Tvrdnutie bruška v 16. týždni

mari304
17. jún 2015

Ahojte, som akurat v 17.tyzdni a uz zo 5dni citim tvrdnutie bruska. Najprv som si myslela,ze to je babo,ale kedze sa mi to zdalo skoro,napisala som mojej sestricke..Povedala mi,ze to nie je vobec dobre a vraj pokial to citim len par krat do dna a bezbolestne,tak ako doteraz,mam brat DAVmagnezium 2krat denne,nemasirovat brucho,ani prsia,ziadny sex,masturbacia,orgazmus lebo to tieto "kontrakcie"len vyvolava (hovorila o kontrakciach,lebozijeme v taliansku a tu sa o tom hovori ako o kontrakciach a nie ako o tvrdnuti bfucha..) Vraj keby sa onjavili castejsie,alebo bolestive mam ist na pohotovost a skontroluju mi krcok maternice. Zlakla som sa a vzdy aj ked to teraz pocitim,bojim sa,lebo mojej mame sa otvaral krcok maternice a tak od druheho mesiaca musela len lezat a vraj to moze byt dedicne...Mate s tym skusenosti? Od minuleho tyzdna uz nepracujem,tak mozem byt doma a naozaj len oddychovat..domace prace patria medzi oddych alebo radsej len zat ?Magnezium uzivam uz 3ti den,ale zatial bez zmeny, no snad pomoze..Somm prvorodicka,tak aj preto ten stres..Dakujem pekne za kazdu radu/prispevok...

alizabka
17. jún 2015

ahoj, no ja by som sa sla ukazat na pohotovost ... radsej sa zbytocne prejst a byt si ista, ze je vsetko v poriadku, ako sa bat doma, ci je vsetko ok ... hlavne ak mamka mala taky problem.

monicm
18. jún 2015

@mari304 Toto chce určite lekára-gynekológa. Tvrdnutie bruška by nemalo byť, nie je to v poriadku, neviem, ako to funguje v Taliansku, tu na Slovensku by som išla k svojmu gynekológovi, v akútnom stave na pohotovosť.

nanka3
18. jún 2015

@mari304 ahoj, mne brusko zacalo tvrdnut v tom case, ked tebe, sla som k dr. a tiez mi vravel ze tvrdnutie=kontrakcie, ale kym nebolia je to OK, dal mi magnezium, brala som 5 tabliet denne, ale mne to akosi nepomahalo, aj tak mi tvrdlo, najviac mi zaberalo lezanie na boku, nelez na chrbte. Inak, pravidelne voradniach mi vravel, ze mam to brucho napate.... ze niektore zeny maju drazdivejsiu maternicu, ze staci ze sa dieta trosku pohybe a hned tvrdne brucho, bala som sa ze sa zacnem otvarat, ale nic, takze sa neboj, kym to tvrdnutie nie je bolestive, malo by to byt ok, ale preokoj duse mozes skocit k dr. Inak rodila som po termine, cize ani predcasneho porodu sa bat nemusis. Vela stastia a zdrave babo prajem. 😉

yarnie
18. jún 2015

Takto ti nikto nepovie, ci je to problem alebo nie. Lekar vie ultrazvukom zmerat dlzku krcka a aj ci sa otvaras, takze odporucam ist k dr a nechat si spravit vysetrenie. Pokial len tvrdne brusko a inak ziadne zmeny na krcku, tak staci oddychovy rezim a pokial su tam aj zmeny, tak lekar povie, co s tym.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre