Práca čašníčky v tehotenstve

12. júl 2022

Ahojte baby, pracujem ako čašníčka počas týždňa. Lenže, šéfka zobrala na sobotu spoločenskú akciu a ziada odo mňa aby som prišla do prace. Pracovať sa bude od rána 8 v sobotu do približne ráta že 4 rána nedeľa. Riskli by ste to v štvrtom mesiaci? Nič ma netrápi, len sa bojím aby sa niečo bábätku nestalo.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
12. júl 2022

To akoze 20 hodin vkuse? Ani ako netehotna, ved to je nelegalne

nicole003
12. júl 2022

Ziadat moze, ale ty mozes odmietnut. ak sa nemylim tehotne zo zakona 12-ky ani nocne nemaju robit. Jedine ze by si s tym suhlasila a ak sa nieco stane tak si to sefka vezme na zodpovednost.

tenerifka
12. júl 2022

@diamond007 kde robi tvoja kamoska 20-hodinove smeny?
Ved to je doslova novodobe otrokarstvo, takto nepracuju ani v Bangladesi

autor
12. júl 2022

@tenerifka tak napríklad šéfka ma reštiku, po dohode s ňou keď som jej oznámila tehotenstvo tak pracujem už len v týždni ale pred par týždňami bolo bežné že keď bola cez víkend spoločenská akcia, napríklad svadba alebo oslava tak som robila od tej 8 rána v sobotu až do konca svadby/oslavy. To bolo do 4-5 rána nasledujúceho dňa. Lenže teraz jej vypadli baby a ja som sa s ňou uz pri oznameni dohodla že keďže som tehotná tak nebudem takéto akcie robiť. A teraz prišla že nemá obsluhu že nech sa na sobotu chystám do prace, ze jednu svadbu zvládnem keď je to ešte len začiatok tehotenstva a nič nevidno

autor
12. júl 2022

@tenerifka nemám príznaky tehotenstva ktoré by mi znepríjemňovali život ale bojím sa toho, aby som neublížila vlastnému dieťatku. Predsa 20hodin na nohách je 20 hodín v neustálom pohybe, zhone.

jaskolka
12. júl 2022

20 hodín ani náhodou,kde toľko je možné robiť v kuse? to by som možno videla tak u nejakého neurochirurga, čo oddeľuje siamské dvojičky zrastené hlavou. Aj to by už bol nadludsky výkon.
Ale nie na jednej spoločenskej akcii a dupľom tehotna

sense
12. júl 2022

By som sefke povedal ze pridem ale nie na 20hod. Ak surne potrebuje tak na par hodin ked sa hedlo roznasa

kris_tin257
12. júl 2022

Tehotné majú robiť iba 8cky, nemôžu robiť dlhšie smeny ale tak vieme že gastro si žije svoj svet tak nefunguje nič ako by malo

autor
12. júl 2022

@kris_tin257 no samozrejme by som mala napísaných iba 8 hodín a zvyšok zaplatené pomimo na ruku.

saxana000
12. júl 2022

Nech dvihne sefka rit nahodi koselu a taha do roboty.ty dojdi na zaciatok nastierat privitat vyniest hlavne jedlo kavicku kolaciky a hajde domov vylozit nohy.nemoze pol slova povedat lebo do prace prides pomozes ale toto je nepredstavitelne do 5 mesiaca som robila 12ky kratky dlhy ale posledny meaiac som zvladla iba 10 dni lebo toho bolo moc po poslednom vikende som zacala krvacat sam lekar skonstatoval ze som sa pravdepodobne viac nabehala nez bolo ok.mestoji to za to.a zvlast ked su teraz avizovane zase horucavy a je leto brigadnikov casnikov co doleju vino dolozia pagacky kolacky a budu do rana pulirovat pohare su plne skoly.a moze im dat aj o nejake euro menej ako tebe...prikazat ti to nemoze.a ked nepovoli bud mrcha a daj sa vypisat na PNku a moze sa aj na hlavu postavit

saxana000
12. júl 2022

@jaskolka ty si asi nikdy nerobila casnicku...😂
Obycajna svadba napriklad.od rana sa vozia kolace do restiky chystas vyzdobu salu stoly nastiera sa pred prichodom hosti pred obradom prichadzaju hostia mineralky pagaciky kolaciky prvy chod.odchod na sobas...rychlo spratat nanovo nastriet ponalievat pripitky privitat vyniest hlavne jedlo spratat dojedene uz idu torty kavy zachvilu nastieras dalsi chod alebo bufet medzitym sa chlasta prichadzaju neskorsi gratulanti vecerne kavy dalsi bufet zabava v plnom prude..s bozou pomocou vypadnu okolo5 rano a ty zacinas ramovat stoly pohare nakomplet vypulirovat vsetko odlozit co zostalo pobalit vyzdoba dole zratat trzbu spravit bar vycistit masiny zratat trzbu rano o 7 ides domov so sniclou a samrolkami a si rada ze zijes..

kris_tin257
12. júl 2022

Áno veď o Tom hovorím gastro si žije svoj svet, všetko mimo na čierno na ruku... Pozri je to tvoje zdravie tvoje tehotenstvo ak chces daj si aj 24ku ty máš byť zodpovedná už teraz za to dieťa. Iba ti hovoríme že zo zákona tehotné nesmú robiť dlhšie smeny ako 8ky

jaskolka
12. júl 2022

@saxana000 nie, nerobila a ani by som 20 hodín nerobila v žiadnom prípade

kathak
12. júl 2022

Asi by som sa jej opýtala, či by svoju dcéru takto postavila .ja už teraz viem , že nie! veď stať na nohách 20 hod.je masaker , niesť ťažké teriny , taniere, celková príprava. Čo sa stane, keď neprídeš? Si chránená !!!

ropucha6
13. júl 2022

Ani nahodou. Jedine, ze by mi vsetko dobre zaplatila (ak sa citis dobre). Je to az tak dobra praca?

vero_29
13. júl 2022

Ja som mala šéfku, ktorá ešte v deň kedy mala predpokladaný termín pôrodu behala po pľaci a pracovala..podľa toho ako sa cítiš..

emilkana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoeeoz
14. júl 2022

Tehotná netehotna, niesom otrok a už vôbec sa nenechám vyplácať na čierno, niesom sprosta

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre