Kolika a zmena mlieka. Poradíte?

rony192
23. apr 2014

ahoj, zakladam tuto temu, mam prve dieta a poriadne sa v týchto veciach nevyznam, su tu temy -kolika- tak mi to prepacte, ale aj sa citim bezmocne, aj nevedomo a chcela by som sa mozno utvrdit atd... mam tu temu, ze mi 2 mesacna dcera nevedela kakat uz ani s rurkou, napriek tomu, ze stolica bola makka. bola dojcena plus sunar. k tym problémom so stolicou sa pridal este problem, ze ked sa napila z flase a chvilu pila, pustila flasku, zislo jej to dolu a hrozny rev, plac skrucanie. to iste ked pustila prsnik,,,caje, kvapky, probiotika, cvicenie, masaze, cipky, nic nepomahalo,ked sa ledva s revom a celodennou nepohodou vykakala, neulavlo sa jej, zas plac,,, jeden den to bolo dobre, vyprazdnila sa a potom zas to iste. cele dni tlacila, zo spanku ju trhalo, place, mravcania. horor pri krmeni... tak som isla vcera lekarke, poslali nas na sono, creva priechodne, vsetko ok, tak zmena mlieka, na bezlaktozove, v ten den, akoby utalo.aj na druhy, cize dnes, som ju nespoznavala-usmievava cely den, budila sa nie do bolesti a skrucania, ale pekne sa usmievala, pri krmeni ked prehltla tak bolo vidiet ze caka automaticky bolesti, uz chcelo chuda plakat, zrazu zistila, ze bolest neprisla, usmievala sa cele krmenie, proste super, spala dvakrát po dve hodinky cez den, predtým nepredstavitelne. asi bola naozaj alergicka na laktozu, dufam, ze aj zajtra to tak bude. ale. o stvrtej poobede dnes po tak super dni, pri navrate z prechadzky, zacala plakat, kolikovo, cervena, zachvaty, az sa zadusala, vkuse doteraz, trvalo to 5 hodin asi, ked nie trocha viac... prosim vas, bola to klasicka kolika podla vas? vyzeralo to tak, cervena, zachvaty, vyrazne kludnejsia ostala len vo zvislej polohe na rukach ked som chodila hore-dole,z nicoho nic zacala, z nicoho nic skoncila, proste ako pri kolike ked opisuju niekde... mala koliky aj predtým, ale takato dlha a vyrazna bola prvýkrát dnes, moze aj tak
dlho trvat kolika?a este, predtým to mala akoby rozkuskovane tu koliku- rano mensi zachvat, neskor zase a tak az do vcera, dnes cely den nic a na vecer akoby to vsetko dobehla naraz. teraz neviem co bude a co to bolo vlastne, ked odvcera po zmene mlieka az do dnes bola na nepoznanie... pri tom dlho placi dnesnom hroznom, grgala vzduch a pustala vetry a vtedy brutal revala... ja neviem, vsetko to tak vyzeralo nadejne. neviem, ci je jej napr mlieko naozaj sadlo a bude to nadalej ok s mliekom a koliky ale ostanu, alebo co... co myslite? ja neviem...

090379
24. apr 2014

Ahoj, ja som malému dávala železo a od toho ho bolelo bruško. Kolika môže trvať dlho, možno tie koliky teraz mohla spôsobiť aj zmena mliečka, bola si aj na gastro s malou? Ak to neprejde, tak znova k lekárovi. Držím palčeky, vydrž to

darina1952
24. apr 2014

Ahoj, môže to byť kolika, aj môj syn si tým prešiel - trvalo to od narodenia do 3mesiacov a potom akoby uťal prestalo to. Pritom bol plne dojčený - večer sa po kúpaní napapkal o 20-21,00 a potom mi zaspal na cca 1,5-2hodiny - zobudil sa a plakal niekedy až do 2-3tej hodiny ráno.... vyskúšala som rôzne veci od Sab simplex, Espumisan, Infacol...až po probiotiká pre dojčatá - šli za to pekné peniaze do lekární... ale najviac mu pomohol BabyCalm a vrelo ho odporúčam - http://www.pilulka24.sk/babycalm-kvapky-15-ml?c... - naozaj sa mu po nich uľavilo a bolesti bruška ustúpili.
Keď mu sadlo to bezlaktózové mlieko, tak by bolo vhodné navštíviť gastro a alergo ambulanciu aby ho mohli lepšie vyšetriť a upraviť jedálniček, nasadiť liečbu a podobne.
Držím palce nech to prejde 😉

domca3333
9. máj 2014
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Ahoj Rony, myslim ze dcerka ti moze naozaj tak velmi znasat tie mliecka.. a hlavne ked sa jej hned tak viditelne ulavilo.. niekedy mozno staci iba vnimat rec a reakcie toho babatka.. a samo sa ti pokusa naznacit co je dobre pre neho a co nie..aj ked nie vzdy to je take jednoche..ja mam synceka a chvalabohu je to velmi kludne dietatko.. ale ked sme prechadzali kolikami.. nepomahalo nic :( ani satka.. ani cicikanie.. maly bol nonstop na mne a stale bol nervozny.. plakal.. ale ze hrozne.. skusali sme vsetky mozne rady.. pediatricka nam odporucila skusit kvapky na koliku.. aby sme maleho uz tak netrapili. ked nic nezabera.. na jej odporucenie sme skusili kvapky Coliprev... zevraj obsahuju enzym laktazu. niektore deticky sa nevedia nejako popasovat s cukrom a mozu mat aj alergiu na mliecko a to im sposobuje vacsie krce a bolesti ako inym detom.. prave taketo kvapky su na to vhodne. bohuzial nas drobcek bol presne tento priklad.. a kym sme cakali ze sa mu to zlepsi.. ze to cchce iba viac pozornosti a tak.. sa on trapil :( nastastie po vyskusani tychto kvapiek sa malemu viditelne zlepsilo a po par dnoch sa mu ulavilo.. brusko uz nemal take nafuknute, bol menej uplakany a viac spokojnesi.. 🙂 skus ich mozno aj pre tvoju dcerku.. obsahuju prave enzym laktazu.. cize ked mate problem s mlieckom prave toto by jej mohlo pomoct.. drzim palce.. sama viem ze to je hrozne pozerat sa na milovane drobceka a nevediet ako mu pomoct :(

tamaram283
18. máj 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

nam pediatricka na koliku odporucila kvapky Coliprev s enzynom laktaza.. niektore deticky maju problem stravit mliecko a cukor v nom a potom ich boli brusko.. naduva ich a maju bolesti :( co sa tyka zmena mlieka.. ked vidis ze drobcekovi nerobi dobre.. urcite by som ho zmenila a skusala vsetky mozne druhy a hladala to spravne 🙂

julia283
22. máj 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

urcite sa na to popytaj pediatricky.. drobcovi moze robit zle aj mliecko ak obsahuje laktazu.. a co sa tyka koliky.. ja nedam dopustit na Coliprev s enzynom laktazy.. vyborne.. malemu sa ulavilo po par dnoch.. nam ich odporucila priamo pediatricka.. 🙂 skus sa popytat

filipka3
31. máj 2014
Používateľ filipka3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od filipka3.

aj my sme kolikovali na Coliprev-kach 🙂 po par dnoch sme videli rozdiel. maly bol kludnejsi.. brusko nuz nemal take nafuknute.. mal proglem stravit cukor v mliecku. a vdaka enzynu laktaza, ktory obsauju prave tieto kvapky sa mu to zlepsilo. aspon tak nam to vysvetlila pediatricka 🙂

adka455
6. jún 2014
Používateľ adka455 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adka455.

nam zo zaciatku pomahalo hojdanie, odgrgavanie, masirovanie a cvicenie s nozickami.. neskor nam na koliku nezaberalo uz nic..skusili sme aj rozne kvapky a pripravky..jedine co nam zabralo boli Coliprev s enzynom laktazy co nam odporucila pediatricka.. podla jej vysvetlenie obsahuju zlozku ktora pomaha detickam stravit cukor v mliecku..a lepsie im z toho potom travi... po par dnoch nam kolika ustupila a maly bol spokojnejsi.. skus sa popytat pediatrcky. ja som bola velmi spokojna.. teraz na nich funguje aj moja sestra s dcerkou a ta ich zacala pouzivat skor.. a malicka ani nemala zatial take silne kolikovske "stavy"

zuznaa
11. júl 2014

Ja som nase dvojicky, hned od narodenia, dala na presnu rutinu. Kazdy den sa papalo o tom istom case a aj sa spalo o tom istom case. Samozrejme s vekom sa intervaly a casy prisposobili. Su na to knizky, ktore takyto plan detailne opisuju.

Teoria je, ze ked dietatko papa pravidelne, tak stihne mu stravit predosle papanie, skor ako pride dalsie. Pri papani na poziadanie, maminky casto daju mliecko vzdy ked babetko zaplace, lebo si povedia, co ak je hladne. Noverodenec by mal papat, kazde tri hodiny, potom sa to posunie na 4 hodiny. Samozrejme, ak krici pol hodinku skor tak mu treba dat najest, ale ak po hodine krici, tak to asi nie je hlad. Babetko chytro zisti, ze ked place tak pride prsnik. Prsnik je na papanie, nie na upokojovanie. Ak si zase dlhsie pospi, tak zobudit. V noci budik a zobudit.

Druha vec je grganie. Ak ma babeko problem s bruskom, tak kazde tri minuty skusit odgrgnut. Mozno sa mu to nebude pacit, ale radsej troska kriku pri grgani, ako vecer tri hodiny plac. Ak ma v bruchu vzuchovu bubliny, tak ho jednak bude boliet brusko a jednak sa poriadne nenapije, lebo ma falosny pocit plnosti.

Mne to fungovalo super, ziadna kolika, ani plac. Deti spali od 7mej vecer do 7mej rano od 7 mesiacov. Vsetci krutili hlavou, ze co im robim, ked som ich zobudila na papanie. Za par mesiacov zas krutili hlavou, ze ake happy a usmievave deti mame. Mozno to bolo iba stastie, ale za pokus to stoji.
Deti aj tak spadnu do nijakej tej rutiny, tak preco im ju nedat hned. Knizka je od Tizzie Hall Save Our Sleep. Je ale iba v anglictine. Mna pomohla super, ale samozrejme je to otazka nazoru.

amandas
29. júl 2014

my sme kolikovali asi 3 tyzdne. pediatricka nam hned pri prvych naznakoch odporucila kvapky Coliprev a ked to porovnam s kolikami detmi mojich kamaratiek tak si hovorim ze som stastna matka 🙂 urcite by som sa na ne popytala. a suhlasim so zuznaa co sa tyka rezimu pre deti. podla mna je to dolezite aby deti mali svoj rezim na zaciatku je to sice tazke, ale neskor si na to deti zvyknu a je to pre nich urcite lepsie akoby ich den bol cely halabala 🙂

lauricita7
31. aug 2014

na koliku jednoznacne kvapky Coliprev..bezkonkurencny produkt pre mna. a teda aj pre obe moje deti 🙂

betka999
7. sep 2014

vidim ze Coliprev ma vyborny ohlas 🙂 my sme ich tiez pouzivali. pri oboch detoch.. a teda chvalabohu. skusila som aj ine pripravky.. ale nic moc..

mamadana2
28. nov 2014
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

coliprev kvapky mame odskusane aj my s pozitivnym vysledkom 😎

2008moto
5. apr 2015

Aj my máme coliprev ale čo najviac pomáha je biolac baby kvapky keď začínajú bolesti tak mu dám päť kvapiek A do pol hodky už spinka.....my sme dávali bebu ha ale od toho nám malý grckal prúdom tak sme boli V nemocnici síce nám nepotvrdili reflux zmenili mu mliečko na bebu antirefluxovu pár dní to bolo dobré A začal nám zase byť horšie zase kŕče,grckanie A malý nám vracal jak keby tvaroh ale doktorka trvala nayom aby sme používali bebu ar Q mal stolicu jak tráva takú zelenú ale my sme na vlastnú zodpovednosť zmenili mlieko na france lait antirefluxovu už spájal štyri krabice A odvtedy nemal kŕče..teraz mal dva mesiace A od minulého týždňa nám plače A má také príznaky jak keby mu začali ísť zuby A odvtedy má stolicu žltú Ale V každej plienke.... A občas ma bolesti kým sa mevykaka...chcem sa Vás opýtať to je od nového mlieka alebo od zubov?alebo ako zísťim že mlieko neni dobré?normálne je že má stolicu V každej plienke? Ďakuje za odpovede

simca663
6. apr 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

nám na koliku pomohla zmena mlieka a kvapky coliprev... potom sa kolika zacala zmiernovat az ustupila. Bol to boj ale zvladli sme to. Dolezite je mat spravne mlieko, ktore bude dietatu chutit a nebude po jedeni plakach a tlacit naprazdno. Ked to zacne robit zistis ze nieco nie je dobre a vacsinou je to prave mlieko. A otazka od 2008moto - je to individualne ci ma dieta stolicu v kazdej plienke. Mozno ma riedsiu stolicu a preto kaka na viackrat.

miroslavakoc
25. sep 2015
Používateľ miroslavakoc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miroslavakoc.

Chcela by som sa vás opýtať. My tiež pridávame do UM kvapky Coliprev – pomáhajú nám. Koliky prestali 🙂 to sa veľmi teším. Ale moja otázka je dokedy ste dávali kvapky dieťaťu? Každý deň automaticky alebo ste po nejakom období prestali a čakali či už koliky prešli?

karolinkabielikova
1. dec 2015

Ahojte. Bojujeme s kolikou a tak hľadám všetky možné spôsoby ako na ňu. Doktorka mi odporučila cvičiť a rektálnu rúrku. V lekárni mi zas odporučili kvapky Coliprev, ktoré sú aj na podporu trávenia. Tak sa chcem opýtať - čo by ste mi odporučili vy?