Môžem si dať pohár vína v 29. týždni tehotenstva?

lilla23
2. apr 2022

Ahojky. Mám otázku som v 29tt a chcem sa spýtať ci si môžem dať pohár červeného vína či to neškodí plodu. Čítala som ze niekto píše ze škodí a niekto píše sa môže ze to nie je veľké množstvo. Akože ja nepijem vôbec len som tak dostala chuť na trochu vína. Ďakujem vám za odpovede

pininka1
2. apr 2022

@lilla23 jeden pohar urcite neuskodi.

777januska777
2. apr 2022

@pininka1 aj pohár vina môže uškodiť. Fetalny alkoholovy syndróm je doteraz poriadne nepreskumane ochorenie, ktoré môže spôsobiť aj glg alkoholu.
@lilla23 stojí ti to zato riskovať?

lugie
2. apr 2022

Ja by som si nedala. Pre kus potešenia by som neriskovala FAS.

hiuna18
2. apr 2022

@lilla23 Ahoj. Ak máš chuť tak existuje aj nealko 🍾. Hubert ho vyrába sa mi zdá.

mirage
2. apr 2022

@lilla23 ked nepijes vobec, nedaj si. Inak jeden pohar neuskodi.

zuzanockamt
2. apr 2022

@lilla23 nie, nikdy by som neužila alkohol v tehotenstve

karhu
2. apr 2022

daj si ribezlovy dzus, ci stavu z cucoriedok...alkohol ti teraz fakt netreba☹

evaachesa
2. apr 2022

Dať si môžeš čokoľvek 😏 ak nepijes vôbec, tak si daj pre chuť toto:
https://www.zdravevina.sk/sk/cervene-18

mamina0078
2. apr 2022

Odkedy viem ze som tehu (5tt) alkohol som si nedala ani glg ani neplanujem takze za mna nie.

otvorena
2. apr 2022

Vinea červená 😅chutí ako červene víno tak môžeš si dať. Ja na nej fičim po pôrode mňam

basska_b
2. apr 2022

Sused robi nahradneho rodica a mali prednasky o fetalnom alkoholovom syndrome. Hovoril mi, ze nikdy v zivote si nedajte ani glg alkoholu v tehotenstve, ani keby co vam kto vravel. Tie deti, co ma v starostlivosti, maju poruchy ucenia a koncentracie, poruchy rastu, tiky... pozeraju napriklad na neho, on im cosi hovori a na ociach vidi, ako keby boli nadrogovane, nevnimaju... hroza. Dufam, ze neni myslena vazne tato otazka

pribinak
2. apr 2022

Fakt nevydrzis pre zdravie bábätka bez alkoholu? Je to len 9 mesiacov, ale veľmi dôležitých 9 mesiacov

Ako nechápem tie čo tak s kľudom píšu že nech si das, je tu riziko FAS a sú to potom ťažké škody na dieťati

heln
2. apr 2022

@lilla23 aj kvapka alkoholu v nespravnej chvili prenatalneho vyvinu moze poskodit plod dietata.
nevies ci prave v tej chvili ked si ty das pohar vina sa nebude vyvijat dolezita cast mozgu, zrak alebo sluch alebo hocico.

babulkomale
2. apr 2022

@lilla23 nevydrzis? Stoji ti to za to? Baby co nepiju alkohol a prisli o deti v tehotenstve by ti vedeli rozpravat o zodpovednosti. Velmi sa o tom nehovori, ale okolo seba vidim deti zjavne poskodene tymto slovenskym tolerantným postojom k alkoholizmu. Skoda ze nie sme rovnako tolerantni k tomu ked niekto pit nechce...

sapetka
2. apr 2022

Ja by som si nedala. Akurat vcera som vravela muzovi ked si dal pivo ze ako by som si dala vino ale som v 9m pôste🙈ale dala som si glg z jeho piva len tak na chut a fakt si nemyslim ze glgom by som malej uskodila. Ale pohar vina by som si nedala

denden77
2. apr 2022

ja som teda vinna mucha ale v tehotenstve som si nedala ani glg 😊

nevenka
2. apr 2022

@lilla23 nedavaj si a ked, tak nealko vino, su aj take. Alebo hroznovu stavu.
Ja som si dala deci cerveneho, ale uz som bola 40+6, a do 3 hodin po nom som porodila. Tak skor by som ani neskusala. Ked pre nic ine, aspon pre toto nie.

riamia91
2. apr 2022

Dvakrat som bola tehotna a ani raz som si nedala ani kvapku, hoc som mala na pohar cerveneho neraz chut. Takze zakazat ti to nik nemoze, ale neodporucam, nestoji to za to.

3vita
2. apr 2022

Nie

klip0
2. apr 2022

Neviem... Je to len 9 mesiacov. Sú ženy čo tých 9 mesiacov prelezia v nemocnici s nadvihnutou panvou, v čase pandemie, bez návštev, kľudne aj so starším dieťaťom ktoré celé mesiace nemôžu objať.. Takú obetu musia vydržať a zvládnuť pre zdravie bábätka v brušku.
Nerozumiem prečo by niekto pil alkohol v tehotenstve, prečo by sa to nedalo tú chvíľu v živote vydržať. To je to najmenej čo pre to malé môžeš spraviť.

estrella5
2. apr 2022

NIE... Nám aj na VŠ na toxikológii hovorili, že neexistuje žiadna konkrétna hodnota množstva alkoholu, ktorá spôsobí fetálny alkoholový syndróm. Neexistuje žiadne množstvo, ktoré by bolo pre bábätko bezpečné. Je to lotéria, hazard... Ani glg, proste nie.

lujza123
2. apr 2022

@lilla23 názory sú tu rôzne, ja som si počas tehotenstva dala pár krát male pivo, mala som na neho hroznu chuť. Podľa mňa také minimálne množstvo nemôže uškodiť.

evaachesa
2. apr 2022

@babulkomale tiež som názoru že počas tehotenstva ani kvapku a aj keď si bežne dám pohár vína tak počas tehotenstva ani glg. Jedna známa pila dosť často pohár červeného počas celého tehotenstva. Neviem či si teraz spojila 2 a 2 že jej dieťa má možno práve kvôli tomu popíjaniu alergie a intolerancie hádam všetkého druhu a skoro nič nemôže zjesť.😟

dilino
2. apr 2022

Nikdy ani glg.Bud rada že je zdrave vo vývoji.Ved sú aj nealko nahrady ked už tak túžiš po pohári vína.Aj červena hroznova Vinea.Ale alkohol nikdy počas tehotenstva čista otrava.A nehovoriac o tom ked sa narodi môže mať nejake následky.

pininka1
2. apr 2022

@dilino no to by malo dost vela deti nejake nasledky. Hlavne ked kopec zien ani netusi ze su tehotne a daju si nieco hned na zaciatku,.co je ovela horsie ako jeden pohar v neskorsom stadiu. Nikdy som pocas tehotenstva nepila,.ale viac ako ten jeden pohar uskodi babatku stres a neustale sledovanie sa.

marianarem
2. apr 2022

@lilla23 Alkohol v skutocnosti ohrozuje babatko najviac v 3. trimestri, lebo vtedy sa mu najviac vyvija mozog. Takze nedala by som si urcite.

evaachesa
2. apr 2022

@pininka1 Alkohol, ktorý tehotná žena pije predtým, ako môže byť tehotenstvo stanovené, nie je spravidla pre dieťa nebezpečné, pretože embryo nie je pred zahniezdením v maternici závislé od krvného systému matky. Cca medzi 4-8 týždňom je to už dosť nebezpečné.

ninka1991
2. apr 2022

@lilla23 matysak vyraba hroznovu stavu. Aj z bieleho hrozna a aj cerveneho. Radsej to si daj🙂

ninka1991
2. apr 2022

@lilla23 toto je onco. Mne viac ale chuti biele😊

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre