Bábätko má o prst viac

mysiacik333
10. aug 2016

Ahojte, prosim Vas, mozete mi poradit. Narodila sa mi nadherna dcerka a zistila som, ze ma na nozicke navyse prst, ktory je zrasteny s malickom. Ked som si to vsimla, velmi ma to zobralo, lebo pri vizitach mi o tomto probleme doktorka vobec nepovedala. Do buducna si to u dievcatka neviem predstavit. Prosim Vas, mozete mi poradiť, kde sa to operuje. Je na SR vobec nejaky dobry plastický chirurg. ?? Ďakujem Vam za kazdu radu. 🙂

marlene
10. aug 2016

@mysiacik333 nic v zlom,ale vies co by ine zeny zato dali,keby ich dieta malo len takyto problem?

elisadavinci
10. aug 2016

skus najprv chirurgiu, kde ti poradia určite. znamej sa narodil syn so 6 prstami na lavej ruke, ked mal 3 roky, operovali mu to v Bratislave, ale neviem kde presne, nikdy som sa v tom nerypala. po zahojeni tam mal len malu jazvičku (bolo to geneticky podmienene, lebo aj znama sa narodila s 2 palcami - je to zoperovali velmi zle, ale to bolo hadam pred 30 rokmi).

krammer
10. aug 2016

vobec sa nad tym netrap, v dnesnej dobe sa to bude dat bez problemov napravit 🙂 🙂 🙂

monicm
10. aug 2016

Len nedávno som videla chlapčeka, ktorý mal na nohe len dva prsty. A vieš čo? Bol úžasný. hral sa normálne v piesku, behal tam bosí a bol spokojný. toto sú "vady", na ktorých nestojí život tvojej dcéry. Dnes sú to "problémy", ktoré sa dajú ľahučko riešiť, tak sa neboj. Spomeň to dr. a uvidíš, čo ti na to povie. Ale hlavne sa nestresuj a neplaš a teš sa, že tvojej dcérke nejde o život a je zdravá. Mimochodom, čo sa týka operácie, keďže nejde o život, tak sa bude čakať, nech sa detské telíčko zbytočne nestresuje a nezaťažuje operáciou.

darina1952
10. aug 2016

Čudovala by si sa koľko detí sa narodí s prštekom na nožičke naviac 🙂 nie je to nič strašné. Treba si od pediatričky vypýtať výmenný lístok na chrirurgiu a chirurg vás potom odporučí do nemocnice - buď normálna chirurgia alebo plastická, oni ti poradia kde to urobia. Urobia RTG nožičky a zoperujú. To je všetko 🙂

michala.s
10. aug 2016

Sestrin syn mal na oboch nohach prstek navyse pri malicku, jeden drzal iba na kusku koze, to odpadlo same a druhy mu podviazali a po 2 tyzdnoch ho pekne odstrihli, maleho to nebolelo.
Nie je to ziadna vyvojova vada, ktora by dietatko poznacila do buducna. Jediny kto si to bude pamatat budes ty, lebo si okolo toho panikarila a jej zdravotna karta.

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sweetlife001
10. aug 2016

@marlene kazdu normalnu matku by zobralo take zistenie. Co ma s tym spolocne ze ine matky maju ovela vacsie problemy, teraz bude skakat meter dvadsat lebo ma 6 prstov a nie nieco horsie?..

marlene
10. aug 2016

@sweetlife001 nie je to nic strasne ,nic zivot ohrozujuce. je to len kozmeticky problem .nemusi skakat meter dvadsat, ale moze si povedat,ze chvalabohu,nie je to nic horsie. t je cele.

prasiatko30
10. aug 2016

Ja by som si nevedela predstavit co by bolo s mojim dietatom pri leukemii, mozgovom nadore, srdcovej vrodnej chybe, kebyze mu chyba oblicka, nefunguje mu pecen, chybala by mu nejaka koncatina - no ale kazdy sme nejaki a to s tou otazkou o plastickom chirurhovi je vtip??

andrejka1974
10. aug 2016

@mysiacik333 ahoj rada poradim, moja sa narodila so siestimi prstikmi na oboch rukach a lavej nozke, dali sme to operovat, ked mala 7 mesiacov v ruzinove na plastickej operacii, vsetky odstranili naraz nic sme neplatili pobyt sme tam mali od utorka do piatku mala to znasala velmi dobre , teraz ma 4 roky a 4 mesiace a nie je to skoro vobec vidiet, my sme sato dozvedeli az po porode

viktora26
10. aug 2016

moj chlap ma na nohe zrastene dva prsty a zije s tym dodnes. rodicia si to vsimli neskor az ked boli snim doma a rozhodli sa neurobit nic. teraz je tym vynimocny a aspon ho na plazi rychlejsie najdem :D

tykat
10. aug 2016

@mysiacik333 stáva sa to častejšie ako by si si myslela...že ťa o tom neinformovali v porodnici je čudné. Rieši sa to chirurgicky. Možno keby si zapátrala vo svojej alebo mužovej rodine tak nájdeš niekoho kto to mal tiež. Chodila som na diskusiu s mamičkou ktorá mala 3 chlapcov a každý jeden sa narodil so 6 prstami na rukách (za palcom mali ešte jeden). Odstránili im to a nikto by na nich nič nepoznal.

miriam11
10. aug 2016

@mysiacik333 neboj sa nic. V dnesnej dobe je vsetko mozne, skus sa o tom porozpravat s pediatrickou, ona nech ti odporuci niekoho. Ked len to, ten prstek jej odoperuju a ani po rokoch si uz na to nespomeniete. Bud stastna, ze mala ma len kozmeticky problem a nie je vazne chora. Netrap sa.

janinah
10. aug 2016

je to zanedbateľná vec oproti iným postihnutiam a v dnešnej chirurgii to krásne odstránia

inull5
10. aug 2016

@mysiacik333 ahoj, ak ti to pomoze pozri si na nete polydaktylia...nie je to nic hrozne, niekedy sa stava že je k tejto vývojovej vade pridružena aj ina.to ale nie je vas prípad, preto teš sa z babatka. keĎ bude trošku väčšia pekne jej to zoperujú. neviem odkiaľ ste ale v bratislave, aj v banskej bystrici sú šikovní plastickí chirurgovia.

adusko123456
10. aug 2016

Keby môj chlapček mal len o prst viac bola by som šťatná... Má niečo čo bide mať dokonca života a je odkazaný len na mňa. No milujem ho aj napriek jeho nedostatkom,no plne Vás chápem. Kamár sa narodil s dvoma palcami na ruke,nechal si vraj je to jejo imidžovka ... No ak by chcel tak mu to zoperujú .. Nebojte sa. Bude dobre.

inull5
10. aug 2016

@adusko123456 úvod tvojho príspevku je krásne napísaný..prajem tebe veľa sil a tvojmu drobcovi veľa zdravia

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hors
11. aug 2016

Ahoj to je najmenej co mpze mat viem ocom hovorim.No ja chodimm s dcerkou do poradne s rastepom v Ba.Moju dcerku tam operovali operuju tam aj taketo veci co sa tyka prstekou vobec sa neboj zoperuju to tak ze otom nebudes vediet:0)

mysiacik333
autor
16. aug 2016

@andrejka1974 ahoj, dakujem pekne za radu.

mysiacik333
autor
16. aug 2016

@viktora26 je super, ze to takto beriete. Ďakujem za kazdu milu radu. 🙂

mysiacik333
autor
16. aug 2016

@inull5 Ahoj, dakujem krasne. :-

mysiacik333
autor
16. aug 2016

Ďakujem všetkým za odpovede. 🙂

inull5
17. aug 2016

@mysiacik333 vďačne😃

nomxxx
17. aug 2016

Slávni ľudia s prstom alebo palcom navyše http://www.11points.com/Misc/11_Famous_People_W...

meggie83
17. aug 2016

u nas je to tiez dane geneticky....manzel ma na nohe zrastene 2 prsty a ma to dokonca v tvare srdiecka...rodicia mu to v roku 1980 a ani neskor nedali zoperovat, ved to nijako nevadi a nema to vplyv na nic...je to 3. a 4.prst dokopy..ked som bola tehotna, tak manzela vzdy zaujimalo, ze ci nebolo nieco vidiet na sone...samozrejme nikdy nic, ved to bolo malicke...a ked sa narodil, tak ja som dufala, ze nieco take bude mat aj on na prstekoch.vsetko bolo ok, zdravy, maly velky chclap, mal vsetko co ma mat..kedze sa narodil vecer, priniesli mi ho az okolo polnoci a spinkal...nehccela som nic vtedy kontrolovat..ale rano ked prisla doktorka tak videla ze mama maleho celeho rozbaleneho a velmi ho kontrolujema placem pri tom...ona s hrozou v ociach pozerala na mna, na maleho, na sestricku a nechapala...tak som jej s usmevom na tvari vysvetlila cely nas pribeh a aj to, ze si ani lekari ani sestricky nevsimli, ze to ma zrastene...oni rataju vzdy len ci je min 5 prstov vsade..to mi povedala lekarka...ak je menej informuju matku, ak je ze vraj v tejto dobe viac, tak sa to riesi az neskor, lebo ak ide o krajne prsteky, niektore dokazu sami odpadnut po par dnoch..inak je to uz potom v kompetencii pediatra...nam aj vyznacili pootm do prepustacej spravy, ze matka nasla po porode u syna zrastene prsty na lavej nohe, avsak odmietaju operaciu 🙂 a naco by to aj cele bolo...tie prsteky su zrastene, maju krasny tvar, manzel to ma na pravej nohe, maly na lavej a ked sme boli aj pri vode, tak teraz uz ako 3 rocny to vysvetloval aj ludom naokolo 🙂 ze on ma srdiecko nanohe ako aj ocino a ze vysiel tak mamine z bruska 🙂

timusi
14. aug 2017

@mysiacik333 ahoj, narodila sa nám dcérka - má 4mesiace a má zdvojený palček na rúčke. Dva nechtíky a širší palček. Zatiaľ sa to nerieši... Ako ste riešili, postupovali prosím. Ďakujem za info. Jana

marlenka222
14. aug 2017

@mysiacik333 ja si to viem u dievcata velmi dobre predstavit lebo sama som mala 6.prst pri malicku ale na ruke. Zobrali mi ho podviazanim. Zijem. Nic mi nie je. Esteticky uplne v poho len obcas fantom.bolest. Inak som normalna a mam aj VS, manzela a 2 deti. Dom,psa, macku a 2 auta. Cize zijem bezny zivot. Asi???

kubco
14. aug 2017

moja dcérka mala 6 prstov na lavej nohe.tak sa narodila a odstranili jej v Bratislave v detskej fakultnej nemocnici na kramaroch.ortopedii