Zamĺknutý potrat

mishaella1984
20. mar 2015

Keďže sa o tom stále toľko píše, pomaly už viac ako o uspešnom tehotenstve, chcem sa opytať, či sa može stať, že žena také niečo prežije a ani sa nikd nedozvie, že tým prešla a neskôr v pohode otehotnie?

Keďže sa spomína že vtedy musí byť kyretáž a tak.

Napr. ak má žena bežne dlhý nepravidelný cyklus, že napr. na 31 den od prvého dna posl. m. je tehotna, ale neprisudzuje tomu este nejaký význam, netestuje, a na 36. den napr. dostane krámy a tie by boli zároven zamlknutým?

Čo si o tom myslíte?

pýtam sa preto, lebo ja som podobný prípad.
Nikdy som nebola tehu aspon o tom neviem, ale nepravidelný cyklus mam velmi a pod 30 dni som snad ani nemala a teraz som tehu a zdá sa mi to až príliš veľké šťastie (keďže ho ani moc v živote nemam), že by som otehu a predtým nikdy nič a teraz ok.
A mam stres čo bude u lekárky, či ma testy zbytočne nepotešili a tam zistia, že je už aj po. Ak mi rozumiete.
Navyše mam dosť nízky BMI index a problém pribrať čo pri tehu je vraj problém.

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melleanor
20. mar 2015

@mishaella1984 Keď na ultrazvuku nie je vidno nic a nastane menstruacia, tak sa to nazyva biochemicke tehotenstvo. Hormon HCG bol prítomný, ale oplodnené vajíčko sa neuhniezdilo a odchádza so sliznicou maternice ako menstruácia. Ak sa potvrdila pritomnosť plodu aj ultrazvukom, ale nebije srdiecko alebo bije a prestane, volá sa to zamlčaný potrat. Ak žena začne krvácať po potvrdení tehotenstva na USG, väčšinou to nazývajú spontánny potrat.

cerez
20. mar 2015

Blahoželám ti k tehu, ale prosím ťa, nemysli už teraz na zlý koniec. Pozitívne myslenie je polovica úspechu. 🙂

cervenaruza123
20. mar 2015

@mishaella1984 vsade sa pise o problemoch s otehotnenim, lebo na nete sa malokedy bude riesi problem, ze otehotnela som, co s tym. zena, ked otehotnie, chce sa s tym podelit, ale nepotrebuje to opakovane riesit v diskusiach, opakove nepotrebuje o tom citat clanky. kdezto zena, ktora otehotniet nemoze, to bude dlhodobo riesit, skusat rozne metody, bude potrebovat utechu od inych. takze aj ked tych zien nemusi byt vela, tak clankov a diskusii na nete o tom najdes velmi vela. mamka otehotnela po 40-ke, ked je tam uz sanca na otehotnenie mala, neplanovala to, ale sa stalo, doteraz nechape ako je to mozne. dokonca zacala krvacat, chceli ju brat do nemocnice. a nakoniec v zdravi prezila prvy trimester, vsetko je v poriadku. statistiky nic neznamenaju, jasne, stane sa, ale to neznamena, ze sa to musi stat tebe. prajem krasne tehotensvo 🙂

roklin
20. mar 2015

uzívajte si tehulkovanie, nestresujte sa 🙂

mishaella1984
autor
20. mar 2015

@cerez to mi vraví každý ale lahko sa to povie.. chcem byť už aspon v 15TT a mať to najhoršie za sebou lebo toto plus stres v práci ma dostava na kolená.

mishaella1984
autor
20. mar 2015

Bojim s aj preto že mam prekonané a nevyliečené chlamidie, ktoré ani neviem či je šanca že by časom samé zmizli (lekar mi ich zistil pred 4 rokmi) alebo nie. A tam je ešte vačšie riziko.

cervenaruza123
20. mar 2015

@mishaella1984 od zaciatku mamkinho tehotenstva ju vkuse len upokojujem. ked si clovek nastuduje na nete, co vsetko by sa mohlo stat... ale ten stres a strach tiez nema velmi pozitivny vplyv, ani na cloveka, ani na tehotenstvo. ten cas, ktoreho sa bojis, prejde, ale jednoducho musi byt, neda sa skocit rovno do druheho trimestra. strachu sa nevyhnes. ale tak skus sa nad tym velmi netrapit, ked ta to napadne, ok, ale nerozoberaj to v hlave nestuduj si vsetky rizika na nete a v casopisoch, len viac a viac sa budes bat. ale cas sa tym neurychli, len budes zbytocne nespokojna.

cerez
20. mar 2015

@mishaella1984 Vieš, ja som si tiež prešla prvým spontánnym potratom, dokonca aj druhé dieťatko nebolo bezproblémové tehotenstvo a ani po pôrode ďalší celý rok sme sa pasovali so zdravotným problémom dcérky. Tretie tehotenstvo bolo už lepšie. Takže prešla som si tiež svojim trápením a nielen ja, ale aj manžel. Prežívali sme to spolu. Aj zdravá žena môže mať komplikácie a preto netreba sa dopredu už trápiť, že prídu problémy. Ja mám tiež prácu plnú stresov a preto ako náhle som dostala tehotenskú knižku, neriskovala som a šla sa dať vypísať. Dieťatko mi bolo viac než nejaká práca. Takže som sa určila čo je pre mňa a dieťatko dôležité. 🙂

mishaella1984
autor
20. mar 2015

A da sa dat vypísať aj len tak, ak by som nemala nejake zdravotne problemy? Ze preventívne proti stresu? Myslim ze nie. Ci?

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 prekonane a nevyliecene chlamydie z pred 4 rokov,to mi prosim vysvetli

cervenaruza123
20. mar 2015

@mishaella1984 kedze ti stres sposobuje samotne tehotenstvo a nie stresy v praci, tak by to aj tak asi nic nevyriesilo. este by to asi skor zhorsilo, lebo by si mala ovela viac casu rozmyslat nad tym, co by sa zle mohlo stat.

bonaqa2013
20. mar 2015

@mishaella1984 skús mi napísať BMI. Ja mám podĺa lekárov nízku váhu a tehu bez problémov. mám 4 deti, váha 52kg, výška 167. a to spm po 4 deťoch. Prvé som mala pred 20 rokmi a to som vážila 49kg. posledná dcéra má 5 rokov.

mishaella1984
autor
20. mar 2015

@trgypadl ze mi vtedy lekar zistil pri vyšetrení chlamýdie, predpísal na to antibiotiká s tym ze som nala vybrat aspon troje kedze sa to vraj tazko lieči ale vybrala som 3 tablety z prveho balenia a prestala lebo mi z toho bolo strasne zle, nevedela som nic zjest. A nebola som uz na ďalšom vyšetrení odvtedy az teraz u novej lekarky ale od nej este vysledky nemam pretoze po preventivke dva dni na to mi vyšiel pozitivne tehu test.

mishaella1984
autor
20. mar 2015

@bonaqa2013 ja mam 47kg a 165cm takze dost pod 18 bmi

bonaqa2013
20. mar 2015

@mishaella1984 ale pri prvom som mala 49, a tehu som ostala bez problémov - nečakane. Nestresuj sa a nemysli negatívne.

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 tak ,ale to je trosku aj o Tvojej zodpovednosti...ak Ti nesedeli Atb mala si si pytat nahradu,a 4 roky je sakramensky dlha doba

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 a o tom BMI si kde citala??vies kolko je zien,kt.maju nizke BMI???ak je raz zena nizsieho vzrastu,tak aj menej vazi a v tehotenstve nejake to kilo priberies

mishaella1984
autor
20. mar 2015

@trgypadl tu na konikovi som o tom čítala a aj inde. A celkovo je známe ze nízka ani vysoká váha(nadvaha) niesu dobre .

Je to dlha doba ale vtedy ma tym sposobom ako na mna hučal do telefónu pritom je uz dost bežná ta diagnoza navyse u väčšiny zien nežne bez príznakov a kedze predtym som nic take nemala a starám sa o seba, vraj az moc, bola som zhrozená kde som k tomu prisla pri jednom dlhodobom partnerovi, a ta reakcia od lekara rozhodla ze som nechcela uz k žiadnemu ist.

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 no presne takuto odpoved som cakala,predpokladam,ze anorekticka nie si alebo podvyzivena,takze riesenie hmotnosti je u Teba uplne nepodstatne a hlavne,ked si tehu
ak nie som spokojna s lekarom,hladam noveho!prosim Ta kolko mas rokov?

mishaella1984
autor
20. mar 2015

prosim ta nedodrbavaj ma, nehladala som lebo mi stacilo to co som s nimi za zivot zazila.. nic pozitivne to nebolo a skor mi alebo najbližším uškodili ako pomohli. Vek nieje podstatný.
Keby mi znama neodporučí súkromnú lebo je spokojna nesla by som ani dalej. Paradoxne počas tych 4 rokov som nemala jediny gyn.problem ani ni nevynechali.. a dlhy cyklus mam od prveho razu. Zato co gynekológ to zla skúsenosť a verte ze on nebol jediny u ktoreho som bola.

