Doktor ma straší s mimomaternicovým tehotenstvom

2. apr 2024

Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozpravat.. pár dni pred očakávaným menzesom mi vysiel pozitívny test, ktorý obdeň pekne silnel. V čase kedy by som mala mať menzes som začala krvácať, tak som zavolala gynekológovi. Ten mi spravil krvný test - výsledok bol iba okolo 10 a nasadil duphaston - krvácanie ustálo v priebehu 2 dni a odvtedy nič..ani bolesti ani krvácanie. Povedal vtedy ešte že buď to bude biochemické alebo sa neskoro uhniezdilo a preto hcg je nižšie ako by malo byť. Týždeň na to som mala lepsiu hodnotu hcg - vychádzalo že mi stúpa dvojnásobne každých 44 hodín. Stále ma však straší s tým že to môže byť mimomaternicove, ale vždy povie že to moze byt aj zdravé prosperujúce tehu. Ja len nerozumiem prečo vždy spomenie aj to mimomaternicove, keď mimo maternice nikde nič nevidel a v maternici videl naposledy na sone dutinku.. som z toho fakt na prášky už. Budúci týždeň mám ďalšie sono a uz teraz sa bojím čo to zas bude. Prepáčte za výlev ale potrebovala som to zo seba dostať.

mimka1402
2. apr 2024

Lebo je lepšie čakať to najhoršie ako nečakat a dostať nečakane uder. V takom skorom štádiu je lepšie čakať so všetkými možnosťami. Mne osobne to je viac sympaticke hlavne asi má dôvod prečo to spomína.

autor
2. apr 2024

@mimka1402 neviem, nezdá sa mi že by na to mal dôvod. On ani nečakal že to hcg po týždni stúpne, v podstate mi dal robiť druhý odber len preto aby si bol istý že to klesá lebo si bol istý že to je biochemické pri takej hodnote.. Ale nebolo a hcg pekne stúplo takým tempom ako chcel. Po prvom odbere mi povedal že je to biochemické alebo mimomaternicové. Po druhom že je to mimomaternicové ale môže byť aj zdravé tehu.. Som z toho fakt nesvoja.. už teraz sa desím čo mi zas povie budúci týždeň za verdikt..

mimka1402
2. apr 2024

Ale ved daj tomu čas. Nič neurychlis, ale nebrala by som to ako strasenie skôr príprava na rôzne možnosti. Hlavne ak si nie je istý z nejakého dôvodu tak možno je to fér. Neviem... Jedným uchom dnu druhým von

colsami
2. apr 2024

Vysledok iba okolo 10 je fakt malinko. Aj ja na doktorovom mieste by som Ti spomenula vsetky moznosti. Nemas to brat ako strasenie, ale pacientka musi byt upozornena aj na rizika, ak je nahodou priebeh (aj ked vo velmi skorom stadiu) nestandardny. U Teba konkretne nizucke hcg, krvacanie... Normalne Ti vysvetlil moznosti, vratane neskorsieho uhniezdenia, a pod.
Nevidim dovod mat nieco "proti" doktorovmu vykladu, ako z Tvojho prispevku vyznieva.
Nenapisala si hodnotu po tyzdni - aka bola?

ivka21
2. apr 2024

Moj druhy syncek bol taky maly zazrak.ked som isla k doktorke tak ze 1 % ze je to normalne tehu uz ma pripravovali ze nejest nepit...ale ze este nakoniec pockaju a na druhy den uz bolo vidno drobca. Drzim palce nech to dobre dopadne .dakedy sa aj doktori mylia

autor
2. apr 2024

@colsami ja proti nemu nič nemám, plne dôverujem tomu čo robí. Vyzerá že to chce mať pod kontrolou. Len ma znepokojuje to že stále spomína to mimomaternicové - to je všetko. Druhá hodnota hcg bola niečo málo cez 120 a odbery boli od seba presne 6 dní. Nárast sa mu pozdával a povedal že stúplo to tak ako malo, vtedy vylúčil to biochemické ktorým si bol po prvom odbere v podstate istý.. Len znovu prišlo potom "ale". Neprospieva tomu ani to že je to moje prvé tehotenstvo a naozaj som z toho vystrašená. To však enznamená že chcem spochybňovať jeho znalosti alebo postupy.

autor
2. apr 2024

@ivka21 mala si nejaké komplikácie alebo prečo ti to povedali? Naozaj dúfam že to bude dobré.. Testy mi pekne stmavli, už je testovacia čiarka rovnaká ako kontrolná. Digitálny sa tiež zmenil z 1-2 na 2-3, tak naozaj dúfam v ten najlepší možný koniec.

liviiiiii
3. apr 2024

Mne tiež doktorka spomínala mimomaternicové tehotenstvo pokiaľ to nebolo 100% normálne zdravé tehu🙂 ako píšu baby treba sa pripraviť na vsetko nie len na to že bude vsetko super. Samozrejme nejdem strašiť 🙂 no mňa pekne “postrašili” cele tehotenstvo možno trošku peháňáli ale nakoniec dobre že to robili a ja som trošku z väčším strachom robila vsetko ako povedali😃 najorv mimomaternicove. Potom predčasný pôrod už ma pripravovali že v 26 porodim a som 39 a vsetko je zatiaľ v pohode 🙂
Radsej byt pripravený na vsetko počas celého tehotenstva

taktotedanie
4. apr 2024

Lebo je to stale nizka hodnota

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre