Bol váš druhý pôrod tiež náročný?

hykjam
29. dec 2021

Dievčatá len taká moja osobná mini štatistika alebo skôr upokojenie?

Môj prvý pôrod trval na samotnej pôrodnej sále 17 hodín, pichaný oxytocin, nepostupujuci pôrod ukončený vacuom.

Teraz čakáme druhé bábätko a mňa by zaujímali skúsenosti vás, ktoré už máte druhé/tretie dieťa, že ak ste mali prvý pôrod zlý, tak či aj ten druhý bol taký. Hlavne o nepostupujuci pôrod sa bojím, že aj druhý bude taký. Áno viem, že záleží od okolností, že každá žena je iná a pod. Ale aj tak by som chcela vedieť vaše skúsenosti.

Uvažujem aj nad cisárskym rezom, pretože traumu a strach z prvého mám veľkú, ale aj pred ním mám rešpekt. Predsa len je to operácia. Na prirodzenom pôrode mi kontrakcie, nastrih a pod. nevadia, to prežijem, len sa bojím o maličké, že bude musieť byť tiež ťahané vacuom a kto vie aké následky by potom boli a pod.

Ďakujem za vaše skúsenosti ☺️

domka222
29. dec 2021

Taký ako prvý, no kratší

yoxinka
29. dec 2021

@hykjam
Prvý pôrod hrozný, takmer skončil akútnym cisárskym, lebo s malým bolo zle, ale v hodine dvanástej sa mi ho podarilo zázrakom vytlačiť, strašné poranenia, šitie, zápal šitia, ATB … celé zle! Druhý pôrod, priam extatický zážitok. Nádherný, pokojný, manžel pri mne celý čas, mohla som robiť, čo som potrebovala/cítila … Malá sa narodila na jednu kontrakciu, jedno zatlačenie. Opäť šitie … ale 2 hodiny po pôrode som behala po izbe, spolubývajúca na mňa kukala ako na zázrak, žiadne bolesti, dokonca som sedela v tureckom sede!!! Bol to asi najkrajší zážitok v živote, dodnes, keď si na to spomeniem, mám zimomriavky 🙂.

sweetjane
29. dec 2021

Prvý bol ťažký a druhý super zážitok.Asi aj preto kebo som mala epidurál.

im709vf
29. dec 2021

@hykjam prvý porod bol ťažší, maly mal okolo 4 kg a ja chuda prvorodicka 😄 dotrhal ma zvonku, zvnútra, doktor co ma sil bol cely od krvi 😄 druhý porod bol super, ale v tehotenstve boli problémy s hypotrofiou, čiže dcérka sa narodila mensia, 2800g. Cize u mňa urobila veľkú zmenu vaha babatka.

lesankavh
29. dec 2021

Prvý pôrod ťažký,veľa oxytocínu ukončený vákuom.
Druhý pôrod pred 2 týždňami ,rovnako dlhý aj rovnako ťažký skoro 12 hodín na pôrodnej sále.Rozdiel bol jedine v tom ,že 1 bol vákuom a 2 pôrod som vytlačila bez pomocí.

katuskatt
29. dec 2021

Prvý pôrod 12 hodín, bez epi, ukončení kliestovym porodom,odniesla som si 18 stichov.
Druhý pôrod 8 hodín, s epi,raz som zatlačila a malý zo mňa skoro "vypadol", 2 štichy

perthes
29. dec 2021

@hykjam môj druhý pôrod bol taký že som týždeň pred pôrodom ležala v nemocnici. Dávali mi magnézium lebo som sa začala otvárať. Trebalo ešte týždeň vydržať. A potom som sa ráno zobudila a vravím manželovi že ideme do pôrodnice. Nemala som bolesti, kontrakcie nič také. Len taký pocit že dnes to príde. Keď e prišli do pôrodnice som bola otvorená na 7 cm a nič žiadne kontrakcie ani plodová voda mi neodtiekla. tak ma nechali tam sedieť pri sestričkach. StLe má kontrolovali ba keď som bola na 9 CM mi povedali volajte manžela lebo nestihne pôrod a to prešlo 40 minút a narodil sa syn..mal skoro 4 kilá a 52 CM.

lienka175
29. dec 2021

prvý pôrod tiež nepostupujúci, vôbec som sa neotvárala, trval takmer deň... druhý postupoval parádne, 2 hodiny po príchode do nemocnice bol na svete

yollanda
29. dec 2021

No bolavejsi. Ale trval iba 6 h

andrea_ff
29. dec 2021

Prvy 10 hodin, druhy iba 6 hodin. Rychlejsi, ale o kus bolestivejsi. Strasne vela robi psychika....

yoxinka
29. dec 2021

@yoxinka
Ešte pridám, že pri prvom som mala epi, čo mi pôrod zastavilo a potom nastali všetky komplikácie. Pri druhom som epi odmietla, bolo to asi trochu bolestivejšie, ale oveľa kratšie a celé lepšie.

lienka.7
29. dec 2021

@hykjam ja som prvy mala uplne v pohode. Druhy, horor a ako ty s vacuom. Myslela som ze tam umrem od bolesti...z toho šoku si posledne minúty ani nepamätám, len už ako mala place som vnímala. ja úprimne keby ze mam prvý porod ako tento druhy, uz babo asi ani nechcem. Pri prvom pôrode som mala zazmluvneneho lekára a teraz nemohol prísť.
Odporucam si zazmluvnit lekára a dohodnúť sa s nim, opísať svoje pocity a aj obavy. CR je predsa len operácia, je možné že 2 porod budeš mat rýchlejší a aspon co to pokojnejši.

sante81
29. dec 2021

@hykjam prvý pôrod 12 hodín, silné bolesti, druhý odrodene od prasknutia plodovej vody hodina

martinka13
29. dec 2021

Prvý 18 hodín, dlhé tlačenie, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Malý mal 4 kg. Dcéra tiež skoro 4 kg, pôrod 5 hodín od prvej kontrakcie. Jednoduchší najmä záver. Aj keď myslím, že druhý bol o niečo bolestivejsi, zrejme kvôli rýchlosti. Oba bez epi a iných podporných látok.

simsalabim
29. dec 2021

Prvy tazky, dlhy, velmi bolestivy. Druhy super a necele 2 hodiny.

zuzkacik4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
29. dec 2021

Prvy bol celkom v pohode podla mna, druhy ma len vynuesli sestricky pod pazuchy z vytahu na salu a v podstate odvliekli na stol, kde ma vyzuli, vyzliekli a porodila som 😂 takze take povzdbudenie z mojej skusenosti 😊

nwnw
29. dec 2021

@hykjam prvy katastrofa a druhy rychly a v pohode 😉

ivka21
29. dec 2021

@perthes presne niečo podobné som zažila 🙂

ivka21
29. dec 2021

Pri druhom si akurát treba dat podľa mňa pozor na rýchlosť dostavenia sa do nemocky ja prvý 12 h bolesti. a druhy cca pol hodiny slabúcke bolesti a už som rodila. Divne mi bolo od rána 7 ale nie ze bolesť len mi tvrdlo brucho o 11 tej si vravím noo idem sa radšej spýtať lebo mi 3 dní predtým povedali že som už na 5 otvorená. A o 12:45 som to mala už za sebou.

nikha2809
29. dec 2021

Áno,len s tým rozdielom že trval miesto 15 hodín iba 10.Ale mám kopec kamosiek,aj takých ktoré majú viac ako dve deti a každá vraví že dúhy bol najlepší.

vinkel
29. dec 2021

Prvý bol 11:15 prvá kontrakcia a o 16:30 bol tu a druhý 02:00 prvá kontrakcia a 3:50 bola tu 🙂

julka828
29. dec 2021

@hykjam ovela rychlejsi skoro som nedosla do nemocnice :D

andrea_prestastna
29. dec 2021

Ahoj ja prvy 18hodin oxytocin a epi mi porod zastavil nakoniec vakum, slabe apgar skore ale mam zdraveho syna, druhy porod v 18tt zial opat vyvolavacka oxytocin ale stacilo len na 5cm aby som sa otvorila nastastie, bez epi, teraz mam rodit vo februari nedam si epi ani za nic uvidim ci bude cisarsky kedze mala je hore hlavickou mozno oto bude pre mna pokojnejsie, drzim ti palce tiez mam obavy Ver mi,

vilma7
29. dec 2021

Prvý som mala dlhý, ca od polnoci az do 13.22, ale dieťatko sa narodilo našťastie prirodzene, bez nejakých komplikácií.
Druhý bol o necelých 2.5 roka a to bol turbo pôrod, o 11.00 som mala ešte kontrolu u mojej gynekologičky bez akéhokoľvek náznaku kontrakcií a malá bola o 16.00. už na svete 🤣🤣🤣 to som musela zvoniť na sestru, že už mám dieťa medzi nohami, ale takmer 2 hodiny nonstop silné kontrakcie, som nevedela medzi nimi ani predýchavať.
Ale tri hodiny po pôrode som už stála v sprche 😀😀😀.

domca2705
4. jan 2022

@hykjam druhý rýchly od príchodu trval 1,5hod.,na pôrodnej sále mi ale pichli oxytocin lebo sa malému nechcelo von. Potom už len dve, tri tlačenia a všetko bolo oki. Dokonca som mala iba malú ranku, ktoru rýchlo p. Dr. zasila.
No a teraz v júni som mala tretí pôrod,od príchodu do nemocnice trval iba 21 minút 😂Takže to bola rychlovka,tiez s menším sitim. Držím palce, pôjde to. ❣️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre