Dojčenie na požiadanie verzus režim - ako to skĺbiť?

pauli_cka
19. jún 2019

Ahojte mamky, ako pristupujete k vasim detickam,hlavne ma zaujima novorodenec (my akurat prezivame 4.tyzden), dojcite na poziadanie,alebo ste vytvorili uz takemuto drobcovi rezim,napr. Kazde 2-3 hodiny? Pytam sa preto,lebo u nas je dojcenie na poziadanie viac menej trapenim,maly nechce cumel a ked nespi,stale sa hneva,ukludnovat sa chce iba na prsniku. No a potom sa puci a boli ho brucho kedze casto papa. Dikes.

luccy89
19. jún 2019

Na poziadanie. Chce byt pri tebe, mozno len dudlovat. Trapit sa budete viac ked nedas a bude mat kazde 3hodiny. Nebude to trvat dlho uz neboj. Ja som prvy mesiac doslova presedela na kresle s malym na prse. Uz som bola na nervy ked sa zobudil znamenalo, ze zas budem prikovana ku kreslu hodinu dve...a potom grcal prudom mlieko. ked zacne trochu vnimat uz nebude tolko chciet. A ak chces kojit, tak by som davala na poziadanie. Moj ma 6m a kojim cca kazde 2-3hod + zeleninka. Vydrz to🍀

sandri
19. jún 2019

Dojcila som na poziadanie obe moje deti. Pri takomto malom babatku este rezim nehrozi, netrap ho starymi pouckami o krmeni po 3 hodinach. Puci sa skor preto, ze ho boli brusko - mozno si ty nieco zjedla, co jemu nerobi dobre. Moj mladsi syn si nevedel odgrgnut, bolelo ho z toho brusko, odgrgol si jedine v satke. Satkovat som zacala, ked mal 4 tyzdne a vsetky nase problemy sa vyriesili. Bol stale v mojej blizkosti, pocul tlkot mojhi srdca, citil moju vonu... A bol absolutne spokojny. A hlavne ai vzdy poriadne odgrgol 😊 vyskusaj!

zltalienka
19. jún 2019

@pauli_cka v takom veku na požiadanie...ak ho boli bruško skús mu dávať probiotiká + espumisan (alebo niečo na ten spôsob) ... Ak sa stále počas bdeleho stavu "hnevá", nemôže mať reflux? Nechavaš ho vo vodorovnej polohe?
S takým malým bábätkom treba vychytať "muchy" a bude dobre

pribinak
19. jún 2019

Na požiadanie, su horúčavy, pije aj od smädu. V tomto veku je zbytocne chciet nejaky rezim.

Pucit sa musi, uci sa používať brušný lis. Daj ho odgrgnut a mozes mu pomasirovat brusko

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elanor
19. jún 2019

najlepsie si sprav podla seba, ako citis ty. Ked sa na poziadanie trapite, resp. ty to citis ako trapenie, ty si neskopokjna, tym padom aj je nespokojne aj babo, lebo citi, ze si nervizna. No tak skus "rezim". Pripadne ak bude velmi hladny medzi tym, no tak trosku cucnut. Nic strasne sa nestane. Inokedy zase mozno bude spat dlhsie, tak das neskor, ale sa zobudi na papanie skor, tak das skor.
Spokojna mama = spokojne dieta 😉

siska53
19. jún 2019

@pauli_cka v oboch pripadoch na poziadanie, aj ked moje druhe babatko bolo kolikove a menej priberalo, prosto prve mesiace boli tazsie, dojcila som na poziadanie obe svoje deti. Rezim prišiel so zavedenim.prikrmov po 6.m.
Babo ta chce aj cítiť, preto sa dozaduje aj prsa.

Dudel nemali ani nasi, jeden ho vypluval, druhe z neho napinalo.

yanni
19. jún 2019

Vsetky na poziadanie. Prve ca. dva mesiace su take "poznavacie". Zo zaciatku je to vsetko len o kojeni, prebalovani, trosku/alebo aj viac spani, grgani, predeni, grceni atd. a tak stale dookola. Po cas eto bude lepsie. Zaludok rastie spolu s dietatom. Do väcsieho zaludka sa viac zmesti a tym aj dieta dlhsie vydrzi. Po zavedeni prikrmov, cize od tych ca. 6 emsiacov to bude este lepsie. Nasa najmladsia ma teraz bez par dni 6 mesiacov a uz vydrzi 2-3 hodinky, aj ked, zase je teplejsie a chce aj pit len tak od smädu.

michaella94
19. jún 2019

mam troch synov a vsetci boli dojceny na poziadanie....ani my nepije podla casu ale ked sme smädny 🙂 okrem toho je dojcenie na poziadanie lepsie re spravnu tvorbu mliecka skor sa to ustaly 🙂 inak gratuluujem k babätku 🙂

babikadaska
19. jún 2019

Na poziadanie. Tak male dieta este nema vyzretu centralnu nervovu sustavu. Rezim aj tak nedosiahnes a budete sa obidvaja trapit. Nie je to pre neho ani zdrave kojit v intervaloch a zavadzat rezim. Cca v 12 tyzdnoch sa to dokonca zacne same upravovat,a uvidis ,ze jeho biorytmus zacne mat priblizny rezim sam id seba.

julianadrx
19. jún 2019

Kŕmiť na požiadanie rozhodne, hlavne teraz v lete v teple, syna mám marcovného, teraz má 15 mesiacov (síce už papká riadne s nami, no vkuse mi tričko ťahá a dožaduje sa prsníka, tak mu dám) no minulé leto bol takmer vkuse na prsníku, smäd, hlad, teplo, krčiť nohami a kopkať nemusí od bolesti, práve naopak, možno ešte chce, skús pripadne lyžičkou či striekačkou trošku dojčenskej vodičky, cumlík nedávaj, dojčené deti väčšinou odmietnu tak či tak, môj mal len 5 minut pred každým spaním v kočíku. A nechaj ho dobre odgrgnúť, riadne prehod cez plece a masíruj chrbátik, vždy si odgrgne len to môže trvať, a potom možno bude chceť ešte piť keď ten vzduch z neho vyjde 😀 ...

pauli_cka
autor
19. jún 2019

@sandri aj ja nosim v satke od zaciatku,len neviem,ako teraz ked su take horucavy. Nechavam ho iba v plienke v tej satke. Satka je jedine miesto kde dokaze dlho spat. Postielka nehrozi

babikadaska
19. jún 2019

@pauli_cka moje dvojicky tak isto. Spali prvych 10 tyzdnov iba v satke aj v noci. Posledne 2 tyzdne uz trosku pospia aj v posteli so mnou. Takze sa neboj. Prisposobuj sa zatial ty babatku a vsetko pojde tym padom hladko.

babikadaska
19. jún 2019

@pauli_cka ja pouzivam do satky tenucke body z merina v tychto teplach

pauli_cka
autor
19. jún 2019

@babikadaska to vazne aj v noci? No teda... a ked boli hore ze neboli v satke,tiez sa tak nonstop hnevali? MLy mi mimo satky neustale place,nicim sa ho neda zaujat 😭😭😭 Som z toho na nervy

livi07
19. jún 2019

Ja doteraz na požiadanie a malá ma už 14 mesiacov 🙂

babikadaska
19. jún 2019

@pauli_cka ano aj v noci. Spavali sme rozne v polosede a aj to dokopy 3-6 hod denne. Ver mi o par tyzdnov to prejde. Zaujat sa neda je este malicky na to . Oni bud jedli spali v satke a ked boli hore plakali..tak zase s nimi sup do satky. Tak si predstav ze mas dve taketo naraz :D naozaj to prejde. Nebud na nervy,prezivaj v klude zo dna na den. Este nemas ani ustalene hormony po porode,si v sestonedeli, nemysli komplikovane. Ja som cas kym boli v satke v sestonedeli vyuzila na pozeranie serialov. Nesnazila som sa o nic ine. Cca od 10-11 tyzdna uz ich zacali zaujimat hracky a posledny tyzden ich uz necham aj cez den v lehatkach zaujimaju ich hrkalky zvuky atd. Ale v satke ich nosim nadalej,je to prijemne pre nich aj pre mna. Zatni zuby a vydrz. Naozaj si nepokaz tieto vzacne prve tyzdne nervami. Deticky sa teraz velmi rychlo menia,kazdu chvilu je ine obdobie a mne je uz teraz luto za tym casom tesne po porode,ked boli uuuuplne malinki. Ver mi ze som bola chvilami zufala,kojit na poziadanie deti DVE A NONSTOP ICH NOSIT V SATKE A NEVYSPAT SA. potom som si precitala par knih o kontaktnom rodicovtsve a pochopila ze je to uplne normalne a dokonca pre ich dalsi vyvoj velmi prinosne . Odvtedy to berem tak akoto je,aj ked je to stale veelmi narocne. A ako sa mi ustalili hormony po sestonedeli, u mna zhruba 8 tyzdnov po porode,zacala som byt viac pozitivna . Dovtedy bola moja mysel cierna diera. Fakt. Teraz ti to pride nerealne ale vydrz este mesiac dva a uvidis ako sa to zlepsi. Nos v satke co najviac,bude o to menej plakat a bude vam dobre obidvom.

domi129
19. jún 2019

Možno plače lebo ho boli bruško alebo ma skrytý reflux. Treba pátrať po príčinách nie odstraňovať dôsledky. Vždy keď deťom niečo bolo sme skúšali co sa dalo kým sme nezistili príčinu. A ta príčina vždy bola.

pauli_cka
autor
19. jún 2019

@babikadaska dakujem ti veeeelmi pekne z celeho srdca za tuto tvoju skusenost,ani nevies,ako velmi si ma povzbudila.

babikadaska
19. jún 2019

@pauli_cka hlavne sa toho drz...toto je najnarocnejsie obdobie ake podla mna v zivote zena zazije. Lieci sa telo po porode,ale aj mysel a celkovo sa pripravujes na rolu matky. Aj negativne pocity a neistota a nervy su normalne. Ber to tak ze sa to fakt zlepsi . Keby mi toto bol niekto povedal pred par tyzdnami,tiex by som bola vdacna. Pou sa trosku z mojej chyby 🙂

babikadaska
19. jún 2019

Aha a aj pre babatko je to vsetko nove . Vyhodene na cudzej planete. Odbornici vravi ze prve tri mesiace na svete su aloby 4.trimester. dozrieva nervova aj traviaca sustava a dieta sa adaptuje. Naozaj urobis najlepse ak budes dojcit na poziadanie a mat ho stale u seba. Tak najlepsie spozna vsetko okolo seba v bezpeci tvojje naruce. Citlivejsie dieta moze mat aj velky stres ak by si ho snazila ucit na rezim a davala do postielky atd. Nerozumelo by tomu. Su aj deti ktore su od mala samostatnejsie . Ale moje a zjavne aj tvoje su tie ktore viac potrebuju byt u mamky.. ja napr v tejto chvili sedim a pijem sampanske. Deti spia v postielkach. Este 3 tyzdne dozadu mi to prislo ako utopia pretoze som mala na sebe zavesene dve deti a cakala ma dalsia prebdena noc a bolesti chrbta a brucha z namahy.

jana_eyre_2
19. jún 2019

vzdy som dojcila babatka na poziadanie.. rezim mali v spanku, prechadzkach a neskor v normalnom jedle, dojcenie bolo na pitie a ukludnenie..

essenceee
28. feb 2020

ked ma dieta reflux, lebo detsku koliku, treba na to davat špecialne mlieko, ktore je určene priamo na tento zdravotny problem

jana_eyre_2
29. feb 2020

@essenceee reflux, alebo kolika nie je dôvod na ukončenie dojcenia.. iba v prípade ak by dieťa nepriberalo a chudlo.. (prvý syn mal silný reflux, zvracal stále, ale aj veľa priberal, pretože stále zapijal dojčením.. a kolika je už uplne čosi iné tam by huste mlieko nepomohlo určite.. )