Žena A Rh negatív a muž 0 Rh pozitív

17. sep 2023

Ahojte baby, ja som A Rh negatív a muž O Rh pozitív. Pred rokom som o bábätko prišla a po zákroku mi boli pichnute protilátky. Teda dúfam, sama sestrička mi kázala, že sú pre mňa potrebné. Hneď po zákroku ako ma dali na izbu mi niečo pichla do zadku. Teraz znovu čakáme bábätko. Aký je priebeh? Mam sa niečoho obávať? Články na internete dosť neprajú a začínam sa báť...

kiki68
17. sep 2023

Malo by to byt oki, ale v 9tt mas prvy odber krvi na protilatky, potom su dalsie myslim tri odbery do konca tehu. Aby mali istotu. Ale to sa vzdy robi s nejakymi dalsiemi odbermi

klaudiikaa
17. sep 2023

Tiez sme kombinacia ja negativ, manzel pozitiv.. mam za sebou 4x potrat z nezistenych pricin v prvom trimestri (kontrolovana som na hematologii, endokrinologii, reproimunologii a genetike).. tiez som sa toho bala ci by to nemohla byt pricina potratov kedze vysledky som mala vzdy ukazkove, ale ci som sa pytala u gynekologa, na hematologii proste vsade, vzdy mi bolo povedane ze tym to sposobene urcite nie.. po prvom potrate som mala kyret kde som dodnes presvedcena ze mi protilatky pichnute neboli, po tretom som musela urobit cirkus v nemocnici pretoze by mi ich neboli pichli znova ale to je samostatny pribeh.. pointa je ze vsade hovoria ze protilatky sa kontroluju na konci 1. Trim. A vyskocit zvyknu az niekedy po 20tt neviem presne kedy sa robia odbery.. aktualne som v 24tt a zatial mi to nekontrolovali, ale vraj mam byt kludna ked mi protilatky pichli.. moji rodicia su tiez toto kombo ale pred 30. Rokmi si na tom nedavali az tak zalezat a ked som sa narodila museli mi kvoli tomu menit hned po narodeni krv aj ked ich mama na to upozornovala cele tehotenstvo .. tak verim ze dnes uz su praktiky ine a uz to konecne dotiahneme do uspesneho konca 🙏🏻 drzim palce ✊🏻

klaudiikaa
17. sep 2023

A este som zabudla dodat ze na poslednej poradni mi pripominal moj gynekolog ze v 28tt sa preventivne podava myslim Profilac (ale nazov si presne nepamatam moze to byt aj nieco ine) prave preto ze ja som negat. A manzel je pozit. Takze hadam to chcu mat pod kontrolou 🙂

zojanka
17. sep 2023

Neboj sa a necitaj katastroficke scenare. Stalo sa mi to iste. Pri dalsom tehotenstve mi len kontrolovali priebezne protilatky. Po porode zistili krvnu skupinu babatka a kedze malo negativ po mne tak mi ani nemuseli nic pichat. V dnesnej dobe to uz nieje ziadny problem.

kiki68
17. sep 2023

Oni keby to zacalo robit bordel tak hned pichaju rhophylac, neskor uz mozu aj dietatku podat transfuziu v brusku. Ale mne sa napr nic nedialo, maly nemal ani zltacku po porode. Iba mne teda nejako okolo 30tt preventivne dali rhophylac a po porode zase.

jeanne14
17. sep 2023

Ja A rh negativ, manžel B pozitiv. Dva tehotenstva, obe v poriadku. Po oboch pôrodoch mi oka pichnutá injekcia. Akurát mi brali viac krvi počas tehotenstiev.

autor
17. sep 2023

Niekde som čítala, že detičky môžu trpieť opozdeným vývojom alebo autizmom, to už je asi hlúposť, že?

Pokiaľ by boli protilátky zvýšené, aký je postup?

Ak by mi po kyrete neboli pichnuté protilátky (dúfam, že boli) co sa môže stať?

alenka7777
17. sep 2023

Odporúčam ti už nič necitat na nete. Som tiež tento prípad, deti mám úplne zdravé. Po oboch pôrodoch mi pichli injekciu, to bolo všetko.

mateson
17. sep 2023

Veď píšeš, že ti ich pichli. Tak to tak ber. Ďalej to nerieš, robíš si zbytočne nervy . Buď v kľude . Som.tiez negatív, deti mám dve s pozitiv partnerom.

emss
17. sep 2023

Moja svokra je Rh- a svokor Rh+ ak Vás to poteší má tri zdravé deti, treba myslieť pozitívne a vo Vašom prípade,keď máte strach kontaktujte svojho gynekológa a pobavte sa s ním on Vám poradí najlepšie. Nečítajte také veci, to Vás zbytočne len vystresuje. Prajem veľa šťastia.

oliolijanka
17. sep 2023

U vas mohol byt ten problem, ze uz si predtym bola tehotna s rh pozitivnym partnerom a potratila si, bez toho, aby si to vedela. Teraz ked mas protilatky, by to uz nemal byt problem.

animus
17. sep 2023

Som Rh - manžel Rh +. Prvé tehotenstvo úplne v poriadku, po pôrode mi podali rhegu. Druhé tehotenstvo hneď od začiatku pozitívne protilátky. Krv mi brali každé 4 týždne od tuším 32 týždňa každé dva týždne. V 39 hodnota prudko stúpla a hneď ma prijali na preindukciu. Pôrod sa rozbehol ale syn dostal tachykardiu tak som šla akútnou sekciou. Po narodení bol tri dni pod lampou pre silnú žltačku, potom ho ďalšie tri dni vyberali každé tri hodiny na nakrmenie a postupne sa interval ožarovania skracoval. Teraz má dva mesiace a chodíme do ambulancie pre rizikových novorodencov na kontrolu a na odbery. Cele tehotenstvo mi však vraveli že som už skôr rarita a veľmi málo sa s tým stretávajú. Uvidíš ako dopadnú prvé odbery.

kiki68
17. sep 2023

To je blbost, to je mozno v krajinach, kde nemaju taky program prevencie protilatok ako napr na Slovensku. Cize u nas je to skor rarita

jablkovastrudla
17. sep 2023

Ja mam 0 negativ, prvy syn ma moju krvnu skupinu takze sa mi netvorili protilatky. Teraz som tehotna s druhym a maly ma rh + tak mam ist v 28. tyzdni na anti D injekciu. Vo februari som potratila a dlho som krvacala a spinila tak mi anti D dali po 6 tyzdnoch vraj preventivne, aby sa mi netvorili protilatky a neboli ohrozene dalsie tehotenstva.
Na tvojom mieste sa nebojim, urobia ti vsetky potrebne vysetrena.

zuz987123
17. sep 2023

Ahoj, som A neg a manžel 0 pozitív... Pri prvom tehotenstve sa len sledovali protilátky. Dcéra je A+, tak som dostala injekciu. Pri druhom tehotenstve som si cca v 28tt nechala na vlastnú žiadosť pichnúť injekciu. Porodila som minulý týždeň, dcérka je A+, tak mi dali ďalšiu injekciu.. To je všetko 🙂 samozrejme protilátky sa sledovali...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre