Tvrdnutie brucha v 26. týždni

lucindao
22. mar 2015

Brucho mi zacalo tvrdnut pri dlhsich prechadzkach.teraz uz dost casto.bolesti mam len slabe aj to obcas.berem aj magnezium tri krat denne ale stale tvrdne

lucianakoniku
22. mar 2015

@lucindao aj mne tvrdlo a tvrdne dost, zacalo to cca v polovici tehotenstva aj pri prvom aj teraz pri druhom dietati, najma pri vacsej fyzickej aktivite, ked som sla po schodoch alebo ku koncu tehotenstva ked uz bolo babo vacsie a zacalo vnutri tancovat. preto sa viac setri, prechadzky skrat, pohybuj sa pomaly a vela oddychuj, aby si tvrdnutiu predisla. ak mas pocit, ze ti brucho tvrdne prilis casto, urcite sa porad s gynekologom. na magnezium pozor od 36 tyzdna, vtedy by sa uz malo vysadit.

nezabudka1410
22. mar 2015

@lucindao ahoj, mne tvrdlo burško od 26 týždňa tiež, bohužiaľ, skracoval sa mi krčok maternice.... musela som ležať v nemocnici, do 36 týždňa, tvrdlo mi niekoľkokrát denne , úplne zmenilo tvar.... viac oddychuj, s nohami hore, aby si odbremenila krčok maternice, aj ja som brala magnézium 3x denne až po dve tabletky, nariadil lekár..... Polihuj, oddychuj ! Tvrdnutie nie je dobré. Aspoň okolo 26 . týždňa tehotenstva. Ako mi povedala gynekológ, neskôr je to vporiadku, keďže sa maternica chystá na pôrod. Držím palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre