Chcem dojčiť

deny1983
12. máj 2014

Dobry vecer,

mam 3mesacne dieta a dojcila som aj som dokrmovala, jednoducho zo zacitaku som nemala takmer mlieko, takze som musela, kym sa tvorba nerozbehla viac.
zlepsilo sa to, ale aj tak prsnik nestacil, musela som davat aj flasu. Po takomto stravovani, prsnik, dokrmovanie, cca po troch tyzdnoch zacala mat dcera bolesti, koliky, neodchadzali vetry, v stolici boli nespracovane zvysky mlieka ... krmenie vyzeralo asi tak, ze akonahle prehltla mlieko, zislo do zaludka a zacal plac a skrucanie, rev... na flasi to bolo strasne, na prsniku tiez. dali nam bezlaktozove mlieko, po tyzdnovom uzivani sa stav zlepsil o 80 percent by som povedala. beriem lieky na zastavenie laktacie, ale mam pre mna nove info, ze dojcit mozem aj ked je napr intolerancia na laktozu, no nechcem opat prezit to co sme prezivali pri dojceni a normalnom um s laktozou. na istom webe mi laktacna poradkyna napisala, ze dieta neplakalo od bolesti, ale od nedostatku mlieka, co sa mi vobec nechce verit, plac od hladu a plac z bolesti je uplne iny. k tomu mala dostatok mlieka, normalne svoju davku, len to hrozne znasala. ja chcem strasne dojcit, ako to mam spravit, aby nemala tie bolesti, urcite s tym ma nieco laktoza, po vymeneni mliek sa polepsilo o vela ako som spominala, ale zas jej dat prsnik a zase tie bolesti, to nechcem. dakujem vam za radu.

luba41
12. máj 2014

@deny1983 ja by som na Tvojom mieste osobne kontaktovala skúsenú laktačnú poradkynu...presne s nou rozobrala od začiatku celý vývoj dojčenia -niet nad osobné stretnutie../aj ked odpoved na stránke bola obsiahla/...tie prejavy sa skôr podobajú na alegiu na BKM / pri doržiavaní prísnej bezmliečnej diety sa dá normálne dojčiť/...a lekár prepísal bezlaktozové mlieko len tak bez nejakých testov?

deny1983
autor
12. máj 2014

@luba41 hej, bez testov, s informaciou, ze jej otec mal taku alergiu.

deny1983
autor
12. máj 2014

@luba41 len neviem aku presne, ja s nim nie som v kontakte, proste viem, ze nemohol mlieko, nejake minimum len napr troska do kavy asi toleroval, neviem vobec co to mal za problemy... a vyrobky a jedla kde bolo mlieko nejedaval, resp nemohol.

lulu369
13. máj 2014

@deny1983 ja som niečo také s detičkami nemala, no myslím si, že dojčiť môžeš aj v tomto prípade...ale najskôr by som sa určite poradila s nejakou skúsenou laktačnou poradkyňou.

dobromila1111
13. máj 2014

@deny1983
Aj nam pomohlo bezlaktozove mliecko. Da sa aj tak kojit,len Ty nesmies jest absolutne nic mliecne.Tzn. mlieko,syry,jogurty a pod. A to pomoze,uvidis🙂
Zelam vsetko dobre!

luba41
13. máj 2014

@deny1983 ved práve, laktozová intolerancia u detičiek je velmi zriedkavá a skôr sa objavuje u dospelých...presne ako Ti napísali v odpovedi, že je nesprávne zamienaná za alergiu na BKM.. a ked som si ešte raz prečítala popis vývoja dojčenia - najväčšia pravdepodobnosť je zlá technika dojčenia a s tým súvisiace problémy.. aj "kolika " je v podstate výsledok nesprávnej techniky..u vás hned od začiatku fľaša, potom pravdepodobne zlé prisatie, z toho ešte viac znížená tvorba mliečka, možno menej kontaktu s dieťaťkom / kedže máš aj väčšie dieťa/..dieťa potrebuje byť s mamou a veľa nosené, spoločné spanie-to pomáha stimulovať tvorbu MM atd..takže čo najskôr si zožen tú laktačnú domov, ona vie vyhodnotiť situáciu a môžete sa vrátiť k dojčeniu, ešte nie je nič stratené, len to bude trochu náročné..

emocia
13. máj 2014

@deny1983 ahoj, píše ti poradkyňa laktačná a pre život s bábätkom. Ak si z BA alebo z jej blízkosti, ozvi sa mi, tel. kontakt nájdeš dolu na mojich weboch. Správne ti radi mamičky tu nad mojím príspevkom. osobné poradenstvo je v tvojej situácii cestou na zlepšenie, vyriešenie situácie. Nie je možné takúto zložitú situáciu riešiť e-mailovou cestou. Pozdravujem, Alena poradkyňa BA

demetria
13. máj 2014

Dietatko moze mat vrodenu laktozovu intoleranciu, moze to byt aj dedicne, staci vygooglit. 🙂
A vtedy skutocne vadi akekolvek mlieko. Vraj pomahaju kvapky coliprev, to je enzym laktaza. Laktacne poradkyne ti urcite poradia ako na to 🙂

kimmie
13. máj 2014

@deny1983 Ja som mala ten isty problem. Moj syn sa pri kojeni vzdy odtrhal a plakal a plakal aj 2 hodiny v kuse. Ako som neskor zistila, on nzenasal mliecne vyrobky v mojej strave a tak som ich uplne vyradila. Zacala som zacala brat kazdy den 1200 mg calcium (maju to v lekarni aj DM) a z mojej stravy som vylucila mlieko, syry, jogurty, maslo, margarin aj vsetky veci co boli vyrobene z mlieka. Pripadne vsetko do coho sa mlieko pridalo (piskoty, susienky, kolace). A z mojho 8 tyzdnoveho sa vtedy stalo uplne kludne babo. Trvalo asi 2 tyzdne az bolo vsetko mlieko z mojho tela von ale nas zivot sa od zakladov zmenil. Od 4 mesiacov som zasa zacala pomalicky konzumovat mliecne vyrobky ale to uz bol v pohode. Podla toho co som si vtedy nastudovala, nestacilo nahradit mliecny vyrobky v mojej strave iba s bezlaktozovymi vyrobkami.