Sťahy maternice v 12 týždni

ladybirdie
17. sep 2012

Ahojte,
dnes som bola na poradnu a USG. Som v 12. tyzdni tehotenstva. Podla USG mam vsetko v poriadku, len mi tam vidno na zadnej strane maternice stahy (kontrakcie). Lekar mi predpisal Buscopan 2x1 tabletu. Mam vybrat celu krabicu. Ja bolesti brucha ani krce nemam, nic necitim. Hovorila som to aj lekarovi, no na USG to vraj vidno. Som po potrate a bojim sa, ze zase potratim. Ma niekto take skusenosti? Od coho to moze byt? Lekar mi nic nepovedal, len ze mam brat Buscopan, no na kontrolu mam ist o mesiac.
Dakujem za odpovede.

jania023
17. sep 2012

@ladybirdie Ahoj ja som mala kontrakcie tiez velmi skoro cca 12-15tt a zial boli az do konca tehu..mne dali nato magnezium to ukludnuje maternicu..ak nezviznu tak sa daj na PN...Ja som robila az do konca tehu aj takto a nejak to neprekazalo az na ten strach..najdi si na nete ucinky magnezia na stahy maternice..Ja nezijem na sr takze neviem co davaju na Sr ale kazdopadne to skus

katecameron
17. sep 2012

aj ja a brala som magnezium no vobec to nepomahalo

jania023
17. sep 2012

@katecameron podla mna nic nepomoze ale aspon ukludni maternicu a z 200 kontrakcii denne budes mat 20 ale nezmiznu 😉

ladybirdie
autor
17. sep 2012

@jania023 aj si citila tie stahy?

jania023
17. sep 2012

@ladybirdie ano a aj ich bolo vidno na pohlad...take to bolo ako keby si dostala krc ztvrdlo brucho a potom sa uvolnilo ..nebolo to bolestive ale neprijemne

ladybirdie
autor
17. sep 2012

no ja necitim nic. ani lekar nepovedal, ze je to problem. kontrolu mam o mesiac. Len vy tu pisete,ze magnezium nepomohol. potom Buscopan bude? Budem brat tyzden a potom co? Mozem aj potratit?

olalka
17. sep 2012

@ladybirdie pri predchádzajúcom tehotenstve to takisto zbadal lekár na sone asi v 16tt a nasadil magnézium, pritom ja som mala pocit, že nič necítim. on sám mi natočil ultrazvuk aby som to videla, jedna strana maternice bola úplne stiahnutá... magnézium som brala až do konca tehu a postupne zvyšoval dávky.
teraz som v 11 tt a sama cítim sťahy už asi od 8tt, cítim to hlavne keď si ľahnem na chrbát, brucho sa mi úplne napína a cítim tlaky, dokonca som za noc 2x dostala do brucha kŕč. takže tentoraz beriem magnézium už tri týždne, vždy jednu tabletku večer. myslím, že lepšie to už nebude, bude sa to len zhoršovať, ale snažím sa byť optimistka, ja mám za sebou už tri potraty a verím, že tentoraz do dopadne dobre 🙂

ladybirdie
autor
17. sep 2012

tak teraz co mam robit? vybrat Buscopan a cakat na kontrolu alebo ist hned k lekarovi, aj ked nemam problemy? ale az doma ma napadlo, ze som trosku prechladnuta a pila som cez vikend sipkovy caj, co obsahuje aj kvet ibisteka. Ten vraj sa neodporuca pit v 1. trimestri, lebo sposobuje stahy maternice. Moze to byt aj od caju alebo nemam byt taka optimistka?

olalka
18. sep 2012

@ladybirdie hlavne nestresuj, lekár asi vie čo robí... nepoznám ten liek, ale keďže ho predpisujú v tehu, asi je bezpečný, ja by som ho normálne brala a vyčkala si na kontrolu. jeden čaj z ibišteka, ti podľa mňa nič nespraví, ja som chorá už tri týždne, kašlem tak, že mám pocit, že si toho krpca vykašlem z brucha ☹ takže tiež skúšam kadečo, ale snažím sa nestresovať, nepomôže to ani mne ani bábu. všetko bude tak ako má byť...

ladybirdie
autor
18. sep 2012

@olalka myslim si, ze to iste budem robit aj ja 🙂 kedze bolesti nemam, tie stahy necitim, tak asi to nie je take vazne. Keby daco bolo, aj tak pojdem k lekarovi skor. Inak Buscopan je na krce, ja beriem aj pri MS, ked treba. A ano je bezpecny v tehu.

ririan
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre