Aký je postup po sekcií na Kramároch?

foxinka333
22. mar 2013

Vela z vas tu opisuje samotny priebeh sekcie, mna by skor zaujimalo, co sa deje PO. Tzn. prilozili vam babatko este na sale? Po odvezeni na RES vam ho tam doniesli, alebo ste ho videli az po 24 hodinach? Moze byt na RES vas manzel pri vas? Prip. moze byt s babatkom aspon on, ak nie vy?
dakujem

cerez
22. mar 2013

Ja som rodila v Ružomberku a po sekcii mi dcérku len ukázali, nepriložili. Previezli ma na pooperačku a dieťatko som videla až na druhý deň, respektívne v podvečer. Dieťatko je po narodení v inkubátore a bol pri nej aj otecko a nasnímal na kameru prvé minúty života, aby som nebola o nič ukrátená.

rainbow0508
22. mar 2013

Ja som mala na Kramroch urgentnu sekciu a tak som bola v celkovej narkoze. Kedze sme rodili vecer, maleho mi priniesli na pooperacku az na druhy den doobeda. Druhy bol planovanou sekciou a to mi ho prilozili na chvilocku hned na sale...manzel nemoze byt pritomny, je vacsinou niekde vedla...s babtkom nemoze hned byt, lebo drobci po sekcii idu na chvilku este do inkubatora...ale hned, ako ma previezli na izbu, manzel mohol na 15 minut prist. Aj tak som viac nevladala...prehodili sme par slov a isiel...ale bola som rada aspon za tu chvilu

strihalka
22. mar 2013

Mala jsem sekcii, spinalku, malou mi ukazali nad plachtu a odnesli ukazat manzelovi...me odvezli o patro nize na JIS, tam navstevy fakt nejsou...muz si na obcanku muze vyzadat dite na novorozeneckem, sestry mu ho prinesou..., inac tusim ze vecer(sekcia bola v 16hod) mi prinesli malou na prilozeni a sestra povypravet ze malicka je ok, info o agpar skore a ine..ja jsem tam bola pres 24hodin, lebo na nadstandarte nebolo volno, takze jsem chodila za malou hore na kojeni...kdyz se uvolnil pokoj, uz jsme byli jen spolu...
Aj pres to ze vse bolo v naprostem poradku verim, ze na Kramaroch budem rodit aj druhe, lae rirozene...a a pokud sekcii nahodou, tak verim ze vse bude opet v poradku, jizva zahojena do 7dni....nevuveritelna, absolutne bez problemu🙂

gr
22. mar 2013

Manzel bol pri merani, vazeni, ... Potom mi sestricka priniesla zabaleneho drobca, pokusila sa ho 2x pricucnut a odniesla ho s tym, ze sa este uvidime aj s tatinom na chodbe. Na chodbe nam manzel urobil asi 5 fotiek a sestricka povedala, ze ho uz musi odniest, aby nedostal prievan (rodila som v lete a vonku bolo cez 30 stupnov), takze som si ho vobec neuzila. Na pooperacke som sa pytala, kedy nam prinesu babatka na kojenie a bolo mi povedane, ze to sa nerobi (neviem preco robia sekciu s epi, ked nemozes byt s babatkom). Videla som ho az po 24 hodinach. A manzela tiez 😀 Je mozne, ze manzela pustia hned po prevoze babatka na novorodenecke.

zaria611
22. mar 2013

Ja som mala uz dve sekcie, ale v Ruzinove. Ked deti vybrali von , hned ich odniesli, merat a vazit atd, manzel siel s nimi, potom mi deti doniesli ukazat uz zabalene, zarovno s manzelom ktory mi potom sedel pri hlave , ked ma zasivali. Neviem ako je to inde, v ruzinove ta po 12 hod stavaju na nohy. Ked som rodila maleho, tak jeho som videla az ked som sa dosuchtala ja na jisku lebo sa nemal najlepsie. Mala bola ok , tak mi ju priniesli asi 2 hodiny po sekcii a polozili ku mne na postel asi na 15 minut nech sa mozem pokochat🙂akonahle ta postavia a citis sa na to, tak ti dieta dovezu uz na izbu, ja som si malu pytala hned ako ma postavili hoci mi nebolo vsetko jedno🙂

nevestickka
22. mar 2013

Mne na Kramaroch doniesli maleho na JIS este v ten den poobede (narodil sa na obed), ukazali aj prilozili. Manzel bol pocas sekcie na chodbe hned vedla operacky, sestricky babatko hned ukazu, moze byt pri vazeni aj pri jeho obliekani. Na JIS s Tebou urcite nemoze byt nikto, predstav si to ako jednu vacsiu izbu s cca 6 postelami, ktore su vacsinou vsetky obsadene rodickami prip. zenami po gynekologickych operaciach. Nonstop tam s pacientkami je aj sestricka, dokonca aj v noci. Po absolvovani vizity na druhy den Ta donutia postavit na vlastne nohy, vyberu cievku - tym padom si nutena dojst si sama na WC, a razom premiestnia na beznu izbu. Tam Ti sestricky nosia babatko na krmenie parkrat za den, vacsinou si maminky nenechaju drobca hned v prvy den na izbe lebo to mas slusne bolesti a riadny problem sama so sebou, nieto aby si dokazala vstat z postele k placucemu babatku. Je to aj nebezpecne, babo sa Ti moze vysmyknut lebo organizmus je vycerpany a ledva stojis na nohach, kazdy pohyb Ti da poriadne zabrat. Vacsinou potrebujes tych cca 48 hodin od porodu, aby si sa dala sama ako-tak dokopy, rozhybala a potom uz si trufnes aj postarat sa sama o drobca. Drzim palce.

kvata
22. mar 2013

ja som mala tiež spinal a presne ako píše nevestickka, 2 dni som mala čo robiť so sebou a prvú noc s malou som požiadala, aby sa o ňu ešte postarali na novorodeneckom a priniesli len na kojenie, lebo som si netrúfala a aj tak mi ju po pol noci priniesli, že stále plače, takže to bolo dosť náročné ale každým dnom to bolo už lepšie. Ja som mala aj problémy s velkým množstvom pristúpeného mlieka, 3 dni som čakala kým príde laktačná poradkyna, lebo sestricky nevedeli pomôct, potom som si od lakt. kúpila odsávačku, lebo mi hrozil zápal prsníkov. Veľa šťastia.

marianka0101
22. mar 2013

Mala som na Kramároch 2 sekcie, obidve v celkovej narkóze. Po obidvoch mi priniesli drobcov asi 2 hodinky po prebratí. Prebrala som sa a pýtala sa na detičky. Poprosila som sestričku na RES, či by mohli vybaviť, aby mi ich aspoň ukázali. Sestrička zatelefonovala s tým, že maminka sa prebrala a chcela by vidieť bábo, povedali že hneď ako bude mať sestrička na novorodeneckom čas, tak mi bábo prinesú a tak aj bolo. Na druhý deň, mi znovu priniesli na požiadanie a to ma potom už aj dali na izbu. Na požiadanie priniesli znovu drobca a na moje požiadanie už ostal so mnou, vlastne 24hodín po sekcii boli vždy so mnou, bola som slabá, ale zvládala som. Manžel na RESke nemôže byť a nemôže byť ani s bábom. Ale keď príde, bábo mu na novorodeneckom ukážu, aj s ním môže nejaký ten čas stráviť...

lovula
23. mar 2013

oboch synov som rodila sekciou na kramároch. Prvá sekcia bola urgentná, takže po narkózou, malého mi doniesli cca hodinu po prebudení, a potom ešte o tri hodiny zase. 24 hod. som bola na pooperačke, manžel si mohol vidieť syna kedy chcel a ako dlho chcel. Po preložení na izbu, mi malého doniesli na pár hodín, na noc na novorodenecké a ďalší deň mi ho už dali nastálo.
Druhý syn sa narodil pri spinálke, ukázali mi ho hneď po vybratí ponad plachtu a keď ma zašili, tak mi ho doniesla sestrička umytého a zabaleného priložiť, bolo to krásne 😵 Na pooperačku ho už nedoniesli, lebo tam boli aj ženy po iných zákrokoch, a že je riziko prenosu infekcie. Ale manžel zase mohol byť zo synom koľko chcel. Po 24 hod. ma dali na izbu, na pár hodín mi dali malého a v noci som sa ešte mohla do sýta vyspať. O siedmej ráno mi ho už priniesli na stálo.
Ináč sestričky na novorodeneckom sú neskutočne úžasné

upam
17. jan 2014

chcem sa spytat ak chcete na kramaroch po sekcii na dalsie dni nadstandart treba to pytat este pred nou ci az po prvom dni na JIS?

denislava
25. jan 2014

Či chceš ísť na nadštandardnú izbu sa ta budú pýtať až na pooperačnej izbe. Rodila som na Kramároch pred 3mesiacmi sekciou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre