Plod je malý a srdiečko ešte nebije

23. apr 2024

Ahojte. 17.4. som si kvôli meskajucej MS(meškala asi 5dni) robila test. Vyšiel mi pozitívny. Počkala som ešte týždeň, pre istotu, že teda 7tt už bude biť aj srdiečko. Lenže dnes mi lekárka povedala, že plod je maličký, srdiečko ešte nebije. Dala mi tie progesteronove tablety a mám prísť o 2 t. Samozrejme 2t je hrozne dlho. Plod je viac ako týždeň pozadu. Ak by bola ovulácia neskôr, myslíte, že by mi ten test hneď 17teho vyšiel pozitívny? Nebol tam žiadny duch, ale riadne //.

snazilka_bio_mamka
23. apr 2024

ahoj, ovulaciu si mala kedy? a tym nemyslím podľa nejakej apky alebo nejakych bolestí alebo výtok, ale ovuálciu potvrdenú lekárom. Lebo ak takú nemás, netušíš kedy si ovulovala, netušíš kedy sa ti vajíčko oplodnilo a uz vonkoncom nie ako dlho sa ti uhniezduje. Uplne kludne mozes byť teraz len v čase , kedy ti má dojsť menzes, alebo ti mozno práve teraz meská pár dní.

tanyan
23. apr 2024

Nič nie je nemožné... Neviem aký citlivý a kvalitný test si použila.
Niekedy sa ale nestretne tá správna spermia s tým správnym vajíčkom a plod sa prestane vyvíjať kvôli vnútorným defektom. Za 2 týždne budete vidieť či sa plod zväčšuje alebo nie. Ak by z toho nebolo nič dlhodobé, tak je to aspoň potvrdenie toho, že ste s partnerom schopní spojiť svoj genetický materiál.

majamat
23. apr 2024

mohla si mat kldune pozitivny test. standradne by mala byt ovulka asi 2t pred ms ( plus minus ).
ak by si ju mala posunutu na neskor, to je tyzden. test si si robila po 5dnoch meskania, cize to je tyzden + 5dni, co je 12dni.
12dni po oplodneni mozes mat kludne pozitivny test. su baby, co mavaju uz na 7-8den.

a teda teraz nepresiel tyzden,a le 6dni, cze od oplodennia moho ubehnut 2t +4dni. to zdpoveda tak skor koncu 5tt. no samozrejme kldune je mozne, ze ovulka prebehla 10dni pred ms a uz by to vychazalo, ze je to zacinajuci 6tt.

cize je to celkom v pohode.

motylik21
23. apr 2024

nestresuj, o 2 týždne môže by všetko v poriadku.... v 7 tt začína byť pozorovateľná akcia srdiečka, ale stačí o pár dní posunutá ovulácia a preto môže byť bábo menšie a akciu srdiečka ešte nevidieť

autor
23. apr 2024

Ďakujem baby, snáď máte pravdu a bude to len tým posunutím ovulky. Bojím sa hlavne preto, že my už máme dve deti a tam my všetko na deň sedelo. Dokonca sa jednej narodil v deň termínu. Čo je samozrejme aj vec náhody. No nič, musíme len vydrzat

ivkachi
23. apr 2024

Ahoj hlavne sa nestresuj a buď v kľude stres ti teraz neprospeje.. neboj verim že to dopadne dobre. Mne menštruacia nemeškala a ukazal mi pozitivny test po 10 dnoch od styku a to boli dve silne čiarky a na sone nebolo vidno vobec nič..srdiečko mi doktorka ukazala aj pustila zvuk v 9tt bol to hroziaci potrat a dnes som v 26 tt a je všetko v poriadku malinka je uplne zdrava a ma idealne vysledky z prenatalnej diagnostiky určite to dopadne dobre držim palce 🫠

monicatko20
23. apr 2024

Ja som pri malom bola v 7tt na prvej kontrole.. lekár nevidel nič 🙈 o 2 týždne neskôr už videl mimi, ale tiež bol malý menší o 2 týždne.. pekne dobehol 🙏

mimifred
25. apr 2024

@ivkachi ahoj mozem sa spytat preco si spomenula ,,hroziaci potrat ,,?
Ja som v 6+4tt niekolko krat som uz bola na utz a 2x na pohotosti kvoli spineniu
Na sone je vidno len ciernu bublinku (GV) nic ine 🥹myslus ze sa to moze este zmenit po nejakom tom tyzdni
Inak momentalne mam slabe spinenie hnede
Dakujem

ivkachi
25. apr 2024

@mimifred ahoj napišem ti do spravy je to trošku dlhšie 🫠

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre