Mesačný syn stále plače. Ako mu pomôcť?

mirki
23. mar 2013

Mam syna, ktory ma mesiac a uz dva tyzdne neustale place, ale nie len vecer alebo len rano, ale od rana do rana s par minutovymi prestavkami, kedy papa alebo uz od unavy zaspi na par minut a ked sa zobudi alebo prestane papat opat place a place!! Boli sme na pohotovosti, odbili ma tym, ze nema teplotu, nestraca na vahe, vyzera zdravo, tzn., ze ma koliku! Cika, kaka, masirujeme brusko, cvicime s nozickami, nic nepomaha!!!
Ma niekto skusenosti s niecim takymto? A najhorsie je na tom to, ze sa neda utisit, nic nezabera a nechcem aby dostal pruh;(((
Dakujem za kazdu odpoved

hamca
23. mar 2013

ahoj, moja svagrina mala podobny problem. Jej syncek mal velmi silne koliky a pravdupovediac plakal neustale od prveho dna az do priblizne 7 mesiaca. Nic nepomahalo. Viem, ze skusali nejake lieky, co im predpisal doktor, ale nic nezaberalo, tak ich doktori odbili, ze jednoducho musia cakat, pokial to prejde same. Asi som ti velmi nepomohla, co? 😒

xenicka13
23. mar 2013

ked kojis, davaj pozor, co zjes, moze mat aj reflux, skus zvysit matrac v postielke, a treba ho vela nosit v satke

mata1001
23. mar 2013

a kojis alebo ste na UM?ak ste na UM tak ho mozno boli brusko,treba vymenit mlieko...

anjelik87
23. mar 2013

Aj nas maly mal koliku je to hrozny plac. Dala som mu kvapky espumosan a odvtedy je pokoj! Proste zazracne kvapky urcite vyskusaj!

laura0
23. mar 2013

Potom je asi take uplakane dietatko.Mam kamosku, prezivaju to iste a uz ich maly ma 8 mesiacov .Predtym aspon castejsie spinkal ale teraz spi uz len 2x denne ,inak ho stale musi nosit na rukach len vtedy je ticho ,ale stava sa ze aj vtedy place.Nenarobis s tym asi nic ,jedine co ti zostava je dufat ze to raz prestane.Este sa ta opytam ci kojis alebo davas umele mliecko?Moze byt ze je hladny ,alebo mu nesedi mlieko a sposobuje mu to bolest bruska (ak davas umele mlieko) .Moja mala bola na umelom mlieku a plakavala po najedeni uz aj cez den tak som musela zmenit mlieko a bolo dobre.

mailinka
23. mar 2013

Ja mam kamaratku,ktorej tiez takto babatko neustale plakalo,mali kvapky na koliku,ktore samozrejme nezaberali,a nakoniec to nebola kolika ,ale zvacsena oblicka, a ta tlacila na creva a to sposobovalo bolesti,nechcem ta starsit,vobec to nemusi byt vas pripad,ale ja by som zasla k detskej doktorke,podla mna takyto neustaly plac nie je normalny. ☹ ☹ ☹

janulkama
23. mar 2013

skús si v lekárni kúpiť čistič a okúp ho v tom...možno je ušknutý 😉

palinkovamaminka
23. mar 2013

Skus knizku Najstastnejsi miminko v okoli. Su tam niektore celkom dobre triky, ked uz je velmi zle, napriklad ako dietatko pevne zavinut. Satku ak nepouzivas vyskusaj. Vacsinou detickam uplakanym nic nie je, len sa nevedia upokojit. A po 3 mesiacoch to vacsinou same ustupi 😉 V noci spinka dobre?

bohumila21
23. mar 2013

Aj moja malinka mala koliku davala som jej espumisan a potom jeej to po par dnoch preslo.. Tiez stale plakala nijako sa ju nedalo utisit na pohotovosti mi vtedy len povedali ze to kojene deti mavaju a to bolo vsetko..

mima86
23. mar 2013

ja som tiez nedavno citala v niektorom mamickovskom casaku o metode pevneho zavinutia. zevraj by to malo pomoct.

pingu1
23. mar 2013

no zrejme ma koliky

zuzsko
23. mar 2013

ahoj, uplne ti rozumiem. je hrozne pocut stale ten plac. Nasa mala plakavala priblizne do toho 3 mesiaca. teraz ma 5,5 mesiaca a je z nej usmiate slniecko 🙂 jasne ze obcas place, ale neda sa to porovnat s tym co bolo. skusali sme vsetko proti kolikam, mala som nastudovane knihy o placucich detoch. jednoducho niektore deti su uplakane, vraj 20%. nasa plakala vzdy okrem spania a kojenia. a moc toho teda od narodenia nenaspala...riesila som to tak, ze som ju mala vacsinou na prsniku, proste to potrebovala, aj v satke sa upokojila. neviem ti poradit nic konkretne, takych rad sa urcite docitas na internete vela, jedine viem, ze to prejde. aj ked ja som si myslela, ze to neprejde asi nikdy, bola som zufala...ale to cakanie stalo za to 🙂 drzim palce!

nadapolakovicova
23. mar 2013

ahoj môj malý plakal od narodenia v kuse. neplakal len ked papal a spal a to spanie bolo minimálne. tiež kakal a aj všetko vyzeralo byt v poriadku. až sme šli raz na pohotovosť lebo zacal vracať hrozne. na druhý deň nás operovali. malému diagnostikovali 3 doktori niečo čo ked ho otvorili bolo ok. mal nakoniec nedotočené črevá a ešte aj prirastené o zadnú brušnú dutinu. nechcem ťa strašiť ale ja mám takúto skúsenosť. každý mi vravel že to je normálne že niektoré deti tak plačú, že je to reflux alebo kolika ale ja by som byť tebou dala urobiť sono.alebo dáke vyšetrenia. možno má ozaj len koliku..

nikuska265
23. mar 2013

My sme si prešli tým istým, nedala sa nijak utíšiť, iba ak od vyčerpania zaspala. Bolo to hrozné, lebo to nebol plač,ale vresk akoby ´ju na nože brali, zvíjala sa, kričala, bola celá červená až fialová, hrozné, len čo si spomeniem mám zimomriavky a je mi do plaču. vyskúšali sme všetko, okrem cvičenia s nožičkami, rektálnej rúrky, všetky liečiky na koliky, krém na masírovanie bruška...... jediné čo mi dr. poradila bolo stále ju čičíkať na rukách a pohopkávať s ňou.... nepomohlo, už sa na to nedalo pozerať, ja som vyčerpanosti a stresu strácala mlieko, po 3 mesiacoch som už nemala skoro vôbec, dali sme UM a od vtedy je to najlepšie bábo aké som kedy videla. škoda, že nemohla byť síce dlhšie kojená, ale keď som videla ako je spokojná, bola som aj ja. treba vydržať, držím palce.

angellinka
23. mar 2013

nosit,nosit,nosit 😉 a fit lopta!a kojit 😵

moen
23. mar 2013

Moja tiez stale plakala, bolelo ju brusko, ale ked sme dali probiotika tak sa to zmenilo a mala som doma spokojne babo. Skus sa popytat od kedy to mozes zacat davat. Nam to doktorka poradil az v troch mesiacoch, dovtedy to bol len plac. Keby som o tom vedela tak by som ich urcite davala skor.

skvrnka
23. mar 2013

Zdravím,ja mámtri deti ale najviac plakal syn,dcéry boli lepšie,skúste si dávať pozor na stravu,ja som jdela len ryžu zemiaky a skoro ziadne ovocie.....hodne espumisanu sebe aj malému a často ho dávať na bruško,keď nebude plakať :(
Prajem pevné nervy ,musíte vydržať,držíme palčeky 🙂)

kaia
23. mar 2013

My sme mali rovnaky problem so synom 😝. Nas plakal od narodenia snad az do kedy nezacal stvornozkovat (7 mesiacov) 😨. Mala v tom urcite prsty aj kolika. Na koliku nam velmi pomohol tento zazrak: https://www.google.com/search?q=gripe+water&hl=...
Na Slovensku ho nemaju, ale v okolitych krajinach bezne 😉. Drzim palce, nech vam toto obdobie rychlo prejde 😉
Co sa tyka pruhu, dobra prevencia je prelepit pupcek vyvarenou mincou.

terina25
23. mar 2013

škoda ,že si nepísala,či kojíš alebo dávaš UM.Ak kojíš,tak možno zješ niečo ,čo mu vadí a potom ho bolí bruško.Alebo máš málo mlieko a nestačí mu to.Ak je na Um,tak možno mu ,,nesedí,, UM. Moj syn bol na tom rovnako.Kojila som ho,ale on sa nevedel dobre prisať.mlieko som mala,ale on asi veľa nevyťahal.a potom stále plakal.a ja som nevedela,či je hladný alebo ho bolí bruško.a nakoniec som zistila,že plače od hladu.Zistila som to tak,že som mu dala po nakojení ešte UM a celé ho ,,spráskal,,On bol taký veľký jedák a ostalo mu to aj teraz.jemu pomáhalo,keď som si ľahla na posteľ a položila si ho na seba -čiže bol na brušku a počúval tlkot mojho srdca.Ale napr.keď si ho takto vzal manžel,tak plakal.len pri mne sa ukľudnil.a takisto zaberalo nosenie na rukách,čo bolo dosť ťažké,keďže pri narodení vážil 3800 g.a neskúšala si s ním ísť trochu von,či sa neukľudní?alebo ho daj na balkón-samozrejme ho dobre obleč.a skúsila by som aj probiotiká-ja som dávala infant dophillus.skúšala som aj sab simplex+espumisan,ale tie moc nezaberali.a ešte ma napadlo-skús mu urobiť teplý kúpeľ a po kúpeli mu urobiť masáž tela.mne vždy pri tomto začal prdieť 😉

držím palce,aby to čím skor prešlo.neostáva nič iné len vydržať.časom sa to zlepší.

albao
23. mar 2013

Poznam, moja prva dcerka - nakoniec sa z toho vyklul reflux. Pri druhej som sa uz poucila a mala som doma elasticku baby-satku. To je zazracna vec, odporucam! Babetko spokojne, pri chodzi sa ukolise k spanku, citi maminku, tak je spokojnejsie, ... nie je to liek na vazne diagnozy ako tu niektore mamicky spominaju, ale na koliky a reflux to pomaha. SIce to nebude tiche babetko ako mavnutim prutika, ale urcite to hodne pomoze. Moja druha dcerka sa na to tak naucila, ze stichne len co vidi ako si uvazujem satku 😀 Drzte sa!
PS: vrchol placu novorodencov byva okolo 8 tyzdnov od terminu porodu (nie do skutocneho porodu). A vyrazne utisenie nastava medzi 12-16 tyzdnom.

martina12268
24. aug 2013

Môj syn stym mal problémy mal hrozne krce,plakal nespaval no hrozne niečo len si spomenúť.skúšala som všetko espumisan,sab simplex,krém na bruško cvičenie.nic nepomohlo až som jedného dna našla na nete Antikolikovu fľašu od tej doby čo ju mám malého ani neviem že mám!Skúste ju