Koľkými dávkami ste ochotní sa dať zaočkovať?

12. aug 2021

Koľkými dávkami ste ochotný pichnúť sa? Myslíte, že dve vystačia na celý život?. Keď ich účinnosť trvá 6-9 mesiacov....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tncka
12. aug 2021

Ani jednou. Preockuvaju sa rozne vakciny ale s odstupom kolkych rokov a nie toto. Ale kazdeho osobna vec

ofzuza
12. aug 2021

NU podobne ako po prebdenej noci, nemam problem si nechat pichnut zas. Mozno casom vymyslia nieco ucinnejsie

jaass
12. aug 2021

ani jednou 🙂 ockovat sa davaju len ludia, ktori sa boja. Chvalabohu z mojej rodiny nikto nie je zaockovany a tedaaj ludi co pozname .. rodina, známi, nikto sa nedáva ockovat nastastie....poznám vela lekárov, právnikov a kazdy je proti ockovaniu, takže nie je o čom. Minule sa jeden lekár vyjadril, že tí, ktorí sú zaockovaní tak absolútne nemaju ziadnu vyhodu oproti nezaockovaným. Jedine treba čakať o niekoľko mesiacov, rokov nežiaduce účinky. Mne osobne to je jedno, kto sa chce ockovat nech sa páči.....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ofzuza
12. aug 2021

@jaass ten bol dobry 😂

martinkatinka
12. aug 2021

@jaass tak si naockovana nazormi druhych 🤷

jaass
12. aug 2021

@martinkatinka nie, stačí mat rozum, vedieť, čo je správne a hotovo ✔️ Nič ťažké

liljana
12. aug 2021

O par rokov ludia nadobudnu imunitu a covid sa postupne vytrati ako pri predoslych epidemiach. Ak jedno ockovanie vydrzi rok, tak mozno bude este treba jedno na dalsi rok.

liljana
12. aug 2021

@jaass Ockovani budeme cakat desatrocia na vedlajsie ucinky, ci sa nejake prejavia. Zatial co chori na covid maju "vyhodu" - vedia ich hned - strata cuchu, chuti, poskodenie pluc, zapal srdcoveho svalu,...
Ockovani maju mensiu sancu sa nakazit a mali by mat vyrazne lahsi priebeh choroby.
https://www.rtvs.sk/novinky/zaujimavosti/231318...
Infekcia nového koronavírusu môže okrem pľúc postihnúť aj iné orgány. Nemecká štúdia hovorí o následkoch na srdci či mozgu. U niektorých pacientoch sa začali objavovať štrukturálne zmeny na srdci, príznaky zápalu srdcového svalu či zápal mozgového tkaniva. Či budú následky dočasné alebo trvalé, zatiaľ odborníci povedať nevedia.

To, že Covid-19 nie je bežné chrípkové ochorenie, dokazuje aj prieskum realizovaný od marca do júna a uverejnený v americkom Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb, ktorý ukázal, že viac ako tretina pacientov (35%), ktorí pre nákazu koronavírusom nemuseli byť hospitalizovaní, sa ani tri týždne po negatívnom teste nebola schopná vrátiť do bežného života. Títo ľudia, ktorí mali pretrvávajúce príznaky, sa väčšinou sťažovali na únavu, kašeľ a bolesti hlavy. Naopak, viac ako 90 % chrípkových pacientov sa zotaví do dvoch týždňov, píše web Today.

ella2015
12. aug 2021

@jaass Prajem Ti aby Covid okolo Vás ani nešiel, aby si sa s nikým nemusela lúčiť len v duchu lebo na pohreb sa ísť nedalo.
Ak by sa na všetky pandémie ľudstvo v histórii dívalo optikou nejakých pseudo právnikov, lekarov čo spomínaš neboli by sme tak zaplnená planéta

ella2015
12. aug 2021

@liljana ešte postcovidové syndrómy sú pecka, našu známu nakazil syn, je doma už 5 mesiacov, 3 týždne nevedela chodiť inak ako s chodítkom, podotýkam pred Covidom ženská čo behala po Tatrách, bicyklovala a teraz je rada, že prejde v rámci bytu.

liljana
12. aug 2021

Inak, ti co sa ockuju by mali byt uplne zdravi, bez alergii, ziadny vysoky tlak,.... Vyplnuju a podpisuju k tomu dotaznik. Vacsinou maju problemy ludia, co maju nejaku chorobu (vedomky, ci nevedomky), ockuju sa a maju potom vedlajsie priznaky. Na dostatocne preockovanie by malo stacit, ak sa zdravi ludia zaockuju a ti s nejakou chorobou nemusia zbytocne riskovat. Budu sa chranit ruskom ako predtym.

ella2015
12. aug 2021

@liljana Ja mám chronické ochorenie a som očkovaná, desila som sa toho, že by ma nezaočkovali, viem čo mi urobí banálne prechladnutie, Covid by ma asi prizabil, sesternica onkopacientka, astmatička očkovaná tiež benefit očkovania prevýšil nad rizikom z neho. Rúško nosím vo vnútri všade, niekde aj von ak je masa ľudí

pimpa12
12. aug 2021

To je jedno. Ak sa bude preockovavat každý rok, tak pôjdem každý rok.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludinka
12. aug 2021

Smutné čítať niektore komenty.....kam to spejeme🙁
Koľko nenávisti je zrazu v ľuďoch, a pritom všetci chcú len jedno a to byť zdravi.
Zaočkovani sa rozhodli zaočkovať aby neochoreli, nezaockovany tak isto.
Jedny veria číslam, statistikam, druhý možno svojej intuícii. Až čas ukáže kto si vybral správne.
Oboje je riziko, áno čísla hovoria jasne umieranie na covid je podstatné väčšie u neockovanych ale treba chápať aj to ,že aj ten jeden z milióna čo umrie po očkovaní chcel byť zdravý. A predsa si vybral zle.
Trochu tolerancie🙏 prosiiiim

liljana
16. aug 2021

Neockovani mozu kvoli "diskriminacii" ist stanovat pred Biely dom a protestovat do Washingtonu a Bruselu,
Na stole Federálního Kongresu Spojených států amerických leží návrh na úplný zákaz osobní letecké přepravy pro nevakcinované. EU se bude určitě tímto diskriminačním návrhem inspirovat. Smyčka okolo antivaxxerů se utahuje.

stanulienkat
16. aug 2021

@liljana vidím že sa tomu rozumieš ako hus pivu. Práveže ti, čo majú zdravotné problémy s tlakom, so srdcom, s pľúcami, sú obézni, by sa mali dať očkovať, pretože tí keď ochorejú, majú oveľa vyššie šance zomrieť a mať trvalé následky. Pretože ich telo sa nevie vysporiadať tak dobre, ako zdravý človek. Títo ľudia by mali byť očkovaní, pretože následky sú u nich fatálnejšie. Ale to by si nemohla čítať iba Nový Čas a sledovať Zem a vek. Na to potrebuješ mať širšie obzory, aby si to pochopila.

ajka0207
16. aug 2021

@liljana asi si podpisovala nejaký iný dotazník, lebo v tom mojom teda žiadna zmienka o úplnom zdraví alebo vysokom tlaku nebola.

ella2015
20. aug 2021

@ajka0207 dnes je medicína tak dokonalá že zdravý nie sme nikto