Adopcia staršieho dieťaťa

15. máj 2021

Ahojte, mate niekto skusenost aj s adopciou starsieho dietatka okolo 3 r, pripadne este starsieho? Mame doma bio 4 rocneho a nevieme na ake dietatko vekovo sa pytat.

Je vhodne aby mali spolocnu izbu keby sme mali dievca a chlapca?

Ako dlho sa caka na starsie deti v Bratislavskom kraji?

Aki solventny musi byt par aby mohol adoptovat dieta? Ma sancu aj bezna rodina zadlzena hypotekou ktora privelmi nemoze vyskakovat? Napr cisty prijem rodiny 2000e/mes a mesacne pravidelne vydavky na ucty okolo 1000e.

Ako prebieha samotne predstavovanie deticiek? Ukazu nam nejake video, povedia nieco o dietati a ked odmietneme tak mame smolu? Dalsie dieta uz nam nepredstavia?

Dakujem vopred

kikus7
16. máj 2021

Niekde som raz počula, že od istého veku by mali mať oddelené izby deti rovnakého pohlavia. Podľa mňa o to dôležitejšie by to bolo v prípade, ak by ste si adoptovali dieťa, ktoré je opačného pohlavia ako biologické. Skúsenosti žiadne nemám, len toto som kdesi čítala, či počula v Tv.

tramtada31
16. máj 2021

Ja mám 2 pohlavia bio deti(čo je pri tejto otázke jedno) a do tých 10 rokov v jednej izbe zrejme budú. Potom by som chcela riesit separatne izby, ale kto vie, či v tom čase už v ba nebude 4 izbový byt stat pól milióna eur😀 je tu téma o adopciach detičiek, možno sa skus spytat tam, je aktívna a je tam kopec zaujímavých rad a príbehov https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/?page=1170&scrollto

andrea_82
16. máj 2021

Nam na priprave pred adopciou hovorili, ze adoptovane dieta by mali byt mladsie ako bio, aby to bolo co najviac prirodzene, ako ked pribudaju deti v beznej rodine. Co sa tyka prijmu, ten co si napisala, absolutne staci. Mali by ste preukazat, ze sa o dieta viete postarat, nemusite byt bohati.

tecko28
17. máj 2021

@kikus7 jedna babka povedala... 😀 Kopa rodin zije v 2-3 i bytoch, bezne maju 2-4 deti a deti vychovaju.
Pre autorku: mozu mat spolocnu izbu, dolezite ked pride socialka na obhliadku podmienok pred adopciou je, aby dieta malo svoj priestor. Aby ste vedeli povedat vasu predstavu kde bude mat dieta postel, svoj stolik atd.. My mame medzi bio a ado dietatom rozdiel 3,5 roka.. Izbu maju zatial ako hernu a obaja spavaju so mnou na manzelskej posteli hoci vlastne postele maju (syn 5,5 a dcera 2 roky). Mame 3i byt, vo vyssom veku skor poriesime nejake rozdelenie izby na 2 casti, ale zial nebudu mat kazdy vlastnu.

kikus7
17. máj 2021

@tecko28 To píšte autorke, nie mne. Ja som len odpovedala na otázku, či je to vhodné..

tecko28
17. máj 2021

@kikus7 nie kazdy ma moznosti mat pre kazde dieta izbu, takze preco by to nebolo vhodne?

poppychor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poppychor
5. jún 2022

Ahojte ako je to teraz? Máme požiadavku Poloromske od 0-2 rokov a bez udania pohlavia.popripade aj dvojičky. Všade mi hovoria inak niekde tri roky niekde rok. Je niekto aktuálny čo sa dostali teraz na rad s takýmito požiadavkami? 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre