10-mesačné dieťa má inak nôžku, nesedí, nelozí

jaruska18
6. dec 2023

Ahojte, dcerka má 10 mesiacov a týždeň. Nesedí, v sede sa udrží iba keď ona chce no aj to musí byt podoprera rúčkami. Ale teda 99% ju neposadime, taha sa dozadu, nieje jej príjemná tá poloha.. Nedávam ju sadnúť, väčšinu času je na podložke. No nieje ani na štyroch, nestvornozkuje, nevie si sama sadnúť. Cvičíme cvik na šikmý sed, ten jej uz ide pekne ale iba pri cvičení, sama od seba ho neurobí. Plazí asymetricky. Vála sudy, v kuse je v pohybe. O týždeň ideme k novej fyzio, tak som zvedavá co povie. No, dnes som ju mala cez stehno a sadla si, ale všimla som si ze ma takto 1 nôžku, iba ked sedí s vystretymi nohami, ak ju posteklim, alebo dám inak ma ju takisto ako druhú v poriadku. Stretli ste sa s tým prosím? Ďakujem

minesasubu
6. dec 2023

ahoj , podla mna sa ,,kotví,, ze sa snazi udrzat stabilitu
ak mas instagram napis michala pukalovic poradi ti je super v tomto
a na fyzio by som sla lebo urcite treba robit nejake cviky

rebeka83
6. dec 2023

Moja mala nôžku vytočenú dovnútra,ale už od pôrodu,zrejme zlá poloha v bruchu,tak jej ju ako 3mesačnej sadrovali,lenže ona ju tak mala stále,toto bude skôr len nejaký zlozvyk podľa mňa,ale určite to spomeňte fyzio. Čo sa týka ostatných vecí,detičky napredujú rôzne,určite nie je na škodu cvičiť vojtovku,prípadne Bobath,určite by som si nechala od fyzio poradiť,zistiť si nejaký rehabilitačný pobyt,neviem,odkiaľ ste,ale ja odporúčam FRO Martin aj Tetis Dunajskú Lúžnu,máte to hradené poisťovňou.

evivb
6. dec 2023

Okamzite k fyzio a cim skor zacat cvicit.

simona92101
6. dec 2023

@jaruska18 oslabeny svalovy tonus,diastaza brusnych svalov,plus na tej nozicke mize byt aj skratena slacha..doteraz ste cvicili podla pokynov fyzio?co hovorila na tu nozicku?

kvevka
6. dec 2023

neurolog + detsky ortoped vyšetrenie

jaruska18
autor
6. dec 2023

@simona92101 ona ma tu nozicku v poriadku, iba v polohe ako je na foto ju ma tak.. Ak jej s nou pohnem, posteklim tak ju da hned normálne

jaruska18
autor
6. dec 2023

@kvevka na neuro máme termin az v polovici januara, to este vyse m mesiaca...

jaruska18
autor
6. dec 2023

@minesasubu ďakujem, napisala som 🙏❤️

jaruska18
autor
6. dec 2023

@rebeka83 ďakujem, ona ma inokedy nozicku v poriadku, aj ked je na brusku, aj som ju napr skusila posadiť na koleno ze nôžku mala opretu o gauc a hned ju dala ako mala...

simca06022011
6. dec 2023

Ak ta to ukludni, moja sa v 9m nesadala, nestvornozkovala, v cca 7 mesicai sa zacala plazit stylom posuvat sa s dekou po parketach... a tpom nejak k plazeniu kadejakemu dosla. Nestvornozkovala nakoniec nikdy, netusim ako si zacala sadat, chodit zacala v 15m samostante, v cca roku stala, ale nechcela sa pustit... (naucila sa postavit takym zvlastnym sposobom, pri suflikoch :D) . CIze zase velku paniku nemaj, malu ti pozrie lekarka, a uvidite.

andreatytler
7. dec 2023

@jaruska18 Sediet sa deti ucia az po tom ako zvladnu stvornozkovanie. Preco robite cviky na sed. Tie vam podla mna este netreba. Radsej by ste mali cvicit na to aby sa dala na 4.
Asymetricke plazenie je tiez podozrive. Mali by ste cvicit aj na to. Vsetko asymetricke motoricke je zle pri tak malych detoch a treba na tom pracovat. Tato nozka sa mi tiez nezda v poriadku a za chvilu uz budete pozadu v motorickom vyvoji. Ako dlho uz chodite na to fyzio?
Skus si pozriet osteopatiu. Je to forma fyzioterapie, velmi ucinna a dobre znasana babatkami.

aurora33
7. dec 2023

@jaruska18 a do tej polohy ako je foto ste ju dali vy?