Dovolenka v Thajsku s 3-ročným dieťaťom?

pingu1
2. okt 2011

ahojte hladame dovcu v thajsku a netusime kam. nechceme komercny komplex. neviem ci brat trojrocne dieta, alebo nie..

julianna78
13. okt 2011

@pingu1 ahoj,a vieš aspon približne kam by ste chceli a na ako dlho?Ked nechceš komerčné komplexy tak ti odporúčam ostrov koh phangan,v ponuke cestoviek nenájdeš.Pre dieta ideálne miesto,keby sa niečo prihodilo je tam aj nemocnica.Opustenejšie ostrovy s dietatom neodporúčam.Koh Samui,Phuket,Krabi komerčné,ale nájdu sa krásne miesta🙂Phi phi nádherné,ale tak na 4dni.S 3ročným dietatom úplne v pohode,moja dcérka bola vlani 1krát a to mala 18mesiacov,tento rok ideme zase.

pingu1
autor
14. okt 2011

@julianna78 nemam predstavu, ale chceme si len letenky kupit.

julianna78
14. okt 2011

@pingu1 na Thajsku je úžasné,že netreba nič dopredu riešit,ubytovanie nájdeš bez problémov,doprava super.
Predpokladám,že priletíte do Bangkoku,tak by som možno pár dní ostala tam a potom sa vybrala dole na juh,bud letecky na Koh Samui alebo do Surat Thani.Ja ked nemusím nelietam,tak z Bangkoku sa presúvame nočným vlakom,spací vozen o 7ide z BK a v Surat Thani je ráno,malá sa krásne vyspala a je to lepšie pre nás ako lietadlo,cena letenky a vlak.lístku je rovnaká.Surat thani je vlastne križovatkou a môžeš odtial bud smer Krabi,Phuket,Phi Phi alebo druhá strana Ko Samui,Ko Phangan.
Keby si potrebovala ešte niečo vediet rada poradím.

pingu1
autor
14. okt 2011

@julianna78 no vidis, napriklad taketo nieco som nevedela, ze sa da ist aj vlakom. asi aj tak by sme to poriesili. v BK by som ostala asi na zaver, pre istotu, aby sme stihli lietadlo, lebo tohtorocna dovolenka sa nam kvoli zmeskaniu predlzila

kilian
14. okt 2011

@pingu1 ja by som dieta nebrala.ale to musis ty rozhodnut.ja ked som bola v thajsku,tak som moje dve male dievcata nechala u babky.vtedy mali asi rok a pol a tri roky.dodnes nelutujem,ze tam neboli s nami,thajsko nieje najbezpecnejsie.

julianna78
14. okt 2011

@pingu1 môžeš aj na záver ostat,my to vždy tak robíme,po prílete sa na týžden presúvame do Pattaye sa aklimatizovat a potom ideme na juh.Pattaya je však brutálne komerčná a velmi rušná.

@kilian a kde ste boli,bodla mna thajsko je z azijských krajín najbezpečnejšie,chodíme tam už niekolko rokov na celú zimu a zatial som žiadný problém nemala,nebezpečná bola Kambodža tam by som dieta určite nebrala.V thajsku máš na každom kroku tourist police.

kilian
14. okt 2011

@julianna78 pattaya, 😖 tam som toho videla dost co sa tyka bezpecnosti. 🤐

pingu1
autor
14. okt 2011

@kilian no my rozmyslame, ci ju vziat,alebo nie...ale chceli by sme. ved bude mat uz vyse 3.

pingu1
autor
14. okt 2011

@kilian co si videla?

julianna78
14. okt 2011

@kilian v Pattay sme boli niekolkokrát,ale nič nebezpečné som nepostrehla 😉 Boli ste však na tom najrušnejšom a najkomerčnejšom mieste,kde sa ani v noci nespí.Pattay určite pre dieta nie je najlepšie miesto,ale sú tam aj kludné štvrte ako Naklua s peknou plážovou promenádou.

kilian
14. okt 2011

ako cez den vsetko ok,ale vecer to bolo uz ina kavicka.tam ti hadam aj deti ponukali na kupu.a ta premavka. 🙄 🙄

pingu1
autor
29. okt 2011

@julianna78 ahoj, a ako je to tam s ubytkom na tych ostrovoch? nie je to tam samy hotelovy komplex? da sa nieco najst aj priamo tam? a co strava? nechceme ziadnu pol penziu, chceme chodit kade tade a jest bar co

julianna78
29. okt 2011

@pingu1 pingu napríklad na koh phangane nemáš ani jeden hotelový komplex,ubytovanie riešim vždy na mieste,máme prenajatý dom,nie je problém nájst ubytovanie a netreba riešit dopredu.Na Koh samui už sú aj väčšie komplexy,môžeš bývat bud v hotely,prenajat si apartmán alebo dom.Pattaya je samí hotelový komplex a velké kondomínia,kde si vieš prenajat byt.
Aj keby ste šli cez cestovku,tak polpenzia nie je v ponuke,máš v cene ranajky.Strava je super a dá sa najest kdekolvek,na každom kroku sa niečo dobré varí a za smiešne sumy.Napríklad velká grilovaná ryba stojí cca 3eurá,ryža s mäsom 1,50 a super nudlová polivka 1eur.Ceny v reštauráciách sú o trolilinku vyššie,tie ceny čo som písala sú ked sa stravuješ vonku na ulici a sedíš na plastových stoličkách 🙂 je to bezpečné a čerstvejšie ako v reštaurácii.A môžeš íst napríklad do tesca kúpit čerstvé krevety a oni ti ich tam zadara ugrilujú.

pingu1
autor
29. okt 2011

@julianna78 a vy idete na koh phangan? prosim ta, vedela by si mi poslat par foto co ste tam boli? dam ti adresu mailovu
majster.sveta@centrum.sk
dakujem
fakt sa nevieme rozhodnut, ja by som asi skorej riesila zo strany indickeho oceanu, ale faakt neviem. ten sa mi zda byt teplejsi, ale hentam je to asi jedno co?

julianna78
29. okt 2011

@pingu1 večer pošlem niaké fotky.
A je jedno na ktorú stranu ideš,teplo je všade 😎 Môžeš aj na obidve,križovatkou je surat thani a odtial ideš bud smer krabi,phi phi,phuket... alebo alebo na opačnú koh samui,koh phangan....
Kedy máte v pláne íst?

pingu1
autor
29. okt 2011

@julianna78 asi az buduci rok niekedy v aprili, maji. este neviem

zdeniii
29. okt 2011

@pingu1 ahojky, Thajsko je bezpečné nebála bych se toho pokud jste dobrodruzi a nebojíte se, tam není opravdu čeho. Všude je čisto i když jsem někde v horách a tak. Když jsme tam byli my s mužem tak tam turisté měli s sebou i mladší dítka...
Otázkou je špíš na jak dlouho tam chcete a co od toho očekáváte a jestli to má smysl brát tam takhle malého prcka nebo ho raději nechat doma...

martinka87
29. okt 2011

Sice nemame deti,ale Thajsko byla bajecna dovolena a rodin s detickama jsme potkali take dost!! Jeli jsme Bangkok-Koh Samui-Koh PhiPhi-Krabi-Bangkok .

pingu1
autor
4. nov 2011

@julianna78 ahoj, dakujem krasne za fotky. no si ma dobre nabazila. naaadhera. este mi prosim povedz... to pridete do bangkoku a tam si kupite letenky? kolko sa tam caka? lebo chceli by sme ist trebars aj na dva tri ostrovy v ramci thajska.

julianna78
4. nov 2011

Pingu nič nemusíš riešit dopredu,prídeš a kúpiš listok.Letenku ak chceš môžeš aj dopredu z bangkoku do surat thani kúpit kukni air asia,ja som však nikdy dopredu nič nekupovala,všetko riešim na mieste.
My ideme dole z Bangkoku vlakom,vystúpiš v surat thani a už tam budú thajci a spýtajú sa ta kde chceš íst,povieš napr.koh phangan predajú ti lístok nalepia ti nálepku na triko,naložia do autobusu,odvezú do prístavu a hotovo🙂 ideš smer koh phangan 😎 Nič nemusíš planovat,rezervovat,kúpiš si listok kde chceš a kedy chceš,majú to velmi dobre zorganizované.Ked budeš chiet íst z koh phanganu napríklad na krabi tak vieš v cestovke kúpit kombi lístok lod+bus.Ubytovanie takisto nájdeš bez problémov,odporúčam ti kúpit sprievodcu lonely planet alebo rough guide,tam máš opísané jednotlivé pláže,vyber si kde by ste chceli ist a taxíkom sa dajte odviezt a tam už si vyberieš ubytovanie.ja nikdy ani ubytovanie nerezervujem dopredu,lebo neviem ako sa mi bude páčit a potom nemám problém presunút sa inde.Je dobré požičat si na phangane skúter a viete
všetko pobehat,na koh samui nie tam je už väčšia premávka,ale na krabi tiež v pohode./plne najlepšia kniha je od lonely planet southeast asia on a shoestring,žltá biblia cestovatelov🙂tam je však už viac krajín.Ja som si tú knihu kúpila v Singapure,ked sme sa zo dna na den rozhodli íst na Bali a nemala som šajnu kam, ako a kade.

radka_h
5. jan 2012

V Thaisku jsem byla 2x a pokaždé Pattaya Koh Chang a Bangkok. To jsme s manželem byli sami, ještě bez syna, takže jsme ten noční ruch vyhledávali 🙂 Ale dnes se často bavíme o tom ,že tam poprvé vezmeme našeho 3 letého syna. Pattayu by jsme asi vynechali a jeli by jsme rovnou na Koh Chang je to úžasné místo typické pro rodiny s dětmi. pláže čisté voda průhledná a je tam super věc , že je furt voda max. po kolena, takže pro děti ideální. Je tam klid hodně přírody.Tam být tak 14 a zhruba na týden někam třeba na Koh Samui na různý sloní opičí tygří krokodýli atd. show. Jestli můžu doporučit dej si do vyhledávače Klong Prao Resort na Koh Changu a uvidíš sama 🙂

pingu1
autor
6. jan 2012

ahojte, tak sme si bookli len letenky a ubytko budeme riesit priamo tam

raffaella
6. jan 2012

Baby, a ako vam krpci zvladali cestu? My sme boli cca 3 roky s mm (este ako bezdetni) v Indonezii a ten let bol pre mna cistym utrpenim...taky zapal priedusiek som chytila z toho, ze rovno som musela vyhladat lekara a ist na antibiotika 😒 Ako inak dovolenka supis, ale ja si neviem predstavit ako dieta zvladne let. My sme najdlhsie leteli do tej Indonezie, cca 23 hodin, naspat az 26, elbo sa pokazilo lietadlo a presmerovali nam let cez Frankfurt, takze naspat 3 lietadlami 😖 Ja velmi tuzim ist do Thajska, muzovi sa tam ale nechce velmi, tak ale Azia je lacna a ked uz nic ine, tak aspon prirodu a jedlo 😉

raffaella
6. jan 2012

Som este zabudla povedat, ze mala bude mat v marci 2 rocky, rozmyslala som ze tak keby sme isli ako s trojrocnou. Tento rok sme boli len tuto v Turecku, cesta cca 2,5 hodiny, dali sme Kinedryl, hodinku pospala, zvysok jak z divych vajec 😀

pingu1
autor
7. jan 2012

@zdeniii
@julianna78
ahojte kocky. chcem sa spytat na ockovanie. ideme koncom aprila a neivem, ci sa mam dat ockovat proti zltacke a brusnemu tyfusu, alebo nie. samozrejme, ci mam dat aj malu.. moc sa mi do toho nechce, ale nahoda je blbec.

elise
7. jan 2012

babulky a nebojite sa že vám nasadia drogy? do nejakých reklamných alebo darčekov čo si kupite pripadne do batožiny? ako riešite toto?

julianna78
8. jan 2012

@pingu1 žltačku si daj zaočkovat,tá sa odporúča každému cestovatelovi,takisto daj aj malej.Brušný týfus a ani iné očkovania riešit netreba.

@raffaella my sme momentálne v Thajsku aj s 2,5r dcérkou a bola s nami aj vlani to mala 1,5r.Cestu zvládla super,ja som schválne vyberala nočný let,takže malá mi prespala celý let .
@radka_h skúste sa ist kuknút dole na juh Koh phangan,Koh samui alebo na opačnú stranu Phuket,Phi Phi,Krabi tam sú neskutočne krásné pláže a nedajú sa ani len porovnat s koh sametom,ko changom a Pattayou hoci Pattaya je moja srdcovka😀

@elise to je len vo filmoch 😀 Ale napríklad ja si kufor vždy zamknem a opáskujem a samozrejme ho nenechám bez dozoru.

raffaella
8. jan 2012

@julianna78 dakujem za rady. Urcite kuknem aj tie miesta, ktore radis, ak sa tam raz vyberieme. Verim ale, ze ano 😉
@pingu1 ja som sice v Thajsku nebola, ale ked sme sli do inych krajin, tak sme si dali zltacku, tyfus a dokonca aj zltu zimnicu zaockovat. Ale tam sa to odporucalo. Priznam sa, tyfus by som zvazila pokial by som nebola v rezorte (my sme boli v rezorte prvykrat len tento rok, skrz pohodlnosti), ale samozrejme je to na vas. Ja som napr. v Mexiku ochorela na infekciu E.coli (voci ktorej sa neockuje) a nebyt rychleho zasahu, asi sa to neskonci dobre 😉 Skor teda dbat na hygienu, ale to asi vies. Inak pozor na ockovanie na hep. A+B, treba dostatocne v predstihu, moj manzel schytal ako reakciu na ockovanie pasovy opar, s ktorym musel na pohotovost do fakultnej nemocnice 😉

smilla_jaspersen
8. jan 2012

@julianna78 - nevedela by si pls odporucit nejake ubytko na phi phi? sme v stadiu zvazovania dovolenky (thajsko, bali,alebo len stredomorie?) a cistou nahodou som zabludila na tuto diskusiu...a musim povedat, ze tvoje prispevky nas velmi silne priklonili k thajsku 🙂 pred rokmi sme boli (este bezdetni) na kho-pan ghane a bolo skvele! Teraz by sme mozno xceli vyskusat druhu stranu, tentokrat uz s dvojrocnou dcerkou. Jedine co ma odradzalo bola cesta, nielen let do bangkoku, ale aj z bangkoku na ostrovy, pretoze uz len cesta autobusom na letisko v bangkoku je otravne dlha, nehovoriac o tom, ze tam treba byt hodinu pred letom. Ale ten vlak sa mi velmi pozdava!!!!

pingu1
autor
8. jan 2012

@raffaella no tych neziaducich ucinkov sa bojim jak cert kriza. to je fakt. ach jaj, ale co ked to musi byt...