Kurie oko u dieťaťa

malulienka
15. sep 2022

Ahojte
Syn má asi 3 mesiace kurie oko na päte. Spočuatku sme dávali náplaste, prokladali skalnú ružu, nepomohlo.
Používame na to teraz Duofilm už 3 týždne, ztvrdnutú kožu vždy odstránim.Teraz vidno čierne korienky.Čo s tým ďalej? Viem že stále natierať, aj sa snažim tie korienky vyštikávať.Ale bolí ho to.Ako ďalej?

pribinak
15. sep 2022

@malulienka ísť na kožné, vypáli za 5 sekúnd

maminkadeticiek
15. sep 2022

Povyatrihovat tubodumretu kozu okolo a skus cinto nepojde vybrat.Ked nie,tak ked ste uz na korienkoch tak zase len natierat duogilom a opakovat az kym.sa.nedostanes odstranovanim na zdravu kozu pod tym.

mia7811
15. sep 2022

@malulienka bezbolestne riesenie bez vypalovania a strihania .... Ist ku koznej a ziadat liek isoprinosine

kvietok173
15. sep 2022

Vyskusat na tampon tak aby nevadil v chodzi a namocit do jablcneho cota a prelepit a menist 2 x do dna a pockaj par dni. Mne nepomohlo ani vypalovanie stale sa mi vracali . Az jablcny ocot z DMka. A treba zvysit imunitu u dietata. Vitamin D, C a co uznas za vhodne.

sense
15. sep 2022

Uschnúť kožu poodstrihaz a opilnikovat a skúsiť vybrať, my sme mali kyselinu mravciu resp kvapky od lekára s kyselinou mravcou na to s tým ze sme mali natierať raz za dva dni. Môžeš aj citrónovú kôru namočiť na 24 hod do octu a potom priložiť a pre lepiť. Alebo ak moc boli ist na kožné nechať vypáliť, je to síce nepríjemné ale rýchlejšie ako ma bolieť kým to dáte doma do poriadku

kvietok173
15. sep 2022

@sense citronova kora v octe nepomaha to som skusala a ani to nedrzi na nohe. Jablcny ocot na vaticke. a prelepit a menit 2 x do dna je zaruceny liek. Ja som skusala bpvsetko od vypalovania cez duofilm a neviem co este a nic satle sa mi to vracalo. Ale dolezita je imunita.

bluemoon24
15. sep 2022

Kombinace tabletek hlivy ustricne (rano a vecer) + mazat verumalem (na predpis) i s takto velkym kurim okem si poradi do mesice. Koreny nevytrhavat, nema to ani moc smysl a fakt to boli 🙂

evaachesa
15. sep 2022

Joj chudiatko, to má dosť veľké. 😢 Duofilm som používala ale na bradavicu na nohe a to som ju mala oveľa menšiu a trápila som sa s ňou skoro 2 mesiace kým som sa toho zbavila. S dusíkom by to išlo asi rýchlejšie. Keď som chodila na strednú tak sa mi urobilo takéto kurie oko a na dusík som chodila ako na hodiny klavíra, no myslím že do mesiaca ho vypálili.
Inak ma vhodnú obuv? Sedí mu dobre? Lebo kurie oká vznikajú z tlakov z nevhodnej obuvi. Takže dajte pozor aby sa mu po preliečení neurobilo nové. 😐

grilazka
15. sep 2022

My sme spokojní s Koloid Forte,natieram 2x denne,nechám zaschnúť a prelepim leukoplastom. Ono to tak obieli,vyžerie to kurie oko a aj kozičku trochu okolo a potom to buď nájdem na leukoplaste aj s koreňom alebo si môže aj nohy vymacat vo vode a mu to odpadne samé.

marcellka32
15. sep 2022

V tomto stave ísť na medicinalnu pedikúru

sense
15. sep 2022

@kvietok173 tak každa mame s niečím iným dobre skusenostu

arasidka123
15. sep 2022

@malulienka potierať duofilmom...bezbolestné...

simca06022011
15. sep 2022

Tu odumretu kozu treba uplne dat dole, vzdy pri kazdom nanasani cohokolvek, oskrabat dole a naniest iba na kurie oko. U nas velmi zabral lastlvicnik a také pero na kurie oka (na jednom konci bol aplikator to velmi asi nepomohlo) ale na druhom taka kovova škrabka a bola super tie korienky postupne vysli hore a ja som ich pinzetou vybrala a zase natrela. Do mesiaca od objavenia sme mali pokoj (na zaciatku som išla iba tymi vecami z lekárne)

laurikagab
15. sep 2022

@malulienka dcera tak mala, používali sme z lekárne duofilm, potom sme boli aj u pedikerky, vybrúsila jej to..boli sme aj vypalovat ale len 3x..a nakoniec pri dome nam rastie lastovicnik a ten pomohol myslím, len som vždy vystikala tu kozu okolo aj tue cierne korienky. Dcera si to potom sama vystrihovala lebo mne nedovolila, vždy ju to bolelo..má 8 rokov. Mali sme to vacsie ako vy.

nikpa
15. sep 2022

@malulienka nechce sa mi veriť, že toto sa mu spravilo za 3 mesiace, no ale dobre. Muž mal niečo podobné len horšie ale ,,pestoval,, si to tam minimálne rok. Myslela som, že už mu nič čo sa dá doma použiť nepomôže ale nakoniec Kolodium forte mu to úplne odstránilo. No babral sa s tým niekoľko mesiacov, kvapkal tam hento a vždy si to po kuskoch s pinzetou vyťahoval čo sa dalo aby ho to nebolelo. Teraz tam už vôbec nič nemá. Takže ak sa ti chce s tým toľko paprat tak to kolodium časom určite zaberie ale ak nie, tak kožná to vyrieši za pár minút.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janicast
15. sep 2022

@malulienka skúsenosť..po všetkom možnom pomohlo len toto