Zašklby vo svaloch pri borelióze

21. jan 2023

Mala som pozitívnu boreliózu, vybrala som 6 krabičiek ATB. Tym to pre dr. skončilo, žiadne kontrolné odbery sa vraj nerobia. Ale mne príznaky ako bolesť kĺbov prstov prešli len na chvíľu po dobrati ATB. A k tým zašklbom. Neviem ako to presne popisat ale čítala som, že je to tiež priznak borelie. No neviem presne čo to ten zašklb je, či je to to, čo mám. Mňa občas dosť silne zabolí sval, väčšinou v stehne. Je to taká tupa, silná lokálna bolesť, trvá len pár sekúnd a sama rýchlo odznie. Prirovnala by som to aké keby som dostala do stehna päsťou silnu ranu. Nie je to žiadne trhanie alebo tik ktorý je vidno, je to proste len silná chvíľková bolesť svalu. Opakuje sa to niekoľkokrát za deň. Môžu byť toto tie zašklby svalov z borelie?

petrusska6
22. jan 2023

Ist za inym doktorom a trvat na kontrolnych odberoch. Robia sa kazde 4 mesiace. Mali by byt tuším tri po sebe nasledujuce negativne odbery, aby sa clovek považoval za vylieceneho.

ninka297
22. jan 2023

ak ti na boreliozu prisli neskoro, tak priznaky nikdy uplne nevymiznu. Borelioza je prave v tom zakerna, ze sa da iba utlmit, ale casom sa znovu prejavi.

autor
22. jan 2023

@ninka297 ja neviem kedy som ju dostala. Nepamätám si, že ma niečo postipalo ani žiadny fľak či kruh som na koži nemala, dokonca ani teplotu, nič čo by naznačovalo, kedy som sa nakazila. Test mi robili až keď som prišla s tým, že ma bolia klby na prste. Takže neviem ako dlho ju môžme mať. No ale prekvapilo ma, ked mi povedala, že žiadne kontrolné testy sa nerobia. Lebo keď to takto pôjde ďalej tak v 40ke budem ako 70 ročná babka.

ninka297
22. jan 2023

ked uz boleli klby, tak si ju mala velmi dlho, cca rok..a vtedy uz je liecba neuspesna..borelia sa ukryva medzi bunkami, a preto je tazke, az nemozne ju zahubit..myslim, ze liecba byva uspesna iba v skorych stadiach..

zefyra
22. jan 2023

Áno, môžu, nie si dostatočne
preliečená.

zefyra
22. jan 2023

@ninka297 Presne tak, ja som skončila v 45 rokoch ako ZŤP na ID.

autor
22. jan 2023

@zefyra to ma mrzí. A mala si ju predtým preliečovanu alebo ti na ňu prišli až neskoro? Či to sa už automaticky mám pripraviť na také niečo ako sa stalo u teba? 😕

zefyra
22. jan 2023

Prišli mi na ňu až neskôr, bola som viackrát preliečená, no už bezúspešne.

autor
22. jan 2023

@zefyra čo to znamená neskôr? Vieš po akej dobe od uštipnutia? Alebo pri akých príznakoch? Lebo ja absolutne neviem kedy som sa nakazila. Prišli mi na to náhodou keď som pri preventívnej prehliadke spomenula, že ma pobolieva kĺb na nohe.

ninka297
22. jan 2023

skus si pozriet a internete protizapalovu stravu..v BB pracuje jeden pan s boreliozou, ked chces, obrat sa nanho..vola sa Andrej Medveď

ninka297
22. jan 2023

@zefyra 😱 to mi je luto..je to zakerna choroba

zefyra
22. jan 2023

@ninka297 Áno, to je.