Toxoplazmóza na začiatku tehotenstva

modroocko4201
2. jún 2017

Ahojte maminky , chcela by som sa opýtať ohľadom toxoplazmózy ... Mali ste ju ? Som na začiatku paiteho týždňa a doma máme kocurika , samozrejme je stále v byte a vonku ho nepúšťame . Papá iba granule a mäsové konzervy . Je očkovaný . Myslíte , že by som mohla dostať toxoplazmózu . Viem asi trochu blbá otázka , ale potrebovala by som radu.

lavender273
2. jún 2017

Nie nemohla. Skor dostanes toxoplazmoxu zo zle umyteho salatu, zle tepelne upraveneho masa, alebo ked robis nieco v zahradke bez rukavic. Ja som bola tehotna a mali sme doma macku. Akurat ked som jej cistila zachod tak som pouzivala jednorazove rukavice.

modroocko4201
autor
2. jún 2017

@lavender273 Ďakujem za odpoveď , nejako sa nechcem vzdať kocúrika 🙂

mamutka
2. jún 2017

@modroocko4201 tvoj kocur nema odkial dostat toxo, ked nechyta nakazene mysi a nedavas mu nespracovane maso. Takze ani ty od neho to nemozes chytit. ako je uvedene vyssie, mali by ludia mat viac informacii o tom, ze to velmi jednoducho dostanu zo super zeleninky, ktoru nedostatocne umyju...

lavender273
2. jún 2017

@modroocko4201

Mna tiez strasili ze musim sa vzdat macky ( sme adoptovali par mesacne maciatko ) , ale naozaj treba byt v klude. Od 'divej' macky co lovi vonku to uz je sanca dostat.

Teraz nechcem podavat nepravdive info ( nechce sa mi googlit) ale ze vraj macky mozu dostat toxo ked su male, ale potom su imunne voci tomu. Ockovanie s tym nema nic 🙂

modroocko4201
autor
2. jún 2017

@lavender273 Ďakujem za odpoveď , každá jedná mi bola napomocná , už sa aj menej bojím 🙂

maminuska
2. jún 2017

@modroocko4201 ja síce nemám mačku , ale od veterinára viem že toxu prenášajú hlavne mačatá . Potom sa voči tomu mačka stáva imúnna. U teba je ide ešte o kocúra ktorý je vo vnútri nie o nejakú vonkajšiu mačku, tak by som si nekazila tehotenstvo .
Ja keď som porodila 4 dcérku , tak so mnou na izbe ležala mamina , ktorej diagnostikovali v prvom trimestri toxo , bola až na infekčnom v Bratislave na nejakom špecializovanom pracovisku , začala sa tam okamžite liečiť , odležala tam tri týždne, absolvovala oder plodovej vody kde sa detekovala prítomnosť tox v plodovej vode , ešte jej robili do 24 týždňa nejaké špeciálne odeberi z krvi a ultrazvuky . Narodený chlapček sa javil ako zdravý . Teraz sme sa náhodne stretli na deň detí na jednej akcii a ničím sa nelíšil od zdravých detí .
Takže nekaz si tehotenstvo .

modroocko4201
autor
2. jún 2017

@maminuska Ďakujem , toto ma ešte viac ubezpečilo , naozaj fakt ďakujem ❤

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre