Do akej miery môže byť úspešná psychiatrická liečba?

frzeiovn
23. aug 2023

Ahojte,
prosím vás máte niekto skúsenosť s vašim príbuzným, že bol na psychiatrickom liečení a ako to dopadlo? Maminka potrebuje liečbu, lieky nezaberajú, a obávam sa, že sa to znova vráti. Má ísť do RS na neurologicko-psychiatrickú kliniku...neviem nájsť recenzie....
Ďakujem veľmi pekne.

alenah31
23. aug 2023

@frzeiovn a kam ide? Kolega má brata vo Veľkom Záluží - veľmi si pochvaľujú prístup sanatória aj prostredie i zvolenú liečbu, ktorú podstupuje. Predtým bol v Pleši (sa mi zdá, že tak to hovoril) a odtiaľ ho on sami vzali domov.

zojazoja
23. aug 2023

@frzeiovn ano, mam. bol na psych. oddeleni v nemocnici, odkial usiel a dopadlo to vcelku zle, ale zachranili ho a dali sme do Velkeho Zaluzia (za pomoci jednej ochotnej lekarky v nemocnici) a tam mu nastavili paradnu liečbu a drži sa uz xy rokov. chodi uz len ambulatne raz za neviem kolko mesiacov na sledovanie stavu a liekov.

frzeiovn
autor
23. aug 2023

@alenah31
Do RS

alenah31
23. aug 2023

@frzeiovn tak s tým nepomôžem - ja osobne skúsenosť nemám, len on a len s týmito zariadeniami. Ale tam je len oddelenia v nemocnici či sa mýlim? Pre dlhodobejšiu pomoc by bolo skôr dobré sanatórium. Skúste sa na to opýtať. On bol na psych. odd. v TN - asi 5 krát, no nikdy to nepomohlo nadlho. Tak je teraz na ich odporúčanie v Záluží kde bude 3 mesiace a už teraz že je na tom tak dobre ako ani raz pokiaľ bol len v nemocnici (tam bol najdlhšie 3 týždne) - pribral, je komunikatívny, teší sa na návštevu, bez depresií, pýta sa ako sa darí známym, plánuje čo bude robiť doma - skôste sa opýtať na takýto typ zariadenia či by bol pre ňu dobrý.

frzeiovn
autor
23. aug 2023

@alenah31
Ďakujem. Toto nie je v nemocnici ale na špeciálnej liečebni. Už tam ide v piatok tak dúfam že bude ok.

jaga18
23. aug 2023

Ono je to veľmi individuálne. Osobne poznám 2 osoby v blízkom okolí, komu v Záluži nepomohli a stav sa zhoršuje, jeden známy dokonca spáchal samovraždu po návrate zo Zálužia...
Ale v každom prípade maminke držím palce, keď bude mať oporu v rodine a okolo seba ľudí, čo dohliadnu na liečbu, tak šanca je.