V 33. týždni som otvorená na 1 cm a placenta je prirastená k maternici. Poradíte?

libela
6. mar 2015

Ahoj, tak ako čítate v názve, som v 33 tt, otvorená na 1 cm a placentu mám tesne nad pôrodnými cestami, t.j, že nie je vcestná, ale len tesne a ešte je aj prirastená k maternici. Už je to moje 3 tehotenstvo, ale toľko problémov som ešte nemala..... ☹ Okrem toho mám málo železa aj napriek tomu, že beriem železo, preháňa ma (prepáčte, že aj som pripísala) a svrbia ma nohy od kolien dole. Moja Dr. na to zatiaľ nič nepovedala, len mi skúsi nasadiť iný druh železa, ale musím počkať aké budú výsledky z krvi... A okrem toho, aby to nebolo málo mi uniká moč.... Možno Vám to bude pripadať smiešne, ale potrebujem sa posťažovať. Prosím ak máte nejaké blbé pripomienky tak si ich odpustite..... Ďakujem

sharlotta
6. mar 2015

U tretorodicky je 1cm v 33tt celkom normalne. Prvy krat pocujem, ze placenta nema byt prirastena k maternici? 😕 Vzdy som si myslela, ze to tak ma byt. Unik mocu je taktiez normalny, ved babo uz je velke, tak samozrejme tlaci na mechur. To zazije asi kazda. Ak ti nerobi dobre zelezo, tak skus nieco prirodne, su rozne sirupy a kapsule. Cierna ribezla, melasa...Najlepsie sa ale zuzitkuje v tele zelezo zivocisneho povodu, to znamena, vela cerveneho masa by si mala jest - hovadzie, bravcove.

maxi2
6. mar 2015

ze vraj cerealie dobre strebavaju zelezo. ja to teraz skusam na sebe. lebo mam slabe zelezo a zelezo sa zle vstrebava. a unik mocu mam aj ja

rebroza
6. mar 2015

mna zaujalo, ze ako vies, ze mas prirastenu placentu k maternici? ja som placentu mala vrastenu do maternice, ale az do tretej doby porodnej (t.j. ked uz bola mala vonku) o tom nikto nevedel. A potom to uz nebola ziadna sranda.
drzim palce, nech vsetko dobre dopadne, uz len treba vydrzat - treba si povedat, ze to tak nebude donekonecna 🙂

mamulka211
7. mar 2015

A kde ma byt prirastena placenta?Co sa ma volne vznasat v maternici, ved z jej stien vlastne idu do nej ziviny. Odlupnut sa ma az pri porode, nie?

andreaa18
7. mar 2015

Ahoj libela. Skús doktora na Kramároch mudr. Karol Plank, on sa zaoberá takýmito problémami. Robil si aj štúdiu. Rodila som pred viac ako rokom na Kramároch a jedna baba tam mala podobný problém, konzultoval ju s lekármi z Prahy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre