Dobré výsledky a zlý stav

lenka1583
1. sep 2014

ahoj, mam polrocne dieta, ktore asi pred troma, styrmi tyzdnami zacalo byt ine, neprislo to naraz, gradovalo to. zacalo to prehybanim sa do luku, bolestami bruska, akoby sa vratili koliky, ale trocha ine, ked mala kolikove odobie tak proste prisla cez den kolika a ked odisla tak bola kludna aj pekne spala, teraz je v kuse nervozna, nespi,potom podrazdenost, placlivost. dieta uz prespavalo celu noc bez zobudenia a teraz sa zacalo budievat, najprv raz, potom dvakrat za noc, pridalo sa mrvenie, mrncanie, plac, dnes sme na tom tak, ze je hhore kazdu hodinu s placom. neje, ma hnacky, prestala mocit. predvcerom nam skoncila siesta choroba, moze to mat s tym suvis, ale ona zacala byt ina uz dlho predtym ako ju dostala a choroba uz nie je a stale jej je takto zle a nespi. krv, vytery, moc vsetko mala v poriadku.

25daniela
1. sep 2014

@lenka1583 mna by napadlo, ze jej proste zacnu rast zuby, niektore deti to prezivaju strasne tazko a ine si to ani nevsimnu. Ked ma vysledky v poriadku, pribera, rastie, nic ine neostava, iba preckat to tazsie obdobie.
Mozu sa zacat prejavovat aj vlastnosti povahy, moze byt nervozna, aj ked budes po spickach okolo nej chodit...

sissmiss
1. sep 2014

@lenka1583 ja by som riesila neurologiu, ale az potom co vam prejdu tie hnacky, zrejme ma mmt nejaky virus. Spytala by som sa ta aj kedy bola ockovana hexou, ale za chvilu je tu krdel vran a nestoji mi to za to 🙄 Pospominaj si ci nebrala nejake lieky, ci nebolo nejake tazsie obdobie. Babatka sa velmi rychlo menia a nemozes cakat ze bude dajme tomu niekolko mesiacov rovnake, menia sa mozno aj kazde dva tyzdne, nemozes si byt ista ze ak dobre spalo, ze aj bude nadalej, takze zmeny v rezime nepovazuj za nejake velke indikatory cohokolvek. Mozu to byt uz tie spominane zuby, ale co teda neznie dobre je to prehynanie do obluka. Robi to pri placi alebo aj v klude?

babulina
1. sep 2014

Mna zarazilo info od teba ze prestalo mocit, akoze uplne alebo ma menej pocikanych plienok? Doplnit pitny rezim v takom pripade ako prve, a ak sa to nezlepsi smer pediater

sisaha
1. sep 2014

@lenka1583 ak ma hnacky a nemoci -smer pohotovost. to, ze je dieta placlive a malo spava je normalne - idu mu zuby a meni sa rezim. Nespi 20 hodin denne, ale je viac hore. Vyzaduje pozornost.., to je cele

bonaqa2013
1. sep 2014

určite by som tento týždeň navštívila dets. lekára a nech niečo pomože. Ale možu to byť aj zúbky. može to byť jednoducho vývoj.
Moja mladšia dcéra v tomto veku tiež ani spať, ani jesť, nič. Len kričala. K lekárovi sme chodili často, že ako čo s tým. Po 5 mesiacoch tento stav prešiel, podľa lekára je ona len taký typ dieťaťa. neposlal nás ani do nemocnice, pretože podľa neho nebolo s čím, všetko bolo OK. V súčasnosti zajtra ide dcéra do prvej triedy a povahovo je dosť uvrieskaná - proste taký typ.

lenka1583
autor
1. sep 2014

@25daniela aj to skusali, ze zuby jej nejdu este. ani usi to nie su, neviem.

lenka1583
autor
1. sep 2014

@sissmiss tym oblukom to cele zacalo, prave v klude to zacala robit, potom prislo ostatne. chvilu po obluku mala take cudne zachvaty placu, az sa jej ruky triasli, vtedy zacala aaj uz trocha v noci nespavat, povedala som to pediatricke, mykla plecom, ze asi brucho. ano ockovali sme vtedy druhykrat, po asi ja neviem troch dnoch to zacalo tie zmeny. po prvom ockovani tiez nervozna, podrazdena, potom to preslo, po druhom este horsie. nech nas ukamenuju, nemozem to davat do stopro suvisu s ockom, ale su to fakty proste, ze to po nich zacalo, neviem. ved jasne, ze beriem do uvahy zmeny v povahe, vyvoji atd, ale tak cele noci hore, kto nevidel, myslel by, ze prehanam, zvija sa, hodinku kocikujem v noci, len tak horko tazko zaspi, place, mrnci, ja si lahnem ked zaspi, uz uz zaspavam a je hore do hodiny, zas upokojovat hodinu a to cele noci, neviem fungovat cez den, nie je to ani taka unava, ze narocne dieta a musim vydrzat aj unavena ako vela matiek, je to totalna unava, uz vycerpanost, spim asi hodinu a pol, rano ju vezme mama, ja pospim, musim proste. ja uz neviem. idem zajtra k tej pediatricke.

lenka1583
autor
1. sep 2014

este by som spomenula, ze nas pes bol presne od casu co je takato, divny, potom sa mu pravila velka guca na bruchu, schudol, od vcera vracia, neje, je to rakovina, vsetko malo rychly priebeh az teraz ako sme doma z nemocnice, myslim uz to konecne stadium, vcera sme zhanali veterinara, nebol ziadny co by prisiel, my byvame na takom perifernom mieste, skoro ako lazy. tak zajtra uz pride, rozhodli sme sa ho uspat, je uz stary a trapi sa a moze to aj suvisiet. tak ale ked ma vysledky dobre, ja uz nviem

sissmiss
1. sep 2014

@lenka1583 vyrobca vakciny pise ze ak po ockovani proti ciernemu kaslu nastalo poskodenie mozgu, tak sa dalsie ockovanie proti ciernemu kaslu neodporuca. Hexa je aj proti ck a ockuje sa kolko, tri krat? Dufam ze to nebude nic vazne a ze to prejde, ale fakt by som si dalsie ockovanie zvazila. Jednoznacne smer neurologia a zmenila by som pediatricku, neexistuje ze taketo priznaky a tri dni po ockovani a ona mavne rukou ze to nic nie je. Co sa tyka teraz choroby, ak to cele nema suvis, co teda si ja netrufam odhadnut, tak je bezne ze ak dieta zvracia, hnackuje, tak menej cika, lebo tu vodu dostava z tela von inak, ale je to male dieta, lahko sa moze dehydrovat, neni to sranda, takze ak sa ti don nedaria dostat tekutiny (rehydratacny roztok, voda, caj po lyzickach, akokolvek) teda ze po prijati tekutin zvracia alebo ju prezenie, tak by som asi sledovala ci nie je dehydrovana (na nete su k tomu info) a riesila s dr, mozno bude treba infuzku.

tova
2. sep 2014

@lenka1583 odlozila by som vsetky ockovania do najmenej 3r. kym by som zistila ci sa vyvija tak ako ma a vsetko je ok. aj by som dala ockovat dalej tak len postupne na 1 chorobu nie multi vakciny. Ja som deti tiez ockovala len prvy polrok a stacilo.

betka999
7. sep 2014

mozu to byt zubky.. alebo navrat koliku.. mne prva dcerka kolikovala na 2 etapy.. v druhej sme nasadili kvapky na koliku Coliprev.. a po kratkej dobe bol pokoj 🙂

tamaram283
15. sep 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

skus sa porozpravat s pediatrickou.. mozno to ma suvis so 6tou choroobou.. mozno zubky.. mozno kolika.. mozno bolest bruska... my sme na brusko davali kvapky Coliprev.. ked sme mali koliku...a tu sme mali tak v kratkych obdobiach ale castejsie.. takze aj to moze byt..