Rozpadnutý vzťah po pôrode

19. apr 2024

Ahojte prosím dajte mi radu alebo cokolvek nech mi neprepne lebo ma opusti muz a zostanem sama s babom🥲 ide o to, že som dva mesiace po porode a menia sa mi nalady asi z hodiny na hodinu, kričím po mužovi ale som už fakt velmi vycerpana, starám sa o babatko sama bez pomoci rodiny alebo kohokoľvek, muz chodí domov o 19. Dietatko je nespave, uplakané ja som nervozna. Hlavne sa fyzicky necitim ešte vôbec dobre, pridem si tucna, hnusna, do tvare uplne zostarnuta, strhana. Stále sa s muzom hadame kvôli blbostiam, mne potom ide hlava vybuchnut a nebavíme sa dva dni.☹️ dnes mi hovorí, že nechce takto zit, ale ani ja nechcem takto zit. Príde mi že sme sa prestali lubit, teda ja jeho asi nelubim uz alebo čo.. ja neviem čo sa deje, neviem ako sa mám dat dokopy a byt proste okej ale ta unava, samota a ponorka ma ubija.

pe_mi
19. apr 2024

Chce to čas.niektore vzťahy to ustoja a niektoré nie.

dzulli1980
19. apr 2024

No my sme sa v tomto období hádam miliónkrát rozvádzali ... akosi sme to ustáli ... neviem, čím to bolo ... možno tým, že je to o nastavení v hlave, proste mám rodinu, musím čosi vydržať, prispôsobiť sa, kus ustúpiť, potlačiť vlastné ego ... mne v tomto období umieral otec na rakovinu, o to to bolo pre mňa náročnejšie ... malé dieťa, s ktorým som bola 24/7, moje psychické rozpoloženie ani nejdem spomínať, muž nonstop v robote, aby nás zabezpečil ... nebol nikto, kto by s dieťaťom na chvíľu pomohol, s kým by som sa mohla porozprávať ... no neviem ... každopádne držím palce, je to náročné obdobie ... ja naň nerada spomínam, hoc mňa aj môjho muža posunulo dopredu, spoznali sme vlastné hranice atď. ...

monicatko20
19. apr 2024

Skus sa nejak hodiť do kľudu 😊 môj muž má trpel chudák vyše pol roka s takouto náladou.. malý bol neskutočne náročné babo, preplakala som sním 5 dlhých mesiacov..našťastie môj muž to ustál a chápal ma..nikdy nezabudnem nato, keď v najväčšom záchvate prišiel za mnou, objal ma a povedal, ustal som tieto tvoje stavy 9 mesiacov počas tehotenstva, už tých pár týždňov vydržím 🥰❤️

really8
19. apr 2024

Chapem ako si pripadas. Aj ja som si prisla hnusna, tucna, huspenina a este som aj z tlacenia mala popraskane zilky na tvari. Si len dva mesiace po porode, telo aj psychika sa stale dava dohromady. Nebud na muza zla, nebud na seba prisna. Mysli na to, ze babatko to vsetko citi a zrkadli tvoje emocie. Musis sa naucit ovladat aj ked je to velmi tazke ale s dietatom pride este velmi vela situacii kedy sa budes musiet kontrolovat. Ak bude mat nervy kusni si do jazyka, chod sa pozriet na babatko, na tu malu nadheru co ste spolu vytvorili.
Vela zien sa stara o babatko sama. Kopa z nich ti povie ze sa na materskej citili velmi opustene (aj ked mali vlastne muza a dieta). Je tazke si zvyknut na toto nove obdobie. Drzim palce ale zacat musis u seba.

tramtada31
19. apr 2024

My sme mali extrémne narocne deti, cely deň revali(to nebolo plakanie, prvé dieťa sa navyše zanášalo, afektne place, až nedýchalo), ale fakt, že to bolo od rana do vecera. My sme si našli systém, že muž mal služby, aby som sa aj ja vyspala a potom aj tá nálada nebola až taká strasna. Hlavne sa o tom porozpravajte, aby tá vedel pochopit.

ivangeline
20. apr 2024

Daj mu dieťa do rúk a chod sa vyspať. Chod von. Chod robiť hocičo.

nairia
20. apr 2024

och, verim ti, ze je to narocne 😢 prichod dietata riadne zamava vztahom. otazka je, ze ako sa muz podiela na starostlivosti? viem, ze chodit o 7 z prace je dost neskoro, ale aj tak. ty si tiez "v praci" a to 24/7.

h2
20. apr 2024

Toto býva veľmi časté, netreba to vzdávať, lebo sa naozaj rozídete. Vysvetlite si to s mužom, že je to teraz náročné obdobie a že to proste musíte vydržať a bude zase dobre.

marca12
20. apr 2024

Hormony,precitaj si nieco o tom a hlavne daj precitat aj jemu. Ked budes mat dobru chcilku,objim ho a vysvetli mu,ze to sa po porode deje,zenam sa buria hormony a chvilku potrva,kym sa ustalia. Rozumny chlap to pochopi a neutecie. Neboj,prejde to.

anketkarka
20. apr 2024

Načo ste mali to dieťa?

chiarisimo
20. apr 2024

Vykrič sa po plyšákovi...

kaitlin3
20. apr 2024

@anketkarka a ty máš načo internet? Kristrpane, to je otázka 🤦‍♀️

beata_k
20. apr 2024

@anketkarka A ty mas naco blbe reci?

anketkarka
20. apr 2024

@kaitlin3
@beata_k
To bola básnická otázka, lebo si myslím, že dve deti majú dieťa. Pre tie čo to nepochopili.