Veľmi zlé prietoky od začiatku tehotenstva

norosko
5. jan 2015

Ahoj maminky.V 22tt mi zistili,že jedno z mojich dvojvaječných dvojčiatok má VVCH srdiečka,konkrétne D-transpozíciu veľkých ciev.Taktiež malo veľmi zlé prietoky,nakoniec vydržal drobček do 34tt,kedy mi na poradni zistila moja Dr,že babatko už nežije.....druhé sa mi narodilo hned po tejto hroznej správe,ale naštastie zivé a zdravé.Chcela by som sa Vás popýtať ,či náhodou niekto nemal podobný problém počas tehu,hlavne ma zaujímajú tie prietoky,či mal niekto taktiež veľmi zlé prietoky od zaciatku tehu a babatko sa napriek tomu narodilo živé a zdravé,možno by aj u nás stačilo správne načasovanie pôrodu,a drobček tu mohol byt.....neviem,ťažko povedať......len človek s odstupom času rozmýšľa......jeho srdcová chyba nebola až tak vážna ,s 1 operáciou by bol v poriadku,aspoň teda toto mi povedali v detskom kardiocentre,kde som bola na vyšetrení.Pred tehu som brala Clostylbegit,neviem či to na tento stav mohlo vplývat,ale hľadám príčinu,čo mohlo ovplyvniť ,že jedno babatko malo takúto vývojovú chybu a veľmi zlé prietoky od začiatku.Vopred ďakujem každému za odpoveď- príspevok.

jaruska8
5. jan 2015

Ahoj, odkedy ti zistili tie zlé prietoky? Je mi to veľmi ľúto...

norosko
autor
5. jan 2015

Ahoj,zistili to až dosť neskoro bola som na konci 22tt.Vlastne to zistili na morfo ultrazvuku,najprv to ,že niečo nehrá so srdiečkom,následne kontrolovali prietoky a boli veľmi zlé.Do konca tehu sa to ani nezlepšilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre