Čo znamená, keď mám ísť na príjem v deň termínu?

9. dec 2023

Ahojte, dnes mam prvy termin porodu a v utorok druhy. V utorok sa mam dostavi nalacno o 7 na prijem. Dnes mi odisla asi aj hlienova zatka. Co budu s nami robit? Vyvolavacka alebo cisarsky? Dakujem!

bluka2
9. dec 2023

A prečo máš ist na príjem v den termínu?

alexandraas
9. dec 2023

Aj mna caka v stredu zrejme to iste, tiez by ma zaujimalo kedze prveho syna som rodila presne na 38tyzden.

katka533
9. dec 2023

Mne vyvolavali, ale ktovie, to bolo az tyzden po termine. Treba si tam zavolat

mogaa
9. dec 2023

Nerieš...do utorka je ďaleko, to môžeš aj 3x porodiť....záleží od situácie a od pôrodníka, možno ťa pošlú domov alebo si ťa tam do pôrodu nechajú....ak ti odišla zátka, prejdi sa po schodoch a teplá sprcha, taká voda akú znesieš.....kludne môžeš začať aj s umývaním okien, máš ideálny čas🙂ak to bola zátka, tak sa ti môže kedykoľvek spustiť aj prirodzený pôrod a to aj bez vyvolávačky

hederamonstera
9. dec 2023

To ti snad mal lekar povedat ze naco ta prijimaju nie?

autor
9. dec 2023

@katka533 mala si aj epidural pri vyvolavani?

autor
9. dec 2023

@hederamonstera tak by som sa asi nepytala tu. Tolko som povedala, ze nechcem dlho prenasat, kedze v blizkosti mam 2 pripady, ktore nedopadli dobre. Mam zbtoho panicky strach. Tak navrhla v utorok, na 7 nalacno. A dohodneme sa.

autor
9. dec 2023

@mogaa robim to kazdy den. 🥲 Uz by sa mohol spustit

autor
9. dec 2023

Este pridam, ze mam zazmluvneneho doktora

mogaa
9. dec 2023

no ak máš zazmluvneného pôrodníka a pôrod sa dovtedy nespustí, tak buď vyvolávačka alebo cisársky....choď sa pár krát ešte prejsť po schodoch.....aj sex pomáha...

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
9. dec 2023

na 7 den po termine som mala prist poobede do porodnice, takze o piatej prijem, kontrola, vyvolavacka niekedy okolo osmej asi.. Este o polnoci mi hovorila sestricka, ze teda nezabrala, lebo som sa neotvarala, ze rano mi daju druhu a mam sa vyspat. Nakoniec rano o pol siestej bola slecna uz na svete. Nemyslim, ze by Ti hrozil cisarsky, to nalacno je asi len preventivne, keby sa nieco dialo.. a bolo to bez epiduralky, druhy porod som mala nevyvolavany den pred terminom sa spustil spontanne a pocitovo bolesti rovnake...

katka533
9. dec 2023

Nie, nemala, nestihla som ,dokedy to musia dat

katka533
9. dec 2023

Ale odporúčam si nedať vyvolať, radšej robiť všetko,aby sa to rozbehlo

martinkatinka
9. dec 2023

Prides a zrejme ti daju vyvolavacku. Na cisarsky mas indikaciu, ci preco myslíš, ze by ti ho spravili?

mogaa
9. dec 2023

pri zazmluvnenom pôrodníkovi sa obvykle dá urobiť aj cisársky....on hoci je zazmluvnený, nemôže byť v nemocnici celé dni a čakať či zaberie vyvolávačka, pri tej to môže byť kludne aj na 2-3dni........ono je rozdiel aj či ide o súkromného gynekológa/pôrodníka čo v nemocnici má len občas služby alebo je tam reálne aj zamestnaný.....

lucia13022023
9. dec 2023

Ja som mala TP 13.2 a 17.2. Doktorka povedala ze ak do 20.2 neporodim, mam ísť na príjem. Išla som, urobili pásy, pozreli ma od spodu a povedala som im ze sa bojím vyvolávania, a oni mi povedali ze som na 2,5cm a vyvolávať sa nebude. Vecer odtiekla voda, o 2 ráno bolesti a o 5:30 malý na svete.
20.2. Prijali so mnou ešte jednu babu, tiež prenášala, keď som odchádzala už zo 600nedelia stále neporodila. Asi záleží od okolností, pôrodnice. Ja som za to kontrolovať dieťatko ale zbytočne nevyvolávat.

domiklik
9. dec 2023

A máš sa dostaviť aj s vecami? To je dosť podstatná vec

ivangeline
9. dec 2023

Urcite vyvolavanie.

hederamonstera
9. dec 2023

Prides ale vyvolavat budu pravdepodobne na druhy den. Som po 2 vyvolavackach a teda neodporucam to nikomu, bolo to rychle ale hrozne. Pri neprirodzenom porode moze nastat tolko komplikacii, ze toho by si sa mala bat viac. 2 tyzdne po “termine” je este tehotenstvo v norme

ailiba
9. dec 2023

Standardne sa to nerobi v termine porodu.
Aj ked ja som bola ten pripad, kedy sa so mnou porodnicka dohodla, ze pridem v den terminu a daju mi vyvolavacku (zavedu progesteronovy cipok do krcku maternice). Porodne cesty som uz mala pripravene a babo uz bolo velke. Tak to lekarka navrhla, aby som vedela porodit. Rano nalacno, kontrola zospudu, ultrazvuk, progesteronovy cipok. Hodinu sa nic nedialo a potom o dalsiu hodinu som uz bola na 7cm. Fakt to rychlo zabralo, ale teda bolesti riadne. Epiduralka bola zachrana.

majamat
9. dec 2023

neviem ako, resp podla coho mas TP urcene, jediny spravny TP je urceny podla sona na konci prveho trimestra. no prakticky u teba je to aj troskujedo, lebo nemas velky rozdiel medzi TP.

co sa tyka prijmu, asi budu davat vyvolavacky. cisarsky sa bezdovodne nerobi.
mas prist v den TP, lebo dr ti taky termin dal. kazdy dr to ma trosku inak, mna moj vysetroval v den TP a do nemocky ma poslala o 2 dni. mne pdoal sona TP nemenil, ale dcera bola trosku pozadu, cize keby ho zmenil, tak asi by som ho mala o neico neskor.
myslel so si, ze ma este poslu domov. no neposlali a hned mi dali rpvu vyvolavacku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre