Neprijali nám deti do škôlky v mieste bydliska

martinkaadominik
8. apr 2015

Syna ani dcérku neprijali do MŠ v mieste bydliska. Synčeka minulý rok kvôli tomu, že som bola na RD s dcérkou a dcérku tento rok kvôli nedostatku miesta. Syn chodí do MŠ vo vedľajšej obci, manžel ho vozí autom, niekedy chodíme po neho s dcérkou autobusom. Dcérku prijali do škôlky v meste, kde nastúpim od septembra do práce. Nemám až také veľké obavy z toho, ako všetko zvládneme časovo. Budeme musieť. No trápi ma to, že u nás nebudú poznať rovesníkov. Syn síce ešte kamarátstvo nevyhľadáva. Možno v tomto predškolskom období na to deti nebudú ešte zrelé a ani nebudú mať čas. Ak nastúpia do ŽS v obci, budú "noví". Máte s tým skúsenosti? Ako sa adaptovali Vaše deti na novú školu? Bolo by rozumné ich o rok preložiť každého zo svojej škôlky do tunajšej? Už by ich mali zobrať, syn bude mať na rok 5 a dcérka 4. Alebo ich nechať tam, kde ich vzali? Synovi sa v škôlke páči, aj my sme spokojní s učiteľkami a s prístupom. Dcérka nastúpi do cirkevnej MŠ. Sme veriaci a sme aj radi, že bude takto vedená aj v škôlke. Aj ona sa zaujíma o Ježiška... Asi by bolo škoda ju odtiaľ brať, keď sme tomu radi. Možno sa len zbytočne obávam a čas ukáže, ako to vlastne bude...

bonaqa2013
8. apr 2015

Ak plánuješ ,aby deti chodili do školy v obci v ktorej bývaš, tak aspoň o rok by som ich oboch dala do MŠ v dedine.

magdalenkami
8. apr 2015

syn aj dcerka chodili do skolky v inom meste a v skole nemali ziaden problem,to su este male deti,rychlo si zvyknu...a predsa chodievate von aj v mieste bydliska,stretavaju sa s rovesnikmi,nie?

martinkaadominik
autor
9. apr 2015

Samozrejme, chodia často von aj u nás. S rovesníkmi sa stretávajú len v rámci prechádzok, občas sa s niektorými zahrajú. Častejšie sa stretávajú s kamarátkinými deťmi, s tými sa navštevujeme. To je všetko.

andrejka1974
9. apr 2015

moj syn isiel do inej triedy ako isli jeho spoluziaci zo skolky a kamaratov si nasiel hned nemusis mat vobec obavy

janickacrazy
9. apr 2015

@martinkaadominik Moj syn chodil do školky, ktorá bola dalej od ZŠ, lebo do tej najbližšej pri našom bydlisku mi ho nevzali, lebo mali veľmi veľa detí, takže všetci jeho spolužiaci potom išli do inej ZŠ a vôbec mu to nevadilo, zvykol si rýchlo a za pár dní si našiel nových kamarátov. Takisto mladší syn mi chodí už do inej školky, lebo sme sa presťahovali a takisto si zvykol za pár dní, neboj sa, deti sa rýchlo skámošia. Či ich už necháš tam kde chodia teraz alebo ich dáš potom do vašej školky, je to úplne jedno, možno by bolo akurát praktickejšie ich mať oboch v jednej školke, aby ste nemuseli behať na 2 miesta.

strazenie
14. apr 2015

Rada by som mamičkám ponúkla stráženie a tvorivé a rôznorodé aktivity, prostredníctvom ktorých by sa naučili ich deti niečo nové, nadobudli nové poznatky. Pracujem ako učiteľka v materskej škole, vyštudovala som VŠ UK odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, ovládam anglický jazyk .