Môže to byť skrytý reflux,kolika alebo niečo iné?

veronka2001
12. nov 2019

Dobrý večer mamičky. Synček má 6. týždňov a odkedy sme prišli z pôrodnice, máme problém s dojčením. Synčeka začnem dojčiť, zo začiatku pije pekne, niekedy možno hltavo. Po chvíli sa začne odhadzovať z prsníka, znova sa prisaje a zase odhodí a takto dookola- pritom vidím, ako by ešte papal. Robí pri tom niekedy aj mostíky. Potom spustí plač. Zdvihnem ho na grgnutie, niekedy si grgne, niekedy nie. Potom ho skúšam dokojiť, nakoľko sa napil málo a stále pýta ale nie vždy grgnutie pomôže. S mostíkmi pokračuje aj po odgrgnutí. Prdká aj kaká pekne. Prosím poraďte o čo ide.

veronikaszabova
12. nov 2019

Je dobre prisaty? Netaha aj vzduch?

anorev123
12. nov 2019

@veronka2001 ahoj, toto mi robil aj môj malý. Tiež som nevedela prísť najprv prečo to tak je no a nakoniec to bolo tým, že si zvykol na cumeľ z fľašky a tak sme pomaly prešli na umelé mlieko. Neviem či si mi dávala čajík alebo niečo z fľašky ale ak áno tak to môže byť možno tiež tým.

malinajahoda
12. nov 2019

@veronka2001 mne to príde ako reflux keďže robí tie mostíky.

veronka2001
autor
13. nov 2019

Fľašu mu nedávam, je plne kojený. Ale je pravda, že je naučený na cumlík. No ale keby to bolo tým, nerobil by toto už od začiatku dojčenia? On prvých cca 10min pije pekne a potom to začne. Čo sa týka techniky prisatia, snáď je dobrá, snažíme sa podľa návodu z mamily. A skrytý reflux sa dá ako diagnostikovať? U gastroenterológia? Malý negrcká vôbec, iba pri kojení takto vyvádza.

malinajahoda
13. nov 2019

@veronka2001 áno, na gastre. Aj moja malá mala tichý reflux. Ale jej na to inak prišli.