Ako som ostala tehotná?

27. mar 2023

Nechcela som sem písať, kým to nie je 10000% oficiálne, ale pred pár dňami sa nám narodil synček, tak už to viac oficiálne byť ani nemôže 😊
Týmto príspevkom chcem poukázať skôr na to, ako naše myslenie môže zmeniť náš život a naozaj ženy čo radia aby sa na snažení nelíplo, majú pravdu.
S manželom sme nedávno ešte tiež patrili k snažilcom, ovu testy pozit. no tehu testy ani za boha. Ani v najlepšiej snahe nájsť malého ducha sa nedarilo. Lekár nám dal ešte pár mesiacov s tým, že ak nič, až potom to budeme riešiť. Po menštruácii mi ostalo stále zle a tak som si spravila test,.. No zrazu sa objavila tá druhá čiarka na teste, slabá ale bola tam. Volala som doktorovi, celá od radosti a od strachu. Povedal, že krvácanie na začiatku tehotenstva je bežné, pokiaľ prestalo a nemám iné ťažkosti stačí mi prísť až keď vynechá ďalšia perióda. Nič viac mi netrebalo. Oznámila som mužovi a bola som tehotná. O mesiac na vyšetrení ma zarazil fakt, že namiesto srdiečka tam nevidno nič. Stresy, panika, rýchlo odber. No a síce áno, tehotná som UŽ bola ale otehotnela som až keď som si myslela, že už som.
Neskôr som sa dozvedela, že ten menzes bol klasický menzes a test bol pepino (falošne pozit).
Pointa je, že som bola nastavená tak, že tehotná už som. Nestresovala som, užívala sa život, styk, tešila sa zo všetkého. A vtedy sa naozaj podarilo 🥰

aduska0001
27. mar 2023

Áno poznám to. Mala som dcérku až po 3rokoch tiež sa nám nedarilo otehotnieť po prvom dieťati. (S bývalim ). Chcela som silou mocou mať po sebe deti staré rok aby spolu vyrastali a nebol medzi nimi veľký rozdiel. No mohli sme sa snažiť koľko chceme. Až kým sme sa prestali tímu venovať a nemysleli sme na to tak sa podarilo. Vsetko je to v hlave. A gratulujem ♥️🙏🏽😁.

svokrinjazykmonika
27. mar 2023

U nás to bolo takto. 9 rokov, nie žeby sme vyložene robili dieťa, ale brali sme to tak že ak bude-fajn, nebude-nevadí. Čiže 9 rokov nechránený sex. A jednoducho nikdy nič, tak sme mysleli že tam musí byť nejaký problém, buď z mojej alebo jeho strany ale ako vravím, neriešili sme to. Tak sme si povedali že nevadí, asi to tak má byť a je nám dobre tak ako sme. Posledný vážny rozhovor na túto tému a rozhodli sme sa že dieťa aj tak nechceme. A zrazu bum! Tehotná 😂

majamat
27. mar 2023

@svokrinjazykmonika veru, stava sa. moja kolegyna - tteraz uz an dochodku, 20r nemohla otehotniet. potom jej zapuchli nohy, behala po vysetreniacha an sone jej oznamili, ze je v 5m tehu. ma dceru a uz aj vnucata.
a dr jej potom doporucovali, nech to skusi hned znovu, ez sa mozno zadari, ale oni uz nechceli, ze maju dost rokov. ako povedala ... jak si mm 20r nedaval pozor, uz si zacal 😀

miroslava2710
29. mar 2023

My sme to mali podobne otehotnela som pred druhym ivf ked som vobec nič neriešila lebo som bola v tom že prirodzene to nepojde a ze treba pockat do druheho ivf a chystala som sa na vysnivanu dovolenku. Na dovolenku som uz ale neletela lebo som nasla dve ciarky na teste a nechcela som riskovat. Takže nieco na tom bude ze ked clovek na to nemysli a uvolní sa tak to vyjde ale aj napriek tomu by som to nikdy nehovorila zenam co sa snazia ako priklad (nenavidela som z duse ked to niekto hovoril mne, nemyslite na to. uvolnite sa a podobne) pretože na svete je mnoho párov ktoré aj napriek všetkému nikdy prirodzene neotehotnejú.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre