Bacuľky a tehotenské bruško

28. sep 2023

Ako ste to mali v tehotenstve baculky? 🙂
Mám 168cm a 85kg, momentálne som ešte len v 2. mesiaci. Zaujíma ma, ako ste to mali s bruškom v tehotenstve, kedy to na vás bolo vidieť, či bolo vôbec vidieť a tak 🙂

jana0215
28. sep 2023

Ahoj. 🙂 Ja mám 163cm a aktuálne som 32tt, cca 81kg. Na začiatku som mala okolo 77, ale asi 4 išli dole prvý trimester kvôli nevoľnosti. Čo sa týka bruška, mám pocit, že je stále malé. Asi len posledný mesiac prestalo vyzerať ako "šunky", ale už je ako tehotenské.. aj to mám pocit, že len v správnu dennú hodinu. :D záleží ale aj, či si prvo, alebo druhorodička. Vraj je normálne, že prvorodičkám vybehne neskôr a je menšie. 🙂 Plus nám väčším ho ešte trochu aj tuk skrýva.

nika11103
28. sep 2023

Ja som začala na cca 75-76 skončila skoro na 105. Ja som vobec nemala pekne okrúhle bruško tehotenské , ale skôr take hranaté . Haha naozaj jak špongia . Aspoň trosku sa zagulatilo naozaj možno maximálne dva týždeň pred pôrodom

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika11103
29. sep 2023

@fotoportret však ja sa tým nechválim . Len som chcela pre predstavu že ako take veľké váhy brucho vyzera

jana0215
29. sep 2023

@fotoportret poznám veľa žien, čo pribralo aj 30kg v tehotenstve. Aj chudšie, aj plnšie. Nie je to len o tom, že niekto žerie. Strýkova žena bola napr strašne zavodnená, celá spuchnutá, a to začínala na váhe asi 55kg, pribrala asi 35kg, takže viac ako polovicu svojej pôvodnej váhy.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drm21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drm21
29. sep 2023

@fotoportret váhu vieš zmeniť Kedykoľvek ale sprostosť nie

simca06022011
29. sep 2023

Mala som normálne pekne tehu brucho, aj s vyššou váhou okolo 4-5mesiaca. Podľa mňa záleží nie na váhe ale na to aký máš pupok :D slusne povedané. Keď máš faldy tak to bruško také typické nebude asi.
A keď sa hadate na váhe.. po pôrode to dobre vidno kto sa prepapal, lebo doprajem si za dvoch a kto pribral lebo zavodnenie, lebo babo, lebo XY iných veci. Zbytočná hádka. Kwd je niekomu dobre s 30kg navyše... jeho voľba. Na druhej strane ak má žena 45kg s topánkami tak určite priberie %viac ako obezna žena. Ja za cele trhu som dala hore len cca 5-6kg. Ale to teda nebola otázka autorky.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
29. sep 2023

@fotoportret ono je to tak, ze keď žena začína tehotenstvo na vyššej váhe, tak obvykle ten prírastok nie je taký vysoký. Ja napríklad som začínala na váhe 89 kíl, a pribrala som 7 kíl. V pôrodnici ostalo 10.
Zeny, ktoré sú štíhle a vážia malo na začiatku, zase je možné, že ozaj priberu aj do 20 kíl, a to fakt sa nemusia prejedat ci len ležať na gauči. V tehotenstve sa menia aj hormóny, celkový metabolizmus, tak je možné, že žena jedáva ako predtým, ale telo to už "nespali" tak.lahko ako predtým.

jaskolka
29. sep 2023

Autorka, ja som silnejšia, a brusko som mala normálne viditeľné a bolo jasné, ze "je tehotenské". Vidno to začalo byť tak cca v 4 mesiaci.

autor
29. sep 2023

Ďakujem za všetky odpovede, predpokladala som že sa spusti nejaka vlna ako vždy pri podobnych diskusiach o váhe 😁

Mam brucho, mam faldy, ratam s tym ze v tehotenstve priberiem ale osobne za seba hovorim, ze som na svoje telo hrda pretoze som dala dole uz skoro 20kil. Vyhovarat sa nebudem a nebudem tu splietat somariny preco som bola extremne obezna, som hrda na to ze sa mi podarilo schudnut a otehotniet hned na prvu supu 🙂 Citim sa vynikajuco, mam skvelu kondicku, pravidelne cvicim. Traja osobny treneri ma odhadli na 75-78kg ked som mala 93kg. Jedine co teda mam je prave to problematicke brucho, makam aj na tom ale nejde to tak lahko. Preto moja otazka smerovala na brusko 🙂

Dakujem vsetkym zapojenym.

autor
29. sep 2023

@jaskolka ďakujem krásne za odpoveď 🙂 a máš teda aj normálne bruško alebo ako to hore popísali- faldíky? Lebo to je môj problém, že práve problematická partia je brucho😁

autor
29. sep 2023

Inak je to dost individualne, napisala mi do inboxu slecna, ktora mala pri otehotneni 105kg a rodit sla ako 107kg lebo dost pochudla na zaciatku. Takze naozaj sa asi len nechat prekvapit :D prejedat sa neprejedam, skor viac trpim lebo mam aj rozne obmedzenia v strave…

saxana000
29. sep 2023

@fotoportret nie naozaj nemusi to byt tym.ja som zo 68 vyletela na 92 pri starsej.najviac cez leto. dcera je septembrova.boli obrovske horucavy a ja som sa nalievala ako balon.10 kil islo dole okamzite porodom a dalsich 8 snad do tyzdna co bola ozaj iba voda nohy som mala v den porodu naliate tak co mi ani clenky nebolo vidiet do porodnice som isla.v muzovyvh slapkach ine som neobula a po 10.dnoch som si vykracovala s kocarom v lodickach..
Nie kazde tehotenske kilo je z prezierania..

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terry658
29. sep 2023

V piatom mesiaci už bolo vidieť ale ľudia sa báli spýtať, či som tehotná alebo tučná 😂

tehotna40
29. sep 2023

Švagriná váhovo aj výškovo skoro tak isto ako ty a okolo 5 mes mala krásne guľaté bruško. Veľa zdravia

@fotoportret ako vážne? Chlap sa tu ide hádať zo ženami o váhe v tehotenstve? 😀

autor
29. sep 2023

@tehotna40 jeej ďakujem za komentár 🙂 tešim sa na to už 🙏🥰

tamitamitami
29. sep 2023

@fotoportret Ja som pribrala v tehotenstve skoro 30 kíl, a to som na začiatku tehotenstva mala 49kg. Úplne vpohode som to po pôrode zhodila a som skoro na svojej povednej váhe.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drm21
29. sep 2023

@tehotna40 Čo keby že len hádať o váhe v tehotenstve ale hlavne chlap ktorý sám ma zaručené taký pupok co si pomalý naňho ani nevidí... sa mi ľúbi ako budú určovať Koľko má žena vážit Len škoda že sa nepozrú sami na seba ako vyzerajú

nika11103
29. sep 2023

@fotoportret ale on má pravdu hehe . Ja som pribrala naozaj takmer 30 kíl lebo som ZRALA a NEHÝBALA sa . Do toho konca 6 mesiaca by ani nikto nevedel že som tehotná . A potom mi začali vlčie hlady ale doslova vlčie . Už som to sem veľakrát písala , mala som take hlady že 500 g rezancov od Číňanov čo by má predtým zasytilo na dva dni mnou len preletelo . Nezasytilo . Pohyb takmer žiadny . Takze jasne je to extrém pribrať 30 kíl . Už 20 je veľa . A budem sa toho zbavovať ešte dlho .

aurora33
29. sep 2023

@tehotna40 podla mňa to je strašne divne že chlap tu vypisuje na mamickovskom fóre. A ešte sa ide vyjadrovať k téme, do ktorej sa ABSOLÚTNE nerozumie. Trapko

jaskolka
29. sep 2023

Ja už som po pôrodoch 😊. Brucho bolo normálne okrúhle tehotenské,nedalo sa zmylit.
Je pravda, ze ja som mala brucho pred tehotenstvom "rovné" mám silnejšie skôr boky, ramena a stehná.

petko81
29. sep 2023

Ja pri prvom som vazila60kg plus 25kg
Po 8 rokov Pri druhom 80 plus 10kg
Po roku Terás 69kg zatiaľ plus 12kg

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurora33
29. sep 2023

Autorka, ako píšeš, to priberanie v tehotenstve je veľmi individuálne. Niekto priberie viac, niekto menej, niekto dokonca schudne.
Čo je za mňa úplne mimo, je, že tu vypisuje nejaký divný chlap a ma prehľad o tom, koľko pribrali cudzie tehotné ženy. Akože wtf 🫣

autor
29. sep 2023

@aurora33 🙈🙈 asi tak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre