Neškodí Paralen bábätku?

6. dec 2020

Čaute baby.. Som v 19tt a strašne často ma boli Hlava, raz za dva týždne ma chytí taky záchvat že ti trvá aj 3 dni, nič nemôžem robiť. Niekedy si dám celý a niekedy pol paralenu.. Dr mi povedala ze môžem si dávať aj celý ale keď som bola naposledy na poradni som sa zabudla Spýtať ci ti neškodí.... Niekedy si dám aj dve tbl, inokedy sa snažím vydržať 🤨😪🤨

limetka69
6. dec 2020

Prve dva trimestre mozes aj ibalgin. Tak si daj ten, pomoze ti lepsie ako paralen a bude stacit jeden.

makova333
6. dec 2020

@limetka69 ibalgin, by som nedavala ani netehotna, nieto tehulka. Autorka paralen je v pohode v tehu.

limetka69
6. dec 2020

@makova333 to je tvoj nazor, ja sa riadim pribalovym letakom.

makova333
6. dec 2020

@limetka69 myslis toto? V prvých šiestich mesiacoch tehotenstva a počas dojčenia užívajte liek len na výslovné odporúčanie lekára. Ibalgin 400 sa nesmie užívať počas posledných troch mesiacov tehotenstva.

limetka69
6. dec 2020

@makova333 myslim toto Liek je kontraindikovaný v treťom trimestri tehotenstva. Počas prvého a druhého trimestra sa liek nemá podávať, pokiaľ to nie je jednoznačne nevyhnutné (majú sa užívať nízke dávky a liečba má byť čo najkratšia).
U mna je bolest hlavy nieco co musim nevyhnutne zastavit. Brala som ho ked to bolo na ne nevydrzanie. Nurofen-ibalgin sa dava uz malym detom. Nevidim dovod nezobrat ho ak je bolest neznesitelna. Ale ok nech si da 3paraleny ktore jej nepomozu.

makova333
6. dec 2020

@limetka69 skopirovala som ti pribalovy letak, viac k tomu nemam co dodat. Ibuprofen aj Paralen funguju na inych principoch (ich ucinne latky).

majamat
6. dec 2020

mne Ibalgin dali aj pred porodom, ked som prisla na vyvolavanie a strasne ma bolela hlava.

majamat
6. dec 2020

Paralen je v pohode,a le niekedy nezabera. kto nepozna riadne bolesti hlavy, ten nepochopi. pretrvavajuce bolesti hlavy 3 dni, to uz je neico, co vacsinou tazsie zabera na lahku liecbu a to su vacsinou bolesti, ked je clovek uplne nepouzitelny a bez liekov to jednoducho neustupi. dokonca ak sa niekomu vyskytuju taketo problemy, je ucinnejsie dat si nieco lahsie hned, lebo potom uz fakt tazko nieco zabera. na zaciatku to casto zabrani tomu, aby sa bolest naplno rozvinula.
no samozrejme ak Paralen zabera, tak je vhodnejsie ho pouzit.

ja mam bolesti hlavy z krcnej chrbtice a to niekomu neprajem ked sa to rozbehne, nezabera nic a lieky vyvraciam. to uz je potom na injekcie. nastastie ja tehu nei som,a le ked sa nieco podobne rozbehne u tehulky, je to horsie, kedze su obmedzene moznosti.
Ibalgin bezne uzivam a sice je to agresivnejsi liek, ale pokial ho niekto neuziva uplne denne, pripadne niekolkokrat denne, tak je to leik ako kazdy iny, neviem co je na nom zle. zle je podla mna napchavat sa opakovane liekmi, ktore nezaberaju, lebo v tkaom pripade je ich uzivanie zbytocne.

a co sa tyka komentaru, ze po porade s lekarom, to je podla mna taky alibizmus od vyrobcu. su leiky, co gynekologovia vobec neriesia a odporucia. aj napriek tomu to maju v pribalovom letaku. nap. aj taky Malox na palenie zahy a dokonca aj spominany Pralen to tam ma,a j ked hned za tym je navod ako to uzivat v tehu.

nikpa
6. dec 2020

Paralen v pohode, odobril mi to gynekológ aj obvodna, ibalgin radšej nie

queen_mary
6. dec 2020

Paralen mozes v klide, aj 2 tabletky denne. Ale teda nie dlhodobo. Napriklad tyzden v kuse plna davka uz je vela (kazde 4 hodiiny).Ale do tyzdna 2-3-4 tabeltky su v poho.

queen_mary
6. dec 2020

Pripadne si vypytaj nieco od obvodnej/gynekologa. Mne v nemocnici davali na migreny nieco silnejsie, aj ked som bola tehotna.