky prevažne na šírku, môj výber padol na veľkú panorámu (formát 28x21cm na šírku). Počet strán a druh papiera bolo možné počas vytvárania fotoknihy meniť a rozhodnúť sa až na konci, čo bolo super pretože výber papiera bol pre mňa dosť ťažký, aj napriek tomu že mi to uľahčili vzorky a videla a ohmatala som si ich na živo: na výber bol digitálna tlač štandard, digitálna tlač prémium matná, digitálna tlač s lesklým povrchom a fotopapier matný a lesklý. Vedela som že chcem určite fotopapier, už len kvôli tomu, že pri tomto type papiera bola leporelová väzba (viď detail fotografie nižšie), čo znamená že pri otvorení fotoknihy nie je žiadny lom v strede a všetky stránky sú ploché v jednej rovine, vďaka čomu nie je motív fotky narušený a mohla som fotky uložiť aj tak že jedna fotografia išla cez dve stránky. A keď to porovnám s klasickou lepenou väzbou ktorú mám na všetkých ostatných fotoknihách doma, je táto leporelová väzba oveľa krajšia, praktickejšia. Nakoniec mi tu na Modrom koníku poradili lesklý fotopapier, tak som zvolila ten, ale videla som aj kamarátkinu svadobnú fotoknihu, kde mala použitý matný fotopapier a bola tiež veľmi krásna a elegantná (možno nabúce vyskúšam ten papier), ale ja som veľmi spokojná aj s tým lesklým, ale o tom vám poviem bližšie neskôr.

    Tvorba fotoknihy mi trvala asi týždeň, cca hodinku a pol vždy večer. Bola by som ju urobila aj rýchlejšie, ale ja som človek nerozhodný a veľa vecí som tam nakonci ešte stokrát prerábala... Na začiatku po vybratí fotografií bola voľba či chcem ísť cez asistenta, ktorý by vlastne nahodil všetky fotografie automaticky, ale vtedy je potrebné mať v priečinku zoradené fotografie už podľa toho ako ich chcete mať vo fotoknihe vložené. Ja som ich mala rozhádzané a navyše viem že by som s automatickým rozložením nebola spokojná, takže som si vybrala možnosť otvoriť prázdnu knihu a fotografie som si ukladala na jednotlivé stránky sama.

    Editor na úpravu fotoknihy má naozaj veľa možností a funkcií. Viete si tam zvoliť usporiadanie strán, kde máte na výber naozaj množstvo možností koľko fotografií chcete mať na strane a v akom usporiadaní a pokiaľ vám náhodou nebude vyhovovať ani jedno, viete si ešte aj fotografie manuálne posúvať, otáčať, pridávať, mazať a zväčšovať či zmenšovať. To isté je aj s pridaným textom. Ja som manuálnu úpravu rozloženia využívala pomerne často a priznám sa, že mi trošku vadilo, že fotografie sa nedali posúvať na milimetre ale vždy len v určitých hraniciach, neviem či to chápete , ale proste keď som ju chcela posunúť či zväčšiť iba o malinký kúsok nešlo mi to a buď musela ostať na mieste alebo sa posunúť o niečo viac, asi tam boli nastavené nejaké hranice.

    Ďalšou možnosťou v editore bol výber pozadia. Kde bolo taktiež veľa farebných možností ale aj veľa motívov a ďalej sa dali aj doinštalovať rôzne tématické pozadia (na doinštalovanie ďalších prvkov som prišla až neskôr, škoda že tam nie sú vložené automaticky). Ja som volila väčšinou bielu, bledú alebo čiernu farbu, ale mám tam pár strán aj s viacfarebnou kombináciou (nedokážem totiž vytvoriť fotoknihu v rovnakom štýle, páči sa mi keď v takej fotoknihe listuje, ktorá má rovnaké pozadie a rovnakú farbu, ale ja ju proste musím mať rôznorodú- ladia mi len jednotlivé dvojstránky). 

    Ďalej viete písať texty, pridávať kliparty, rámčeky, tvary a masky fotografií. Veľkou výhodou bolo, že pri úprave fotografií, ako napríklad otočenie, použitie rámčeka, zaobliť rohy atď, sa dajú viaceré fotografie označiť naraz a upraviť ich všetky naraz, čo veľmi urýchlilo prácu.

    Perfektné bolo že nebolo fotografie potrebné upravovať predtým ako ste ich vložili do programu, pretože program obsahuje aj editor na upravovanie jasu, kontrastu, svetlosti a sýtosti farieb, oprava červených očí, zrkadlenie, orezanie, rozmazanie a veľa iného. Ja som veľmi využívala orezávanie. Úplne jednoducho kliknutím na danú fotografiu a potočením koliečka na miške ste si fotografiu vedeli orezať ako ste potrebovali. Ale niekedy som potrebovala upraviť aj jas a kontrast, takže naozaj super, že to mal človek všetko v jednom programe a nemusel zakaždým fotku upravovať niekde inde a nanovo ju vkladať.

    Editor textu je tiež veľmi bohatý, obsahuje asi všetky druhy písma ako Word, taktiež kurzívu, hrubé písmo a podčiarknuté, zarovnanie textu, farbu, zvýraznenie.


    Novinkou pre mňa bola možnosť vloženia mapy, napríklad mapy s vlastnou trasou dovolenky a podobne. A taktiež možnosť vložiť video. Tejto možnosti som ale moc nepochopila, takže som ju nakoniec ani nevyužila.

    Jediné, čo mi v programe chýbalo, keď to porovnám s konkurenciou, je to že neukazovalo celkový počet priebežne použitých fotiek, takže som si nevedela priebežne kontrolovať, koľko fotiek ešte nemám vložených, toto sa mi v iných programoch páčilo. Tu program iba ukazoval, ktorá fotka je už použitá.

    Zabudnúť nesmiete ani na chrbát fotoknihy a názov fotoknihy na boku. Keď máte fotoknihu hotovú, viete si spraviť náhľad, celú si ju prelistovať a ešte raz ju skontrolovať. Ja som tam našla na konci veľa vecí, ktoré som ešte spätne potrebovala upraviť. 

    Keďže moja fotokniha presiahla cenu kupónu, musela som si pár eur priplatiť. A pri zadávaní objednávky som zabudla tento kupón uplatniť, takže som musela volať na infolinku, ale nemali problém mi ho spätne uplatniť, resp. nie uplatniť ale poslali mi e-mail s potvrdením, že pri osobnom prevzatí mi sumu kupónu odrátajú, takže aj s týmto si hravo poradili (našťastie).

    Výroba fotoknihy trvala asi 5 dní ale čo ma nahnevalo bolo to, že posledná informácia od nich bola, že fotokniha je zhotovená a v priebehu 2-3 pracovných dní bude pripravená na vyzdvihnutie (keďže som si zvolila typ dopravy a prevzatia: vyzdvihnúť na predajni). Očakávala som, že mi príde ešte informácia, že fotokniha je pripravená na predajni, ako som zvykutná pri iných firmách, ale ani po ďalších 7 pracovných dňoch táto informácia neprišla, čo sa mi nezdalo, a preto som volala na infolinku, kde mi taktiež nevedeli potvrdiť či je fotokniha na mieste, ale iba predpokladali že tam bude, keďže doprava trvá cca tie 3 pracovné dni. Takže som po fotoknihu išla a samozrejme, že už tam niekoľko dní na mňa čakala.

    Keď som ale fotoknihu prvýkrát videla, hneď som im toto malé nedorozumenie odpustila. Bola som z nej nadšená!!!

    Ako prvá ma hneď upútala obálka fotoknihy. Kvalita tlače je naozaj perfektná, keď to porovnám s mojími fotoknihami, nedá sa to porovnať, je oveľa jasnejšia, lesklejšia, akoby boli fotografie vytlačené s oveľa vyšším rozlíšením a pritom všetky fotoknihy obsahujú fotografie fotené zrkadlovkou, takže kvalita fotiek bola vždy rovnaká. Stránky sú super hrubé a pevné, takže vydržia určite dlhé listovanie dookola a spomínanie na nádherné okamžiky.

    Dlho som sa rozhodovala akú kvalitu papiera dám a lesklý fotopapier bol určite tá najlepšia voľba. Všetky fotky sú krásne lesklé no zároveň sa na nich nerobia odtlačky z prstov ako na bežných lesklých fotkách. Vo fotoknihách od konkurencie nebol možný ani výber druhu papiera (aspoň v tom čase kedy som to robila, alebo možno bola ale som nad tým ani neuvažovala). Samozrejme som ich musela hneď porovnať. A teda rozdiel kvality tlače a celkového dojemu z fotoknihy je obrovský. Pokiaľ vám nejde o financie, ale chcete mať doma skutočne kvalitnú, perfektne prepracovanú fotoknihu s kvalitnými fotkami, tak vrelo odporúčam túto - ale nezabudnite si vybrať fotopapier, pretože pri inom type papiera je aj iná väzba a výsledok nebude rovnaký.

    Neviem sa na ňu vynadívať, už som v nej listovala hádam 20 krát a máme z nej s manželom obrovskú radosť. Leporelová väzba je naprosto dokonalá, v knihe sa veľmi ľahko listuje, stránky sú úplne v rovine, nie ako v klasickej väzbe, kde pri hrubšej fotoknihe máte problém vidieť do stredu poriadne, lebo sa to zle otvára a pokiaľ si stránky nepodržíte budú sa sami pretáčať a zatvárať. A nehrozí aby ste si vložili jednu veľkú fotografiu tak aby bola cez dve stránky, lebo stred fotografie na tom spoji by neukázal vôbec pekne.

    Takže, moje záverečné zhrnutie je, že softvér je veľmi intuitívny, jednoduchý s veľa možnosťami, ktoré ani nevyužijete. Pracuje sa s ním naozaj veľmi dobre, rýchlo a ľahko. Každý si vyberie to svoje. No a kvalita fotoknihy je jednoznačne špičková, naozaj odporúčam zainvestovať, pretože za ten zážitok to stojí. Ešte raz veľmi ďakujem, že som mohla otestovať CEWE fotoknihu a zistiť, že nie je fotokniha ako fotokniha. Viem, že toto nie je posledná fotokniha od CEWE, pretože ma veľmi očarila a už teraz sa teším na vytváranie fotoknihy z prvého roku života mojej dcérky. 

    A jediné čo ma teraz mrzí, je to, že v takejto perfektnej kvalite nemáme všetky naše fotoknihy :( Kým som nevidela naživo túto, myslela som aké sú krásne a kvalitné, ale CEWE fotokniha mi zmenila pohľad. 

    Ďakujem

    blanka53
    3. okt 2017    Čítané 441x

    Test CEWE fotoknihy 2

    Fotokniha je doma. Dodanie knihy bolo rýchle, za týžden už bola hotová a cestovala ku mne. Vybrala som si fotoknihu veľkú panorámu a fotopapier matný. 

    Po rozbalení prišiel prvý dojem z knihy, ktorý bol veľmi dobrý. Kniha je presne taká akú som očakávala. Obal knihy je tvrdý a troška ma mrzia tie rohy na knihe. Sú ostré a hneď ako som ju vzala som sa uškriabla ale je to jeden malý mínus. Po otvorení knihy som bola nadšená, fotky sú krásne kvalitné a ostré. Matný papier je naozaj úžasný na pohľad ale aj na dotyk. Kniha je lahučká. 

    Moja CEWE fotokniha 

    Celkový dojem z knihy je naozaj pozitívny a určite odporúčam. Toto je moja prvá kniha od CEWE a určite nie posledná.

    blanka53
    3. okt 2017    Čítané 326x

    Test CEWE fotoknihy 1

    Bola mi umožnená príležitosť od Modrého koníka a fotolabu testovať CEWE fotoknihu. Najprv sa chcem poďakovať spoločnosti za takúto možnosť. Keď mi prišla správa, že som vybratá na testovanie fotoknihy, začala som rozmýšlať. Akú knihu si spravím?

    Mám ročného synčeka samozrejme, že mi hneď napadlo mu spraviť knihu. Dlho som rozmýšľala a nakoniec som sa rozhodla, že knihu chcem mať kvalitnú aby boli aj kvalitné fotky, tak spravím moju knihu fotení. Každý fotograf by chcel mať nejaké to portfólio. Keď som už bola na 100% rozhodnutá, začala som si triediť fotky aké chcem mať v knihe. Kedže mám fotky z fotení uložené v priečinkoch, tak samotné vyberanie fotiek netrvalo dlho. 

    Balíček došiel a mohla som študovať. Veľmi ma potešil obsah balíčka, v ktorom nebol len zľavový kupón, ale aj celý postup ako nainštalovať software, vzorky papierov do knihy a mnoho ďalšieho.

    Samotná inštalácia softwaru nebola náročná, práveže veľmi jednoduchá a rýchla, nemala som žiadny problém. Po inštalácii som otvorila program, kde je všetko prehľadne napísané. Hneď po otvorení sú možnosti, kde si môžte vybrať či chcete robit fotoknihu, pohľadnice kalendáre alebo foto-obrazy.

    Keďže testujem fotoknihu, tak pri otvorení CEWE fotokniha sa mi objavili dalšie možnosti spojené s ňou.

    Je tam na výber viac tipov kníh:

    • Mini & Malá
    • Kompakt Panoráma 
    • Štvorcová
    • Veľká 
    • Veľká panoráma
    • XL
    • XXL
    • XXL panoráma

    Naozaj veľa možností, aký typ fotoknihy si možete zvoliť. Po zvoleni typu sa ukážu možnosti papiera tie sú:

    • Digitálna tlač štandart
    • Digitálna tlač s lesklým povrchom
    • Digitálna tlač PREMIUM matná
    • Fotopapier matný
    • Fotopapier lesklý

    V každom type knihy nemusia byť všetky možnosti papiera. Pri danej možnosti papiera je napísane aj v akom formáte je balená môže to byť:

    • Mäkká väzba - Brožovaná väzba
    • Tvrdá väzba - Pevné dosky obálky

    Ja som zvolila knihu veľkú panorámu a fotopapier matný. Keď že som mala vzorky papierov bolo to jednoduchšie si vybrať aj podľa hmatu. Software má 2 možnosti, ktoré si môžte zvoliť pri výtvore fotoknihy.

    Software pri výrobe fotoknihy má veľa možností ako si ju zlepšiť a vytvoriť podľa vlastných predstáv. Môžete si usporiadať strany ako chcete, máte na výber počet fotiek na jednej strane od 1 fotky až po 10 fotiek. Môžete si k fotke pridať text. Máte veľa možností pozadí, klipartov a rámčekov. Ak budete robiť knihu z dovolenky alebo z oslavy narodenín tak určite toho využijete veľa. Všetko sa nachádza vľavo. A v pravo je samotná fotokniha.

    Ja som zvoľila jednoduchú fotoknihu, celková tvorba fotoknihy mi trvala 3 dni. Nemala som s ničím problém. Zvolila som si čierne pozadie pod fotkami, aby mi vynikli fotky. Obal knihy som zvolila tiež jednoduchý a jemný. 

    Základna fotokniha má 26 strán, dole v pravo si môžete počet strán zvíšíť, kedy sa aj cena zvíši o počet pridaných strán. 

    Keď už je fotokniha hotová, pridáme ju do košíka a vyplníme dodacie údaje. Objednávka je jednoduchá a je tam možnosť aj objednávku doručiť na predajňu ak je vo vašom meste. 

    Vyzerá to že testovanie #test_cewe sa blíži ku koncu. Už len posledná kontrola a rozhodnúť sa pre typ tlače a druh papiera. Určite chcem vyskúšať kvalitu na fotopapier ale neviem či dať matný alebo lesklý, čo poviete?? Lesklý asi vyzerá lepšie ale nebudú stránky moc docapkané??

    Testovanie #test_cewe pokračuje, už mám pár strán hotových a na moje prekvapenie to ide celkom dobre, zistila som že základ je fakt mať vytriedené fotky ktoré chce použiť do fotoknihy a potom to ide jedna radosť 🙂 na prvý pohľad sa mi zdal program dosť zložitý oproti iným v ktorých som doteraz robila, ale už viem čo a ako 🙂 páči sa mi že sa dá každá fotka po vložení pekne upraviť priamo v programe, takže som sa nemusela predtým zdržovať orezávaním a podobne, takto si ju vždy prispôsobím ako mi pasuje. Jedine čo mi chýba je to že si nemôže vložiť text dodatočne, musím si proste vybrať priamo také usporiadanie strán kde je aj text...

    #test_cewe Keď som sa včera večer dostala k programu, inštalácia prebehla rýchlo a mohla poobzerať program aby som sa v ňom vedela orientovať. Veľa možností v programe ja žiaľ nevyužijem nakoľko pre mňa "v jednoduchosti je krása" a nepotrebujem žiadne pozadia, rámčeky, kliparty ... Mám rada samostatné fotografie bez čačkania,ale to je na každom z nás čo si vyberie. Keď budem prechádzať knihou chcem aby ma zaujali dané fotografie a neudieralo mi v prvom rade do očí rámček v ktorom je fotografia vložená.
    Ja som sa rozhodla urobiť si radosť sebe a keďže fotenie nie je len moja práca, ale hlavne hobby a môjmu srdcu najbližšie fotenie je novorodenecké presne v tomto štýle sa bude uberať aj moja FOTOKNIHA. Prikladám fotku ako malú ochutnávku, ktorá bude hneď na prvej strane mojej fotoknihy, ostatné až v recenzii 🙂

    #test_cewe v prvom rade sa chcem ešte raz poďakovať, že som jednou z tých, ktoré boli vybrané na testovanie CEWE FOTOKNIHY. V pondelok prišiel balíček. Bola som veľmi milo prekvapená,keď som ho otvorila a súčasťou balíka boli aj vzorky papiera a tým sa mi práca vo výbere hneď uľahčila a bola som ihneď rozhodnutá, vybrala som si fotopapier matný a knihu štvorcovú s tvrdou väzbou. Ešte v ten deň som vybrala fotky, ktoré budem vkladať do fotoknihy a skopírovala do jedného súboru aby som ich mala pokope a uľahčila si tak robotu.

    sany944
    Správa bola zmenená    20. sep 2017    

    Fotky konečne po 2 dňoch vytriedené a konečne začínam prvú stránku fotoknihy #test_cewe. Len typ písma na názov som vyberal 5 minút, tak to som zvedavá ako to stihnem do konca mesiaca 😂

    mirka907
    19. sep 2017    Čítané 611x

    Kapitoly nášho života

    Poznáme sa 13 rokov.

    10 rokov sme sa stretávali pri rôznych príležitostiach, no osud to zariadil tak, že sme sa dali dokopy len pred necelými 3mi rokmi.

    Ja som sa stihla rozviesť, mať krásnu dcérku a začať si budovať život sama s ňou.

    Užívala som si svoju voľnosť, večerný kľud keď mi malá zaspala. Mala som aj pokus o ďalší vzťah ale prestalo ma to veľmi rýchlo baviť. Vyhorela som ako manželka a nebola som dobrá priateľka. Chcela som byť sama.

    On medzitým vybudoval vlastnú úspešnú firmu a hoci pár dlhších vzťahov mal, vždy

    bola na  prvom mieste firma. To bola jeho hlavná partnerka.

    Osud nás nakoniec spojil prácou. Jeho ako zákazníka u nás vo firme, mňa ako projekt manažéra na jeho projekte. Pár mesiacov mu trvalo, kým ma presvedčil, že mám právo byť štastná aj v trojici, nielen v dvojici. Kým zhodím svoje obranné múry. No nakoniec sa mu to podarilo.

    Na naše prvé Vianoce, kedy sme ešte neboli spolu ale písali sme si a občas sa pri všetkej nevinnosti stretli 🙂, odomňa dostal ručne vyrobený obal na knihu.

    S textom, že neviem, čo s nami bude, či niekedy budeme niečo viac ako priatelia, no chcem nám dať šancu a zistiť čo bude ďalej.

    Ďalšie Vianoce dostal do tejto knihy prvé dve kapitoly. Teda predslov a kapitolu.

    Predslov v počte 365 strán vo formáte A4 predstavoval našu online komunikáciu, ktorú

    sme  medzi sebou viedli od obdobia, kedy si uvedomil, že je do mňa zaľúbený a kým 

    som sa ja odhodlala skúsiť to. Stále si to rada prelistujem.

    Následne prvá kapitola predstavovala náš prvý spoločne strávený rok v podobe #cewe_fotokniha.

    A táto tradícia nám už ostáva na stálo 🙂

    Lebo keď prestaneme plniť knihu, keď si nenájdeme čas na spoločné aktivity, keď sa prestaneme snažiť, kniha zostane takmer prázdna...a to nechceme.

    Najbližší týždeň idem tvoriť kapitolu novú. Je to o niečo skôr ako po iné roky, no 

    niektoré strany nechám voľné a potom ich spoločne v trojici polepíme fotkami 

    a doplníme texty ručne. 

    Dodá to našej tohtoročnej kapitole ešte väčší šmrnc.

    Balíček na testovanie Cewe fotoknihy #test_cewe dorazil a ja sa púšťam do prípravy knihy 🙂 Milo ma prekvapila brožúrka Krok za krokom k vašej vlastnej CEWE FOTOKNIHE, kde je veľa užitočných rád ako si vytvoriť fotoknihu. Sú tam rôzne tipy a nápady ktoré určite využijem. Ďalej som obdržala vzorkovník s rôznymi druhmi papiera, takže mám lepšiu predstavu o tom ktorý typ papiera a typ tlače sa mi najviac páči: zatiaľ sa prikláňam k tlači na lesklý fotopapier. No nič idem na to kým dcérka spí, nech ju mám čo najskôr doma a môžem sa z nej vytešovať!

    alohim
    Správa bola zmenená    18. sep 2017    

    #test_cewe dnešný deň začínam testovaním CEWE fotoknihy.
    Veľmi sa teším, najmä na to, ako sa motivujem k triedeniu a upratovaniu mora fotografií 😝 ale verím, že to dám!

    Mamičky, ktorú fotografiu by ste si umiestnili na titulnú stranu svojej vlastnej CEWE FOTOKNIHY?

    Pochváľte sa ňou v komentári a pošleme vám 10 milých srdiečok!

    A aby ste nehľadali fotografiu zbytočne, zapojte sa do výzvy na testovanie tejto online CEWE FOTOKNIHY ešte dnes: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-cewe-fotoknihou-gny2cc/

    #test_cewe

    konik_testuje
    5. sep 2017    Čítané 3095x

    Vaše skúsenosti s CEWE FOTOKNIHOU

    Aktualizácia: Prekrásne fotoknihy, ktoré si mamičky vytvorili vďaka testovaniu môžete nájsť v tomto fóre. Prečítajte si, ako sú spokojné s jednoduchosťou vytvorenia, kvalitou tlače a rýchlosťou dodania.

    ---

    Váš život je jedinečným príbehom. A je plný radostných chvíľ, na ktoré rady spomínate alebo na ktoré ešte len spomínať budete. Prvé roky vašich detí, krásna dovolenka v zahraničí, svadba, výlety, oslavy...

    To všetko môžete zažívať zakaždým, keď si budete listovať vlastnou CEWE FOTOKNIHOU, ktorú môžete s nami otestovať!

    Čítajte ďalej, aby ste sa dozvedeli všetky potrebné informácie.

    Čo testujeme

    CEWE FOTOKNIHA je krásna kniha zložená z vašich vlastných fotografií a textov, ktorú si viete vytvoriť samy pomocou bezplatného softvéru. Softvér je dostupný k stiahnutiu zdarma na www.fotolab.sk. Samy si vyberiete motív, pozadie, kliparty a tematické dizajny.

    Jej kvalitu zabezpečuje prvotriedna CEWE tlač a spracovanie, a tak vytvoríte darček pre svojich blízkych alebo pre vlastné potešenie jednoducho, kvalitne a podľa váško vkusu.

    Na to, aby ste mohli poriadne testovať, pošleme vám balíček, v ktorom nájdete poukážku v hodnote 50€ s jedinečným kódom, ktorým si sprístupníte online službu na vytvorenie fotoknihy.

    Ako sa dostanete k vlastnej CEWE FOTOKNIHE?

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 žien, ktoré milujú fotografovanie, rady zaznamenávajú krásne okamihy života a rodiny. Preto je fotografovanie podmienkou výberu. Ale nemusia byť profesionálkami. Stačí, ak je cit a vkus pre všetko pekné ruka v ruke s dobrými nápadmi.

    Hľadáme také ženy, ktoré sa rady podelia o svoj názor a ostatným poskytnú dobré rady a triky skrz svoju recenziu.

    Ako sa zapojiť

    Zapojíte sa jednoducho! Stačí, ak napíšete komentár pod článok, do ktorého okrem predstavenia sa, vložíte fotografiu alebo link na váš blog alebo jednoducho odkaz, kde nájdeme vaše krásne výtvory.

    Čas na zapojenie sa máte do nedele 10.9.2017.

    Držíme vám palce a tešíme sa na všetky krásne CEWE FOTOKNIHY, ktoré vytvoríte!

    konik_testuje

    Kočky, viete aspoň približne, koľko fotografií cvaknete za týždeň? Napíšte nám svoju odpoveď do komentára a my vás odmeníme 3 srdiečkami.

    A - do 15
    B - do 25
    C - do 50
    D - strašne veľa

    A teraz ruku na srdce, koľko z nich si aj uchováte? ☺ A aby sme nezabudli na to najdôležitejšie, už o týždeň vám predstavíme nové testovanie, ktoré poteší nejednu fotografku.

    #test_cewe