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 ja chcem,aby si uvazovala trosku triezvejsie,prkotinu typu BMI budes riesit,ze ako to moze ovplyvnit tehu,ale to,ze si si 4 roky prechodila chlamydie je v poriadku,pripadne,ze si sa pocas tych 4 rokov nezucastnila ZPP.
je to trosku o pristupe a zodpivednostti voci svojmu zdraviu
a ohladne tych lekarov ,clivek ma na vyber ak nie som spokojna pokracujem a hladam toho,kt.mi vyhovuje

mishaella1984
autor
20. mar 2015

mama chodila kazdy rok, aj na mamo a týmy vyšetreniami jej privodili rakovinu prsníka lebo jej vrchná časť este kovového mamografii padla na prso vdaka nešikovnej sestričke (dalsia vec ze mamografia je velmi škodlivá a este urýchľuje vznik nádoru) a dnes tu uz nieke lebo aj liečbu zanedbali a dodrbali vyšetrenia, hlavne CT dlhodobo bez kontrastnej latky. Ja roky nechodim k lekárom a mam pokoj, ak som chora riesim to prírodne, aj tie chlamýdie som liečila ale nie atb a ktovie mozno tato preventivke ukaze ze je to uz ok. Ako niektori co furt chodia po lekároch a nakoniec skončia 2 metre pod zemou.

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 podla Teba ja zly MMG,UZV,CT a asi vsetko,co sa tyka zdravotnictva
....preto mas problem si najst lekara
a sorry,ale aj prirodne je niekedy na urcite ochorenia kratke

mishaella1984
autor
20. mar 2015

nechajme to tak, lebo si pokazim náladu a to nechcem. Maj sa pekne. Momentalne nepotrebujem dodrbavanie, ale normálnu komunikáciu a naštastie je tu aj vela povzbudzujucich dievčat. Maj sa pekne.

trgypadl
20. mar 2015

@mishaella1984 Ty si vytvaras zlu naladu svojimi pochmurnymi myslienkami..
mala by si sa tesit a uzivat si tehotenstvo

mircalla
20. mar 2015

@trgypadl suhlasim

@mishaella1984 mam pocit, ze mas prilis negativny postoj k lekarom a az panicky strach. ale podla mna to nie je o lekaroch, jednoducho sa k nim bojis chodit a radsej sa nadejas, ze veci same zmiznu. chlamydie nezniznu, aspon si myslim. rodit asi sama nebudes, takze s tym budes musiet daco robit.

Myslim, ze to nie je dodtbavanie, ale fakty. A mozno musis zmenit svoje myslenie a nastavit sa pozitivne

cervenaruza123
20. mar 2015

@mishaella1984 ked neveris lekarom a nechces chodit na vysetrenia, lebo ti telo funguje tak ako ma, tak potom nestresuj, klidek, ved aj si otehotnela bez lekarov. myslela som si, ze privela chodis k lekarom, ze sa tak bojis o svoje zdravie, ale je to nakoniec opacne 😉. take stres mas o to zbytocnejsi, aj keby sa nieco dialo, k lekarovi nepojdes, takze len nestresj prosim ta. prosim velmi pekne, aby vsetko dobre prebehlo

zabina27
20. mar 2015

@mishaella1984 nemysli si, ze v 15. tyzdni je to uz naisto dobre, stale sa budes bat, cele tehotenstvo a cely zivot sa o svoje najskor babatko a dokym budes zit aj o svojho dospelaka budes bat 😉 takze klud, lebo inak sa z toho zblaznis 😉 spravaj sa zodpovedne, zdravo sa stravuj a ako ma byt, tak bude 😉 ja som tiez otehotnela rychlo a "predtym nikdy nic", teda asi po tvojom bez prekonanych potratov

mishaella1984
autor
20. mar 2015

ja sa zdravo stravujem cele roky, nepcham do seba chémiu z hypermarketov, žiaľ len stres najma pracovný a kolegiálny neviem eliminovať aj ked sa snazim.. ale tak to by som musela odist z roboty aby som ho nemala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre