Porucha štítnej žľazy zistená v 14. týždni. Poradíte?

kylesa
11. okt 2014

Som v 14 tt a prvé výsledky prenata.skr.vyšli ok...o pár dní mi volal lekár ,že niečo nieje v poriadku zo štítnou žľazou....aby som sa dostavila do ambulancie ,pretože mi musia pichnúť protilátky....a že viac mi povie osobne.A ešte dodal,že môj problém štítnej .žla.trval určite dlhšie(a nevedela som o tom )Viem ,že štítna žľaza ovplyvňuje celý CNS a môže vážne poškodiť bábo .Chytila ma panika samozrejme ,a moja otázka znie, máte podobnú skúsenosť ?A ako to riešil lekár ?

sophia85
11. okt 2014

Ahoj,mne zistili zníženú funkciu ked som otehotnela (taktiež u dr.pri krvných testoch),a podľa príznakov som to mala už pred otehotnením.Objednala som sa k endokrinologičke,nasadila mi lieky a celé tehotenstvo bolo ok,dcérka je zdravá.Držím palce

jul11
11. okt 2014

To iste ako sophia85.neboj nasadia lieky a bude to ok.vela zenam to zistia az v tehu.priznaky su nejasne a normalne to v krvi nevysetruju az v tehu

misskate1
12. okt 2014

Ja som bola na prvých testoch v 10 týždni podľa sona a zistili mi, že mi nejaký hormón ničí žľazu. Bola som u endokrinologicky a nasadila mi hormón na doplnenie. Keď sa to lieči v čas, tak by malo byť všetko ok, len treba brať lieky pravidelne. Ja budem chodiť každé 2 mesiace na kontrolné odbery či sa to drží pod kontrolou. Ja som to tiež tragicky brala, ale už sa nebojím.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre