Striedanie jednej autosedačky do dvoch aut

zdenin
21. okt 2013

ahojte potrebujem radu.. plánujem kúpiť autosedačku 9-36kg problém je v tom že nemôže zostať v jednom aute pretože ma vozia rôznymi (niejeto o luxuse ale nemam vodičák) ako sa manipuluje z takou sedačkou? je to vôbec možne bez obtiažností ju "odmontovat a primontovať" z auta do auta? dakujem

aadulik2110
21. okt 2013

@zdenin my máme autosedačku 9-36kg.... nestriedame to veľmi často, ale čas od času si švagor berie malého a nie je to problém.... na prvý krát je to trošku maturita, ale časom sa to zautomatizuje... určite mi trvá menej ako 1 min. odmontovať autosedačku a ďaľšiu 1 min. ju namontovať do iného auta. A inak má to ešte jednu výhodu takáto autosedačka - dá sa z nej spraviť len "podsedák" a keď raz švagor potreboval požičať a my sme ju nepotrebovali,tak nebol problém...

jul11
21. okt 2013

@zdenin ahoj,klasicka autosedacka sa pasom vzadu pripina o opierku v aute.existuju autosedacky s pultikom,ktore len postavis do auta a pas ide cez pultik.najlepsie je si to pozriet,su videa na you tube.tu su typy Cybex Isis,CybexPallas,Kiddy.my mame cybex isis a sme spokojni,v pohode vieme prelozit.nie je asi velmi tazka,vazi 9kg,takze lahsia ako mala a viem to aj ja,tie co sa montuju by som asi nezvladla.

graceful9
21. okt 2013

@zdenin klasická nie je problém, poloziš a pripneš pásom....ty asi myslíš tú s isofixom...tam to asi bude obtiažnejšie...ale všetko sa dá 🙂 al. si kúp normálnu, bez isofixu 🙂

zdenin
autor
21. okt 2013

@graceful9 najprv som chcela s isofixom ale to asi ani netreba som sa rozhodla...tak všeobecne som nevedela ako sa priputava sedačka kedže vajco je prenosne a tie velke vídam v autach namontovane tak som nevedela či to ma nejaky lahky sposob montovania xixi

h2
21. okt 2013

@zdenin Ahoj, my sme takto menili sedačku asi pol roka a potom sme si radšej kúpili ešte jednu, predsa len, budeme ich používať ešte zopár rokov a to neustále menenie nám už išlo na nervy. Finančne to zase nie je až taká položka (sedačka nás stála cca 70 € každá, mali sme dve rovnaké.)

zdenin
autor
21. okt 2013

@h2 no aj ja by som brala aj dve ale je mi luto tolio penazi 2x ..a aku mate 9-36kg ci ?

h2
21. okt 2013

@zdenin No, nechcem klamať, presne to neviem, ale viem, že keď sme ju kupovali, tak sme vyberali takú, ktorú bude môcť používať čo najdlhšie, takže asi áno. Nám to ako na potvoru vychádzalo tak, že práve, keď som potrebovala odviezť malého ja, tak mal sedačku v aute tato a naopak, párkrát sme si pre to vymenili autá, ale ja oveľa radšej jazdím vo svojom, v mužovom sa necítim taká istá a je aj veľké, zle sa s ním parkuje, ja mám malé "babské" autíčko, tak preto sme radšej tých 70 € obetovali. Ináč tiež nie sme žiadni milionári, pre nás sú dve autá nutnosť, obe sme kupovali z druhej ruky.

radlinka
22. okt 2013

@zdenin ahooj, no my sme to prave riesili, mame sportove RECARO takze sa stale prehadzovalo z jedneho do druheho co sa vcelku dalo, lebo to mal na starost MM, ale uz mi to prislo narocne presuvanie. Tak sme dostali za super cenu Maxi Cosi Tobi 2nd hand a mame teraz pokoj 😉 Inak som rozmyslala uz aj o podsedaku, lebo je to tiez velmi prakticke od urciteho veku na jazdu po meste ako stvorene (a hlavne bezproblemova manipulacia).

tova
22. okt 2013

@zdenin ano, je to lahke, rovnako ako ked sa pripinas pasom ty, trva to par sekund. Pas potiahnes do medzery poza chrbat sedacky a pripnes do sedadla. Potom dieta pripnes pasom v sedacke rovnako ako vo vajicku. Ja sice mam sedacky v aute stale, ale syn ma zvyk ich po kazdej jazde rozopnut sedackovym pasom takze musim zakazdym zapinat. Ja susedu vidim stale ze prehadzuje z aut sedacky pre tri deti, vajicko, podsedak aj tu 9-34kg.

stanislavao
22. okt 2013

@zdenin ja si sedacku bezne prehadzujem z auta do auta, lebo mame dve. neni vobec problem ju odopnut a opat zapnut. a tak isto to robi aj svagrina. nevidim v tom ziadny problem. namontovanie trva len o trolinku dlhsie, ako zapnutie pasa, lebo pas treba prevliect ce 2 otvory a poza sedacku.