Boli ste v Brne na ultrazvukovom vyšetrení plodu?

82
27. dec 2014

doktor ma posiela v 20tyzdny tehotenstva na ultrazvukove vysetrenie plodu,ako to prosim Vas prebieha,je pritomny aj manzel?kolko sa plati?vopred DAKUJEM za informacie 🙂

bajana
27. dec 2014

Ako poistenec českej VZP som to mala zdarma, manžel bol samozrejme prítomný, bola som v Prenatale, treba sa objednať aspoň 3 týždne dopredu. Trvá to asi 20 min., lekárka dopodrobna vysetri plod, orgány, srdce, atd.

oladuna
28. dec 2014

Okolo 20tt sa robi podrobny ultrazvuk kde sa zistuje pritomnost vsetkych organov a ich vyvin napr. Srdce ma mat 4 komory, dieta ma mat dve oblicky atd. Taktiez tusim meraju hlavu a dlzku koncatin (uz sa nepamatam). Dolne Koncatiny sa meraju podla velkosti stehnovej kosti . Su to vsetko len priblizne merania, zistia podla nich aj hmotnost dietata a ci sa vyvija spravne.trva to 20-30minut - zavisi to od polohy dietata.mozu tu aj potvrdit pohlavie dietata.my sme v UK a normalne sme prisli s manzelom.viem ze mozu tam byt so zenou max dve osoby.kazde centrum je ine tak sa treba spytat na ich pravidla.

sirael
28. dec 2014

My sme boli v Brne a musim povedat, pri dalsom tehotenstve, by som isla zasa. Lekar nam babatko dokladne vysetril, (tam nam aj zistili ze babatko nie je uplne zdrave ☹ ), spravil nam dvdcko, bol so mnou aj manzel, lekar aj sestricka neskutocne mily a platilo sa myslim ze okolo 50eur, ale to uz nepamatam presne.

alienkam
28. dec 2014

Ahoj my sme boli v Brne tiež a tiež v Prenatale😊.Veľmi To odporucam,boli sme tam až 3krat,no presne neviem určite jedenkrát to bolo v 20.týždni.No neľakaj sa mi sme mali veľmi zlé výsledky,preto toľkokrát,samozrejme sme sa veľmi báli. Keďže sme tam boli 3krát, mozem len potvrdiť: personál veľmi milí,lekárka kvalitne a zrozumiteľne všetko vysvetlila.My sme dokonca porovnávali ceny s BA centrami a ceny boli výhodnejšie.No u nás rozhodovala predovšetkým kvalita a odbornosť.Bábätko sa nám narodilo zdravé a my sme šťastní.Verim,ze všetko dobre dopadne aj u Vás.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre