Ako sa zbaviť bacila v nose?

nikolal
5. mar 2015

Mamičky, ako sa zbavíme bacila v nose bez antibiotik a nadobro? Ma dva roky a od narodenia sa jej opakuje Moraxella, Streptokokus pneumo, Zlaty Stafylokok ... liecba vždy zaberie len na tyzden, takze atb.uplne zamietam. Poradte prosiiiiiiiim.

lubbie
5. mar 2015

Ahoj, aj my sme mali takyto problem. Horsie bolo, ze sa malemu zvacsili mandle, ono to k tomu speje a bude potrebne ich odstranit. Ked sa stale opakuju tie bacily, je tam nejake lozisko, obycajne je to mandla, alebo za nou. Neskor moze mat problemy pri vyslovovani nosoviek a vobec pri reci. Mojmu malemu sa v 2,5 roku po jednej tazkej a dlhej nadche zapchal nos uplne a pol roka dychal len ustami, az do operacie nosnych mandli. Nechcem strasit, ale poznam vela takychto pripadov,vela som pred operaciou studovala a citala, tiez som mu ich nechcela dat vybrat. Skusili sme naparovanie, alternativnu medicinu, chlorelu, homeopatika, myslim ze asi vsetko, ale ked su zvacsene mandle (stupen 3) nepomoze nic. Takze treba dat skontrolovat mandle...ORL vysetrenie a potom sa rozhodnut. Ak ich ma len mierne zvacsene, skusaju este liecbu kortikoidnymi sprejmi do nosa, niekedy to zaberie....V kazdom pripade drzim palce, nech sa malickej polepsi.

nikolal
autor
5. mar 2015

@lubbie na ORL chodíme, ale nevraveli, ze by mala zvacsenu mandlu ...

ajka006
5. mar 2015

nám jednoznačne pomohlo koloidné striebro!!!

simonka1304
5. mar 2015

@nikolal koloidne striebro,vyskusane,pomohlo nam..

nikolal
autor
5. mar 2015

@ajka006
@simonka1304 a kde ho zozeniem?

marika3678
5. mar 2015

Kapucínka veľká - jedno z najsilnejších prírodných antibiotík. Užíva sa ako antibiotiká, každých osem hodín. Koľko kvapiek závisí od veku. Ale určite pri predaji predávajúce poradia. Neviem či zoženiete aj v lekárni, ale v nejakom dobrom bioobchode určite majú. Dúfam, že pomôže 🙂

culia1
5. mar 2015

@ajka006, @simonka1304 baby, aku koncentraciu ste pouzivali a ako dlho? ja som bola na konzultacii u naseho pediatra, tiez mi to odporucil, ale kedze som o koloidnom striebre dobtedy nic nepocula, tak som sa ho na take veci ani nepytala.
mame tiez zvacsenu mandlu, sopli celu zimu, uz treti mesiac, doktorka povedala, ze to zatial vidi na vybratie, ale ze este treba pockat, tak chcem tomu pomoct ak sa da. vdaka za rady!

ajka006
5. mar 2015

@culia1 tak to klobúk dole pred pediatrom!!!! o takom som ešte nepočula, čo by odporúčal KS. môžeš mi prezradiť jeho meno aj do IP. pozerám, že si tiež z Ma.

teraz používam 20 ppm (predtým to bola 40) a doba užívania závisí od problému, ale väčšinou dovtedy, kým problém nezmizne.

ja dávam pri prechladení okrem KS aj vitamín C (deťom kupujem ten z DM v prášku, ktorý rozrábam v čaji) a kvôli soplom som deťom vyradila z jedálnička úplne kravské mlieko a aj mliečne výrobky, najprv na minimum a teraz už žiadne a čuduj sa svete sople ustúpili

a čo sa týka zväčšenej mandle - myslíš krčnú - ak áno, tak podľa mňa je vybratie to najhoršie, čo môže byť, je to riadny zásah do organizmu a chorobnosť skôr zhorší ako zlepší, však telo vie, prečo ju vyrobilo, inakšie by sme ju tam nemali, ak by bola na závadu a spôsobovala by problémy, to je len ťažký omyl lekárov, že pri chorobnosti je potrebné vybrať mandlu!!!!

ajka006
5. mar 2015

@nikolal poslala som IP

simonka1304
5. mar 2015

@nikolal kupila som ho v lekarni a naliala namiesto spreju do nosa a 3X denne som synovi vstrekovala.Inac aj ta kapucinka je vyborna,davala som aj tu.Kupujem ju tiez v lekarni(nie v kazdej ju dostat) a davam uz dva mesiace,moze sa dlhodobo.

nikolal
autor
5. mar 2015

@ajka006 neprisla mi posta :(

ajka006
5. mar 2015

@nikolal teraz už prišla?

nikolal
autor
28. apr 2015

@lubbie aky je kortikoidny sprej do nosa?

marienka12345
29. mar 2022

@simonka1304 dobrý viem ze je to stary príspevok ale chcem sa spitat môže to striebro so nošteka aj 5 mesačne dieťa ďakujem