Krv a cukor v moči

saska1310
29. júl 2016

Dobry den, na poslednej poradni mi bolo povedane ze mam v moci krv a cukor. Vobec neviem co to moze znamenat? Ake hrozia rizika? Pri teste na cukrovku boli vysledky v poriadku. Prave som v 31 tyzdni tehotenstva. Tiez mi lekar povedal ze dieta nieje uplne dole hlavickou a ze sa pravdepodobne uz viac neotoci, ze je tak trochu priecne. Je to zle? Ma niekto s tymto skusenosti? Dakujem za odpovede

kikus48
30. júl 2016

@saska1310 dietatko sa otaca az do 33-34 tt, moja vkuse meni polohu a to som 32 tt. Z jedneho vysetrenia mocu by som si hlavu nerobila, ak to vysetroval papierikom mohol byt falosne pozitivny. Ja by som v pondelok zobrala ranny moc normolne na vysetrenie chemicky + sediment (ci uz nech to posle gynekolog alebo obvodak) , a az ked tento moc bude pozitivny tak nieco riesila. Obvodak ti moze zobrat aj krv z prsta nalacno. Inak krv v moci je najcastejsi mocovy nalez a fakt z jedneho vysetrenia mocu sa o hematurii ani neda hovorit, toboz ked moc neposlal na rozbor len ho vysetril papierikom.

seahorse27
30. júl 2016

Krv v moci znamena pravepodobne zapal mocovych ciest, cukor v moci je v tehotenstve relativne normalny - ja som mala vzdy, ak som nebola nalacno, proste vtedy oblicky prepustaju z krvi viac latok...Co sa tyka otocenia, este ma babo cas. Ak ostane priecne, tak asi to bude sekcia.

kikus48
30. júl 2016

Krv v moci nemusi znamenat zapal mocovych ciest. Ten ma svoje prejavy ako bolesti v podbrusku, caste mocenie, pri infekcii oblicky teploty a bolesti v krizoch. Laboratornym prejavom su v prvom rade leukocyty v moci, niekedy aj krv. Pokial jej nic nie je, staci skontrolovat moc. Ak sediment bude pozitivny, zalezi na tom co tam bude, treba urobit napr usg obliciek a kuktivaciu. Gyndos to mal skontrolovat a idiotsky vystrasit a nic dalsie nespravit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre