Priateľ chce, aby som išla na potrat

mata370
18. sep 2020

Ahojte baby. Ťažko sa mi píše. Som na začiatku tehotenstva. S priateľom sme spolu sedem mesiacov a žijeme spolu pol roka. Ja mám 37 rokov a on 46. Dieťatko si chcem nechať,len priateľ chce aby som išla na potrat. Strašne sa zle cítim a plačem. Ten pocit nikomu neprajem. Koľko žien,mužov by chceli bábätko a nemôžu mat,tak prečo môj ho chce dať zabiť?😭

bonda568
18. sep 2020

Tak načo si snim keď chces mať dieťa vychovás ho aj sama takého chlapa by som nechcela a keby mi povie toto môj tak v momente ho pošlem kade ľahšie a bolo.by mi jedno či ho ľúbim alebo ho stratím dieťa je dar

nikpa
18. sep 2020

@mata370 tak chceš chlapa alebo dieťa? Hore hlavu, vychovas ho aj sama. Dieťa je požehnanie, smutné ze tvoj priateľ to nevie. Ma nato aspon naozaj dobrý dôvod?

birika
18. sep 2020

osobne by som sa velmi rychlo zbavila chlapa, ktory chce zabit vlastne dieta

mata370
autor
18. sep 2020

@nikpa jeho dôvod je dokončiť strechu a okolo domu. Ale to sa dá aj popri dieťati 😣

ciusinka
18. sep 2020

No v kazdom pripade by to uz nebol moj priatel, lebo ked si dieta nechas, bud ta on sam opusti alebo ti bude vycitat, ze mas dieta, ktore on nechcel a ak pojdes na potrat, tak si to budes jednak vycitat, kedze to dieta chces a ja osobne by som nedokazala dalej fungovat s chlapom, ktory ma dotlacil k tomu, aby som isla na potrat..

tannja
18. sep 2020

@mata370 to je teda hlupy dovod. Potom sa vam to uz nemusi podarit ked dovod nebude

1xenia1
18. sep 2020

Keď si bábätko chceš nechať nie je sa o čom baviť. Dieťa vychvas aj sama, rodina ti tiež isto pomôže. Máš už svoj vek, možno je to posledná príležitosť ako sa stať matkou. Držím ti palce a verim že to zvládneš.

bonda568
18. sep 2020

@mata370 ty si dáš zabiť dieťa a on bude spokojný že má strechu a okolo domu a ty budeš mať výčitky kvôli nemu toto není chlap podľa mňa riešiť takéto veci a zabiť si dieta

slimak99
18. sep 2020

A mali ste túto otázku vydiskutovanú, kým si s ním začala spať? Lebo toto je ako kopec ďalších prípadov na tému "som s nim chvíľu, som v tom a on dieťa nechce, čo mám robiť".
A nehovor že ti zlyhala ochrana, veď ešte včera si sa tu radovala, že sa podarilo.

mata370
autor
18. sep 2020

@slimak99 ja sa teším malému ale sama bohužiaľ

osky
18. sep 2020

@mata370
Hrozne co i len pomysliet!
Dovod ktory ma je este hroznejsi.
Nechcela by som takeho chlapa!!!
Nech si dokonci strechu...
Ty mas 37,najvyssi cas,ak chcete mat spolu deti.ako si to on predstavuje?
A poloz si otazku-budes ho este lubit,ak si to dieta das ozaj vziat???????

adamol
18. sep 2020

@mata370 bábätko je radosť aj starosť ale láska na celý život, rozmýšľaš dobre neber si ho.. S chlapom sa porozprávaj možno je len v šoku, strese a nevie čo hovorí, poznám taký prípad. Veľa šťastia tebe aj bábätku.

asia83
18. sep 2020

@mata370 Za ten polrok ste toho veru postíhali... Akurát ste sa partnera nestihli opýtať, či chce dieťa.

birika
18. sep 2020

@mata370 ved to dieta splodil on...vtedy mal mysliet na strechu...sorry, ale vytacaju ma nezodpovedni ludia..

zuzanapjat
18. sep 2020

@mata370 úbohé stvorenie má byť vycucnuté kvôli streche. Dieťa si nechaj, chlapa to buď prejde, keď si to rozloží v hlave, alebo dieťa vychováš sama. Nič krajšie v živote ženy neexistuje, ako ten pocit to bábo držať v náručí. Žiaden chlap ti nedá toľko lásky a ten pocit naplnenia, ako dieťa. Tak je to nastavené u normálnych zdravých jedincov na planéte zem. Čo to je za starý páprd v 46 rokoch špekulovať ešte? Má už deti z prvého vzťahu a ty si nestihla zatiaľ? Celkovo spolu bývať po mesiaci chodenie je rýchly nástup. Tak možno to teraz bude aj rýchly pád.

oliolijanka
18. sep 2020

Mne z toho vychadza, ze ta ma iba za vyprazdnovacku vackov. Do buducnosti s tebou neratal a nerata.

ivca88
18. sep 2020

Ako mu môže byť strecha dôležitejšia???
Ja niekedy fakt žasnem.
Tak ti to dieťa nemal urobiť keď je taký majetnícky.
Koľko rodín nemá veľa peňazí, ale naopak, ľúbia sa že by sa to ani zlatom nevyvazilo.
Hanba

nikpa
18. sep 2020

@mata370 a ked dovtedy spravite nechtiac este ďalšie 2 deti tak ta s kazdym pošle na potrat? Alebo keď mu nabudúce do tvojho tehotenstva pride niečo co treba urobiť tak zas to uprednostní? Otvor oci žena, to je len výhovorka. Vzdy bude niečo co treba este kym pride dieťa, pre neho nikdy nebude ten vhodny čas. Ja som zostala tehotná s dvojickami a byvali sme v prenajatej garsónke a zrazu sa vsetko dalo do pohybu. Co nebolo podstatné sme odlozili bokom a do pol roka sme byvali vo svojom, aj ked vela veci nam v byte chýbalo, detom bolo jedno, ze nemame este obyvackovu stenu alebo jedalensky stôl... proste ked sa chce, dá sa všetko.

slimak99
18. sep 2020

@mata370 strecha nie je dôvod, to sú výhovorky. A teda radšej si neodpovedala na otázku, či ste sa o tom bavili, ale tak asi nie a takto to dopadlo.

renatka1985
18. sep 2020

som akurat na zaciatku vymodleneho tehotenstva, a trpnem kazducky den, ci je vsetko v poriadku s nasou malou bublinkou.
pre mna je toto absolutne nepochopitelne...
Ten muz nie je partner, je to len egoista. Tu nie je absolutne o com sa rozhodovat.
Dostala si jasny signal, akym smerom sa mas vybrat a myslim, ze to aj sama uz vies.

laurain
18. sep 2020

@mata370 Prosím ťa si žena, ty rozhodneš čo so svojím telom.

Môj názor: Svojho partnera poznáš len 7 mesiacov, to je naozaj veľmi veľmi málo. Máš 37 rokov, zrejme je to tvoja posledná šanca mať dieťa. Ak si ho dáš pod tlakom zobrať može sa ti stať že nebudeš mať nakoniec ani dieťa ani partnera. Tvoj partner si ťa prestane vážiť keď zistí že má nad tebou takúto moc, po tak krátkej známosti. Vidno že máš partnera rada, keď o niečom takomto pod jeho vplyvom uvažuješ. On ťa však zrejme tak rád nemá, keď od teba žiada aby si išla na potrat. Ak by ťa mal radšej ako svoje ego (a strechu? wtf), tak ťa príjme i s dieťaťom a robí ťa šťastnú, nie zúfalú.

Ešte raz: Umelé prerušenie tehotenstva je zásah do tela ženy a je len a len na tvojom rozhodnutí ťi chceš byť matkou a mať dieťa, alebo podstúpiš potrat. Nikto na teba nemôže naliehať a nútiť ťa. Ty rozhodneš.

mata370
autor
18. sep 2020

@slimak99 dieťa chcel ale až za dva roky

renatka1985
18. sep 2020

@mata370 vidim, ze ma vsetko dokonale naplanovane, ale asi si zabudol dostudovat biologiu pre zakladne skoly, ked ta dokazal oplodnit a teraz teba nuti ist na potrat.

simona232323
18. sep 2020

@mata370 To čo za dôvod ? Nemá to v hlave všetko v poriadku .. S dietatom mozes ostat aj sama ... nech sa zabije on ..

0silvia0
18. sep 2020

@mata370 o dva roky by ti povedal, ze ste na dieta stari...
Cisty manipulant, on ma uz nejake deti?

eliska13
18. sep 2020

@mata370 obaja nie ste najmladší môže byť rád, že sa zadarilo.Jeho dôvod je hlúpy jedine, že by to bola zámienka ako dieťa s tebou nemať.To je názor partnera ty čo si myslíš?máš na to psychiku, financie, aby si mohla mat ďalšie dieťa?Ber to tak, že to je pri tvojom veku jedna z posledných šancí.Toto by tak nastrbilo môj vzťah k chlapovi, že aj, keby zmenil názor uz si myslím o ňom svoje.

vikusjk
18. sep 2020

@mata370 ale nikdy nemas istotu, ze o dva roky zase nezmeni nazor, a pre pana jana on ma 46 rokov, to je celkom dost. Nikdy nevies, ci sa o dva roky este podari, proste ja neviem, ak to dieta chces, urcite si ho nechaj. Ja by som tiez nedokazala ist na potrat

cammille
18. sep 2020

Postoj tvojho priatela je velmi smutny🙄...neviem ako to mas ty, ale pre mna by to bol neprekonatelny rozpor v hodnotovom nastaveni...ja by som takeho chlapa nezniesla...
...ze az o 2 roky, a tak toto "dame prec", akoby to bola nejaka vec...lebo strecha...
Dieta je dar...a hentaky chlap nestoji za nic...

jaskolka
18. sep 2020

Preboha, keby toto mi zahlásil chlap, že prvoradé je dokončiť strechu a preto si mam dat zabiť dieťa, tak mu predovšetkým obijem panvicu o hlavu a ide kadelahsie! To co je za argument, fuj! Nevedela by, som už žiť s takým človekom, ani omylom! To co je za chorý argument, že strecha? 🙊🙈🙉Predstav si, že budeš pozerať na, strechu a stále budešat na mysli, ze kvôli nej ti nežije dieťatko! Strecha bola aj bude, ale život už nevrátis. Rozhodne by som nešla na potrat z takého primitívneho dôvodu. Aj kvôli veku, veď to môže byť tvoje prvé a posledne tehotenstvo.

hettinka
18. sep 2020

@mata370 zbav sa ho - teda nie dieťaťa, ale partnera.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre