Ako postupovať pri škodovej udalosti?

31. júl 2022

Zienky, vecer do nas niekto drgol a samozrejme skoda na aute. Ja som zaciatocnik a mlady mal cerstvy vodicak. On bol na vine. Mame vypisane tlacivo sprava o nehode. On ju musi do 15 dni nahlasit svojej poistovni.

No a tu sa pytam, lebo som sa to nikde nedocitala ako dalej postupovat. 🙈 Ked on nahlasi skodu ako vinnik svojej poistovni, tak ja mam tiez zavolat do svojej? Alebo rovno zavolat do servisu, viem ze tam sa riesia poistne udalosti. Ako sa to potom vybavuje? Som z toho jelen 🙈 Mlady absolutne nevedel.

ak_tak0202
1. aug 2022

Nekontaktuješ svoju, obaja hlásite škodu v jeho poisťovni, ty ju nahlasuješ ako poškodená.

sasa1310
1. aug 2022

Rovno do servisu ideš, keď ti on dá číslo poistnej udalosti

macilaci
1. aug 2022

@sasa1310 nie. Kým nebola urobená obhliadka, auta sa nemôžu ani dotknúť. Do servisu môže ísť ale max tam odstaviť auto😉

sasa1310
1. aug 2022

@macilaci obhliadky sa robia rovno v servise

macilaci
1. aug 2022

@sasa1310 no nie. Keď je auto pojazdné niektoré poisťovne - Koop, Kowa - ju robia v Slovexperte.

tanapeta
1. aug 2022

Zavolas buď jemu alebo do jeho poisťovne a vyžiadaš si číslo poistnej udalosti. Zavolas do servisu, poprípade rovno pôjdeš, ja chodím vždy do predajne, kde som auto kupovala, kedze každá ma aj servis. Oni sú prepojení s poisťovňami, nahlasis číslo poistnej udalosti, im by to mali v PC už vyhodit všetko ohľadne poistnej udalosti a oni si už riešia aj obhliadku od poisťovne a dohodnete sa už priamo na oprave. Po oprave už potom čakajú na krycí list z poisťovne a berieš si auto opravené. Niekedy sa to rieši cez tvoju havarijnú, stačí potom zavolať do tvojej poisťovni, postup je rovnaký.

tanapeta
1. aug 2022

@macilaci x-krát som to riešila. Vždy sa robili obhliadky priamo v autorizovanom servise. Ešte som osobne nemala inak

simca06022011
1. aug 2022

My hlásime aj do svojej poisťovne vzdy, zvysok uz si medzi sebou riešili. Dali vediet a prišli aj na obliadku ak bolo treba (boli veci kt. Sme neopravovali, dostali sme iba nahradu skody)

macilaci
1. aug 2022

@tanapeta my máme servis, nie autorizovaný a bolo x krát že sa bralo do slovexperty. Nie len autorizované servisy opravujú. A ani nevieš či to potom technik zo servisu nebral k nim😉keď dohadujes obhliadku vtedy dohadujes aj miesto obhliadky.

tanapeta
1. aug 2022

@macilaci mám 3 auta rôznych značiek. S každým som prišla k predajcovi a rovnaký scenár. Bavím sa o autorizovaných servisoch priamo danej značky auta, kde som aj auta ako nové kupovala. A nie, nebrali autá na obhliadku. Obhliadkar vždy prišiel tam. A viem to veľmi dobre, vždy sa píšu mimochodom pri vstupe počet km a pri odchode musí sediet počet km na preberacom protokole. X-krát mi technici povedali, že musia počkať kedy príde obhliadkar.

autor
1. aug 2022

Takze zavolam do svojho autorizovaneho servisu, dam im cislo poistnej udalosti a oni aj pridu na obhliadku auta a vyriesia si to medzi sebou? Lebo moj servis auta ma tieto sluzby. A napadlo ma naco volat do svojej ked ja so. To nezavinila a platit nebudem. Havarijnu nemam.

tanapeta
1. aug 2022

Do svojej poisťovne nevolas, to iba v prípade, že by si to chcela svojou havarijnou a tvoja poisťovňa by si to potom vymáhala od jeho poisťovne. Hej, zavolaj si do svojho servisu, nadiktuj to číslo a oni ti povedia, kedy budeš môcť prísť rovno auto priviesť. Ostatné som ja už neriešila nič. Prišla som tam, podpísala papiere, počet km a potom mi už len volali kedy si môžem prísť po auto. Ja si bravam aj náhradné vozidlo, ktoré hradí poisťovňa vinníka

sasa1310
1. aug 2022

@macilaci ty mi chceš tvrdiť, že servisák zoberie auto bez môjho vedomia niekde na obhliadku do poisťovne? Keby spravil škodovú udalosť cestou tam, tak ako to riešite potom vo vašom servise, keď si toto dovolíte.

autor
1. aug 2022

Oki Dakujem a treba volat aj do jeho poistovne ze som poskodena?

macilaci
1. aug 2022

@sasa1310 my si to nedovolíme. Nikde som nepísala že my berieme autá 😉majiteľ ide autom. Ale to je jedno. Najprv treba PU nahlásiť v poisťovni vinníka, aj vinník aj poškodený následne kontaktovať servis a čo už oni ako riešia s obhliadkarom a poisťovňou ma byť v službách servisu. Pekný deň.

macilaci
1. aug 2022

No hlavne tam treba volať. Tvoja poisťovňa s tým nič nemá, rieši to poisťovňa vinníka.

katkakatarinka
1. aug 2022

Určite zavolaj aj Ty ako poškodená aby sa nestalo že mladý náhodou nenahlási. Ide len o istotu pre Teba. A na infolinke Ťa už budú navigovať. Čo sa týka opravy/obhliadky, poisťovňa môže mať zazmluvnené rôzne servisy v tvojom meste a mala by Ti dať ich zoznam aby si vedela kde dať auto opraviť. Samozrejme az vtedy keď povedia či pošlu niekoho na obhliadku alebo máš ísť rovno do servisu.Pokiaľ tvoj autorizovaný servis je zároveň aj zmluvným servisom poisťovne, je to o to jednoduchšie.
Hlavne! Zavolaj do poisťovne a oni Ťa budú navigovať - jednoduchšie riešenie ako čakať na rôzne odpovede od ľudí na MK.

autor
1. aug 2022

Dakujem zienky vyriesene ❤❤❤